SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / FINALA CUPEI CUPELOR / BYASEN TRONDHEIM-OLTCHIM 24-30 (10-14)

Fete de aur!

Articol de GSP - Publicat luni, 16 aprilie 2007 00:00

Extrem de montate, dornice sa puna capat luptei inca din primul joc, Hutupan, Elisei, Gilca, Luca, Maier, Meirosu si celelalte au inceput excelent meciul. Au condus in permanenta si s-au distantat pe finalul reprizei la patru goluri diferenta. De altfel, la pauza, Oltchim conducea cu 14-10, spre disperarea trufaselor handbaliste nordice. In partea a doua, Hutupan, de trei ori cistigatoare a Ligii Campionilor, a inchis din nou poarta, apararea centrala formata din Luca, Bese, Meirosu sau Lecusanu a fost un adevarat zid, iar diferenta a crescut si mai mult: 17-25 (minutul 51) sau 21-29 (58). De altfel, Luminita a fost desemnata cea mai buna jucatoare de pe teren.

Oltchim Rm. Vilcea a invins aseara in Norvegia in prima mansa a finalei Cupei Cupelor si trofeul e ca si adjudecat

"Galacticele" de la Oltchim nu mai pot pierde Cupa Cupelor, al doilea trofeu european intercluburi, dupa ce au invins aseara, in Norvegia, pe Byasen Trondheim cu 30-24. Elevele lui Tadici si Sevistean au facut spectacol in fata unei formatii care a jucat in Liga Campionilor si are in componenta patru campioane europene din "nationala" Norvegiei.

Pe final, romancele s-au mai relaxat, gazdele au mai redus din diferenta, dar saptamina viitoare, in infernul de la Rm. Vilcea, nu au nici o sansa. Cupa Cupelor va ramine in Romania, al treilea trofeu european din vitrina Oltchimului dupa Cupa EHF cistigata in 1984 si 1989.

"Asa sa gresesc mereu"
Steluta Luca a declarat inainte de meciul de la Trondheim, ca Oltchim va cistiga la doua sau trei goluri diferenta. "Eram convinsa ca daca apararea si poarta vor functiona, nu putem sa cedam. M-am inselat, am batut la sase goluri diferenta, dar asa sa ma insel tot timpul!", a spus fericita Steluta, singura jucatoare din lotul Oltchimului care a jucat si in 2002, in finala pierduta in fata rusoaicelor de la Lada Togliatti.

"Cupa Cupelor o vom aduce la Vilcea si acolo va ramine. Mai e un meci, vrem sa-l cistigam si pe acela, dar nu vom mai avea emotii"
Valeria Bese

Recordul lui Tadici!
"Nu ma gindeam sa batem asa lejer, dar apararea si poarta au functionat la parametri normali", a declarat dupa meci Gheorghe Tadici. Tehnicianul a spus ca-si va tine elevele in priza in aceasta saptamina pentru a cistiga si la Vilcea. "Avem o datorie morala pentru suporterii nostri. Trebuie sa facem spectacol si sa cistigam si ultimul meci, pentru a termina cu fruntea sus", a subliniat tehnicianul. Oltchim Rm. Vilcea e pe cale de a realiza un record greu de egalat pentru o formatie romaneasca. Dupa 29 de victorii in campionat si Cupa Romaniei, din tot atitea partide disputate, in Cupa Cupelor, Oltchim a reusit 9 succese, un egal si o singura infringere.

Byasen Trondheim 24 (10)
Nostvold 8, Frafjord 6, M. Snorroeggen 6, G. Snorroeggen 2, Herrem 1, Haarsaker 1. Antrenor: Oliver Jensen
Oltchim Rm. Vilcea 30 (14)
Elisei 9, Gilca 6, Maier 6, Meirosu 3, Luca 3, Bese 2, Lecusanu 1. Antrenor: Gheorghe Tadici

Playtech: ȘOC! I-au tăiat microfonul lui Băsescu! HALUCINANT ce a spus despre Putin în Parlamentul European


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează