SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

Favorite la turul 3 » Măgura Cisnădie și Corona Brașov, prima șansă la calificare

foto: Dan Potor
foto: Dan Potor

Articol de - Publicat vineri, 11 octombrie 2019 15:49

Măgura Cisnădie și Corona Brașov au prima șansă la calificare, ambele având obiectiv să ajungă în grupele Cupei EHF.

  • Meciurile Măgura Cisnădie - Galiceanka Lvov și Corona Brașov - Super Bera Bera San Sebastian se vor juca sâmbătă, de la ora 18:00.

Probleme mari cu accidentările 

Formația sibiană țintește pentru al doilea an consecutiv calificarea în faza grupelor Cupei EHF. Măgura Cisnădie are în turul doi preliminar un adversar accesibil la prima vedere. Numai că pentru antrenorul Alexandru Weber bătăile de cap vin de la echipa sa și nu de la adversare. 

„În meciul de campionat cu Clujul, Ada Moldovan și brazilianca Jaqueline Anastacio s-au accidentat. Facem eforturi ca măcar una dintre ele să joace", a declarat tehnicianul echipei sibiene. Roxana Gatzel, Cynthia Tomescu și Tamara Smbatian sunt și ele accidentate și cu siguranță nu vor juca. 

„Nu știm prea multe despre adversare, dar cu siguranță își doresc calificarea. Le-am propus să jucăm ambele partide la Cisnădie și au refuzat. În aceste condiții e clar că se gândesc la calificare" -  Alexandru Weber

Galiceanka are în componență câteva jucătore ale naționalei Ucrainei, cele mai periculoase anunțându-se pivotul Anastasia Melekețeva și interul stânga Natalia Savcin.  

Partida retur e programată în Ucraina, pe 19 octombrie. 

Mici și iuți 

Corona Brașov nu va avea, cu siguranță, o misiune ușoară pentru a se califica în turul 3 preliminar al Cupei EHF. Vicecampioana Spaniei a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, dar vrea să ajungă măcar în grupele EHF. Echipa din Țara Bascilor are în componență câteva jucătoare din „naționalele" Spaniei și Braziliei.  

„Nu este o echipă cu talie. Sunt în general handbaliste mici, dar au o foarte bună circulație a balonului și un ritm de pasare excelent. Ni le aducem aminte din sezonul trecut când au câștigat clar cu Craiova. Sunt redutabile pe contraatac și faza a doua și de aceea mi-am atenționat fetele că trebuie să fim atenți la repliere", a declarat antrenorul Coronei, Ion Crăciun.

Centrul Silvia Arderius, portarul Mercedez Castellanos, extrema dreapta Adriana Cardoso și extrema dreapta Gil de la Vega sunt cele mai periculoase jucătoare de la Bera Bera.

„Brașovul are o echipă tânără, doar câteva jucătoare au experiența meciurilor europene, dar sper să nu avem trac. Îmi doresc să ajungem în grupele Cupei EHF pentru a căpăta experiență, dar până acolo mai e mult. Va trebui să trecem de iberice"  - Ion Crăciun

Calificarea în turul 3 se joacă la San Sebastian, pe 19 octombrie.

Programul echipelor românești în cupele europene 

FEMININ 

LIGA CAMPIONILOR 

  • Vineri, 20:30 » CSM București-Rostov Don (Digi, Telekom, LookSport)
  • Sâmbătă, 20:00 » Brest Bretagne-SCM Rm. Vâlcea (Digi, Telekom, LookSport)

CUPA EHF 

  • Sâmbătă, 18:00 » Măgura Cisnădie-Galiceanka Lvov
  • Sâmbătă, 18:00 » Corona Brașov-Super Bera Bera San Sebastian

MASCULIN 

LIGA CAMPIONILOR 

  • Sâmbătă, 16:00 » Cehovski Medvedi-Dinamo București

CUPA EHF 

  • Sâmbătă, 18:00 » Csurgoi KK-Dobrogea Sud Constanța (în tur: 24-22)
  • Sâmbătă, 19:00 » Olympiacos Pireu-Poli Timișoara (În tur: 29-31)

VEZI ȘI:

Întâlnire de gradul zero: Cristina Neagu se revede cu Ambros Martin: „Nu e normal ce a făcut! Nici nu mi-a dat mesaj după ce m-am accidentat” 

Esbjerg - CSM București 22-24 // INTERVIU Adi Vasile, după debutul la CSM: „Apărarea va trebui să salveze atacul până vom avea tot lotul!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close