SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Fara cutit!

Articol de GSP - Publicat marti, 14 august 2007 00:00

Steluta Luca si Valentina Elisei Ardean au efectuat ieri controale medicale la Viena si pot scapa de operatie

Vesti bune pentru selectionerul Gheorghe Tadici! Capitanul "nationalei" Romaniei, Steluta Luca, ar putea sa revina pe teren dupa o luna de pauza, doctorii austrieci dindu-i sanse mari sa scape de interventia chirurgicala de hernie de disc. Steluta a efectuat ieri de dimineata un consult medical la o clinica din Viena. "Dupa controlul medical, am facut infiltratii cu antiinflamatorii. Daca dupa trei saptamini durerea la spate dispare, nu voi mai fi nevoita sa ma operez. Daca nu dispare insa, voi ajunge la cutit", a declarat Steluta.

Doctorii au dat insa asigurari ca in proportie de 90 la suta, interul dreapta al "nationalei" Romaniei va scapa de interventia chirurgicala. "Va trebui sa fac pauza in aceasta perioada si sa fac terapie", a adaugat Steluta.

Coechipiera ei, Valentina Elisei Ardean, a scapat mai usor. "Mie doctorii mi-au spus ca am doar o bursita la piciorul sting. Va trebui sa nu fac efort aproximativ o luna si dupa aceea pot sa revin pe teren", a declarat Elisei. In cel mai bun caz, cele doua handbaliste vor prinde turneul de calificare pentru grupele Ligii Campionilor care va avea loc intre 28 si 30 septembrie la Rm. Vilcea. Vor rata insa Cupa Panon, competitia la care Romania va intilni Ungaria, Rusia si Polonia, dar si Supercupa Europei, de la Rm. Vilcea, din 22-23 septembrie. "Important e sa se refaca pina la Mondiale! In amicale jucam si fara ele", a declarat selectionerul Gheorghe Tadici.

S-a reunit lotul
Aseara, la Zalau, antrenorii Gheorghe Tadici si Dumitru Musi au convocat lotul pentru Cupa Panon, turneu amical care va avea loc in Ungaria, la Gyor si Papa, intre 16 si 18 august. Dintre cele 16 jucatoare convocate, 13 vin de la campioana Romaniei, Oltchim Rm. Vilcea: Luminita Hutupan Dinu, Tereza Pislaru, Iulia Puscasu, Adriana Nechita, Ramona Maier, Oana Manea, Ionela Gilca Stanca, Raluca Ivan, Narcisa Lecusanu, Valeria Bese, Adina Meirosu, Clara Vadineanu si Roxana Cherascu. Au mai fost chemate: Simona Gogirla (Rulmentul), Talida Tolnai (HC Zalau) si Aurelia Bradeanu (Gyor).

" Amariei nu poate!"

"Am vrut sa le convoc si pe Carmen Amariei si Cristina Varzaru, dar acestea nu au putut sa vina. Pentru Amariei am discutat cu antrenorul sau de la Cluj, Gheorghe Covaciu, si mi-a spus ca nu pot conta inca pe ea, ca o doare piciorul. La Varzaru, a fost alta problema, echipa ei de club, Viborg, e plecata la un turneu in Spania si nu a putut sa vina. Avem ocazia sa vedem in Ungaria cum se descurca <nationala> fara Luca, Elisei, Varzaru sau Amariei", a incheiat Tadici.

"Nu-i dam drumul!"

Presedintele Rulmentului, Sorin Tirca, a fost ieri la Cluj Napoca pentru a discuta cu oficialii echipei Jolidon Cluj trecerea handbalistei Carmen Amariei Lungu la Brasov. Gabriel Cirlig, finantatorul formatiei clujene, a declarat insa ca jucatoarea nu este transferabila si ca, indiferent de suma pe care Rulmentul vrea sa o plateasca, Amariei va ramine la Cluj. Carmen a declarat recent ca vrea sa joace la Rulmentul pentru ca nu s-a adaptat la Cluj si ca daca ar juca la Brasov, ar avea mai mari sanse sa ajute echipa nationala.

Fara mila

Oltchim Rm. Vilcea a cistigat turneul de la Zalau, obtinind trei victorii: 38-24 cu HCM Baia Mare, 31-20 cu Tomis Constanta si 44-22 cu HC Zalau. "Sint foarte multumit de evolutia fetelor. Chiar daca am folosit foarte multe jucatoare tinere si mai putin titularele, jocul echipei a functionat", a declarat Gheorghe Tadici. Tomis Constanta a terminat pe doi, ieri, in ultimul meci, invingind cu 31-19 pe HCM Baia Mare.

Cu Franta si Slovenia
Reprezentativa de tineret a Romaniei va intilni azi, de la ora 19:00, Franta, in grupa a doua principala de la Campionatul European din Turcia, de la Izmir. "Tricolorele" vor juca apoi miine, de la ora 17:00, contra Sloveniei, pentru calificarea in semifinale Romania avind neaparat nevoie de doua victorii. Romania a mai invins Franta de doua ori: la CM de tineret din 2006 si intr-un amical disputat la Braila, tot in 2006, iar de Slovenia a trecut tot la Mondialele din Canada, de anul trecut.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează