SPORTURI  »  HANDBAL  »  DANEMARCA - ROMÂNIA

Prima reacție a selecționerului, după Danemarca - România: „Acolo s-a pierdut meciul”

Florentin Pera/ foto Imago Images
Florentin Pera/ foto Imago Images

Articol de - Publicat marti, 05 decembrie 2023 23:26 / Actualizat marti, 05 decembrie 2023 23:39

Florentin Pera, selecționerul naționalei României de handbal feminin, a analizat înfrângerea cu Danemarca, scor 23-39, la Campionatul Mondial de handbal feminin. 

„Tricolorele” erau deja calificate în grupele principale înainte de meciul cu danezele, care mai conta pentru primul loc în grupa preliminară. România intră cu două puncte în grupele principale, acolo unde va da peste Germania, Japonia și Polonia.

Pera consideră că meciul cu Danemarca a fost pierdut din cauza prestației din începutul meciului. La pauză, România era condusă cu 11 goluri. Daneze aveau 21-10 pe tabelă.

Calculele calificării României în „sferturile” Mondialului și la Jocurile Olimpice » Clasamentul la intrarea în grupa principală + marea rivală
CM de handbal feminin
Calculele calificării României în „sferturile” Mondialului și la Jocurile Olimpice » Clasamentul la intrarea în grupa principală + marea rivală

Florentin Pera: „Meciul s-a pierdut în prima repriză”

„Am încercat să dăm tot, să jucăm cu inima. Am încercat să schimbăm pe parcurs, când Danemarca avea 6-7 goluri avans. Am pierdut meciul în prima repriză. În a doua am folosit jucătoare tinere. Am avut ocazii, am și pierdut, însă, dueluri 1 la 1. 

Lixăndroiu are doar 18 ani, e o jucătoare pentru viitor. Trebuie să ne mobilizăm și să luptăm în continuare. Avem o echipă bună, cred că putem să jucă mult mai bine în viitor”, a declarat Florentin Pera, la conferința de presă de la finalul meciului cu Danemarca.

Clasamentul la startul Grupei Principale:

NaționalăPuncteGolaveraj
1. Danemarca464-44
2. Germania464-47
3. România260-67
4. Polonia249-63
5. Japonia060-63
6. Serbia049-62

Programul României în Grupa Principală:

  • 7 decembrie, ora 19:00 » România - Germania
  • 9 decembrie, ora 16:30 » România - Japonia
  • 11 decembrie, ora 19:00 » Polonia - România.

Câștigătoarea grupei din care face parte România va juca în „sferturi” cu ocupanta locului 2 în grupa I principală (Suedia, Muntenegru, Croația, Ungaria, Senegal, Camerun). Ocupanta locului 2 în grupa României va juca în „sferturi” contra câștigătoarei din grupa sus amintită.

Citește și:

Handbalista trimisă acasă de Florentin Pera și-a găsit noua vocație: „Ești pregătit?”
CM de handbal feminin
Handbalista trimisă acasă de Florentin Pera și-a găsit noua vocație: „Ești pregătit?”
Rezultate istorice la CM de handbal feminin » Două naționale s-au calificat în premieră în grupele principale
CM de handbal feminin
Rezultate istorice la CM de handbal feminin » Două naționale s-au calificat în premieră în grupele principale

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
Ardeleanu123
Ardeleanu123  •  07 Decembrie 2023, 13:34

Meciul a fost pierdut,la conditia fizica deficitara a jucatoarelor noastre.Uitativa din nou la statistica si vezi vedea cate goluri am primit pe faza a 2 sau a3 de atac de la daneze,priviti va rog superioritatile avute de daneze pe aceste faze de contratac.Orice om stie,fara sa faca sport de performanta ca atuncia cand este obosit,apar grseli atat uzuale cat si de concentrare.Pregatire de conditie fizica generala este din pacate ignorata la echipele de club din Romania,asta o spun in cunostinta de cauza.Fiind accidental in Romania,am vazut un antrenament la lotul de tineret de conditie fizica tinut de antrenorul de handbal.In afara de misca ba,nu am auzit nimic.In Suedia.Danemarca.Germania sunt cel putin 2 antrenamente pe saptamana cu antrenori specializati in acest domeniu si se complecteaza cu antrenamente de gimnastica si aerobic,nu cu misca ba.Aici ii baiul.

MaxiP
MaxiP  •  06 Decembrie 2023, 18:25

Bravo, felicitari domnului Pera ca totusi s-a prins unde s-a pierdut meciul. In prima repriza, asta da remarca. Hai sa o spunem mai detaliat unde s-a pierdut meciul, sau cel putin unde s-a rupt complet orice urma de echilibru (ca probabil meciul se pierdea oricum, dar nu asa): in momentul in care a insistat sa joace, dintr-o data (ca incepuse altfel ca formula de start) cu o coordonatoare de joc de mana dreapta pe pozitia de inter drept. De ce? Nu stiu, e inexplicabil, nu doar ca a incercat sa joace asa, ceea ce poate fi de inteles, dar a insistat timp de 20 de minute in care alea au decimat echipa Romaniei, intr-o logica absurda si inutila, cu 2 interi drepti de mana stanga pe banca, sa joace cu o jucatoare, cu tot respectul, de nivel mediu, de alt post, de mana opusa, pe pozitia de inter drept. Daca chair nu putem sa intelegem ca in handbalul de astazi nu se poate juca la nivel inalt cu jucatoare de mana dreapta pe pozitiile de inter si extrema dreapta, atunci mai bine lasa totusi locul altora. Ne laudam cu promovarea tinerelor. Care promovare? Desi avem jucatoare tinere de nivel bun, le folosim doar cu echipa foarte mici sau cand lucrurile sunt clare in meciuri, continuam sa jucam dupa nume, nu dupa forma de moment, ne e frica sa jucam cu jucatoare noi, chit ca de multe ori arata mai bine ca celelalte. Si aici cu tot respectul, la forma pe care o arata, ce cauta Bazaliu la aceste Mondial? A fost un meci facut praf de banca tehnica. Cu brio, a insistat sa fie facut praf.

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  06 Decembrie 2023, 17:14

Nu psiholog , nu antrenor !... Nu exista mentalitate de invingator , pregatire fizica precara ... Vor fi invinse de toate cele 3 cu care va juca ...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează