SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

S-au stabilit primele echipe din Final Four-ul Ligii Campionilor, la masculin!

Parizienii le mulțumesc fanilor după calificarea în Final 4 FOTO IMAGO
Parizienii le mulțumesc fanilor după calificarea în Final 4 FOTO IMAGO

Articol de - Publicat joi, 20 mai 2021 13:03 / Actualizat joi, 20 mai 2021 13:28

Campioana Europei eliminată de PSG. Nicio echipă din Germania nu va participa în turneul de la Koln. Cine e echipa favorită la câștigarea trofeului?

Paris Saint Germain și Aalborg Handball sunt primele două formații calificate în Final Four-ul Ligii Campionilor de la Koln (12/13 iunie 2021).

Campioana Franței, cea mai bogată echipă din handbalul european, a eliminat deținătoarea trofeului, THW Kiel. După ce nemții câștigaseră în Germania cu 31-29, miercuri seara, la Paris, echipa antrenată de Raul Gonzalez s-a impus cu 34-28. Va fi a cincea participare în ultimele șase ediții pentru parizieni în Final Four-ul de la Koln. 

Până acum însă, PSG nu a reușit să câștige trofeul. A jucat finala în 2017, dar a pierdut în fața macedonenilor de la Vardar. Vincent Gerard sau Nedim Remili vor pleca în vară de la Paris și vor să câștige mai înainte Liga Campionilor.

Surpriza daneză

Aalborg Handball a furnizat surpriza într-un alt sfert de finală. Danezii câștigaseră meciul tur cu 26-21 și au rezistat eroic în fața nemților de la Flensburg, liderul din Bundesliga. Flensburg a câștigat doar cu 33-29 meciul retur și a ratat calificarea. 

Aalborg se califică pentru prima dată în Final Four și anunță cumva întăririle din vară. Aron Palmarsson, centrul Barcelonei, a semnat deja cu Alaborg, la fel ca și Jesper Nielsen sau Kristian Bjornsen. Danezul Mikkel Hansen de la PSG se va alătura și el grupului, dar în 2022.

Joi seara se vor disputa retururile în celelalte două sferturi de finală. Barcelona este mare favorită după ce a învins în deplasare, în meciul tur, 33-29 cu Meșkov Brest, în Belarus. De altfel, catalanii sunt cotați cu prima șansă la cucerirea trofeului în acest sezon. 

Ungurii de la Veszprem sunt și ei văzuți ca având prima șansă la calificarea în Final 4 chiar dacă au pierdut în Franța, prima manșă, 28-32 cu Nantes.

Rezultate „sferturi”

THW Kiel-PSG31-2928-34
Aalborg-Flensburg26-2129-33
Nantes-Veszprem32-28 
Brest-Barcelona29-33 

* Veszprem-Nantes (19:45), Barcelona-Veszprem (21:45)

Citește mai multe știri din handbal:

Grubisici rămâne încă un an la CSM București

Cristina Neagu și-a amânat operația pentru meciul cu Vâlcea!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
viorelpreda
viorelpreda  •  20 Mai 2021, 21:44

simt

viorelpreda
viorelpreda  •  20 Mai 2021, 21:43

Nici o echipa din Germania in Final 4 de la Koln in schimb doua din Franta dovada ca barbosul are un semn al umorului foarte dezvoltat.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează