SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREŞTI-HCM BUCUREŞTI 24-21 (15-12)

FOTO Victorie de orgoliu » CSM București a cîștigat derby-ul cu HCM Baia Mare, scor 24-21

Isabelle Gulldén a înscris aseară de cinci ori pentru CSM Bucureşti // Foto: Raed Krishan +4   FOTO
Isabelle Gulldén a înscris aseară de cinci ori pentru CSM Bucureşti // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 18 noiembrie 2015 00:00

Cele mai bune echipe din campionatul intern au rezolvat ieri primul episod al derby-ului, CSM arătînd mai coerentă în evoluţia pe teren propriu.

Titlul se caută cu unghiile şi cu dinţii, între două team-uri de Liga Campionilor care au intrat ieri, în faza întîi a derby-ului, fără nici o zgîrietură. Linii de clasament impecabile, numai victorii, 12 la număr, 0 în dreptul egalurilor, respectiv înfrîngerilor. O situaţie care nu mai putea rămîne aşa după confruntarea de la Bucureşti, turul duelului, prima bătălie directă, pe teren.

Surprinzător sau nu, oaspetele de la HCM au avut un început mai agresiv, susţinut de priza bună la minge a lui Jezici şi de aruncările acide ale lui Geiger. Gazdele au contat mai degrabă prin forţa ofensivă a lui Line Jörgensen, care reuşise, pînă în minutul 24, 6 din cele 10 goluri ale echipei sale. Cea mai mare diferenţă în favoarea băimărencelor a fost de trei lungimi, 9-6 (min. 16).

Pe finalul primei jumătăţi însă, subtil, dar ferm campioanele au trecut în faţă după patru reuşite consecutive. 15-12 la pauză, mai importantă însă fiind răsturnarea în plan mental operată de gazde. Pentru că efectul ei s-a prelungit şi pe toată durata reprizei secunde.

Se făcuse deja switch-ul decisiv, chiar dacă diferenţa de pe tabelă a rămas tot timpul între unu şi patru goluri. Gulldén a început să şi înscrie, Mika Brădeanu a găsit cîteva trasoare imparabile, iar dincolo s-au îndesit erorile, într-o zi mai puţin inspirată a creierului limpede uzual, Allison Pineau.

S-a încheiat 24-21, victoria CSM-ului nefiind ameninţată real în partea secundă. Ce va fi în returul de la Baia Mare? Încă o ciocnire de orgolii şi ambiţii. Primul pas spre triumf l-a făcut însă, aseară, deţinătoarea titlului.

CSM BUCUREŞTI    24 (15)
Jörgensen 7, Gulldén 5, Da Silva 3, Brădeanu 3, Rodrigues 2, Vetkova 1, Martín 1, Manea 1, Fisker 1

HCM BAIA MARE    21 (12)
Jezici 4, Geiger 4, Pineau 3, Tănăsie 3, Do Nascimento 2, Abbingh 2, Marin 2, Perianu 1

"Cîteodată e de ajuns şi un gol!"

Aurelia Brădeanu crede că titlul României se va juca în ultima etapă, la Baia Mare. Pînă atunci, cele două echipe e greu de crezut că se vor încurca pe parcurs. "Dacă sînt de ajuns trei goluri? Nu ştiu, cîteodată unul singur e de ajuns, alteori nu sînt suficiente zece. Eu cred însă că şi la Baia Mare va fi un meci strîns, dar mai e mult pînă acolo", a declarat Mika.

"Important e că am cîştigat turul, că avem linişte şi pînă atunci vom avea suficient timp să ne pregătim", a adăugat interul stînga. "A fost un meci cu o mare încărcătură emoţională, cred că din cauza asta au fost şi atîtea greşeli, ratări, dar pînă la urmă cele două echipe s-au ridicat la nivelul Ligii Campionilor", a încheiat Brădeanu.

"Le aşteptăm la Baia Mare!"

Luciana Marin crede că nimic nu e pierdut şi că totul se va decide în ultima etapă.

- Luciana, aţi început foarte bine, aţi condus prima repriză cu trei goluri, dar aţi avut o cădere. Ce s-a întîmplat?
- Am ratat foarte mult. Pe ratările noastre ele s-au apropiat şi au luat avantaj. Pessoa a prins o zi bună şi a trebuit apoi să alergăm după ele.

- Toate înfrîngerile în acest sezon, inclusiv în Ligă, le-aţi pierdut foarte greu. Ce vă lipseşte?
- Un pic mai multă încredere şi concentrare în fazele cheie. Cred că nu am crezut pînă la capăt şi cu Larvik şi cu Rostov, şi acum.

- Sînt de ajuns trei goluri pentru CSM să cîştige campionatul?
- Cum să fie de ajuns? Le aşteptăm la Baia Mare. Atunci sper ca noi să prindem o zi bună şi ajutate de suporteri să întoarcem diferenţa. Nu seamănă meci cu meci.

- Sînteţi obosite, aţi jucat în 10 zile şase meciuri, plus deplasările.
- Sîntem, dar acum ce putem face? Sîntem tot pe drum, cu bagajele la uşă, cum se spune. Şi nu e finalul, o luăm de la capăt cu echipa naţională.

Diferenţa a făcut-o poarta!

Mayssa Pessoa a fost aseară, de departe, MVP-ul partidei, brazilianca avînd o evoluţie incredibilă între buturi. Goalkeeperul de la CSM Bucureşti a contabilizat pînă la final 16 intervenţii salvatoare, dublu faţă de Paula Ungureanu şi Ionica Munteanu, care au avut fiecare cîte 4 parade, împărţind în mod egal timpul de joc din teren.

"Sînt foarte bucuroasă că am cîştigat. Fetele m-au ajutat, am avut o apărare foarte bună în faţă. Mă aşteptam să fie un meci greu pentru că Baia Mare e o echipă extraordinară. Am simţit asta cînd ne-au învins în Supercupă", a declarat Pessoa.

"Îmi doream un rezultat mai strîns. Ratările noastre au făcut diferenţa la final. Eu am însă încredere în echipa mea, putem să întoarcem rezultatul la Baia Mare"
Aurelian Roşca, antrenor HCM Baia Mare

"Am avut momente bune, dar şi momente mai puţin bune. Ne-am precipitat în atac, am început rău în apărare, dar pînă la urmă ne-am concentrat şi am cîştigat. Sînt nemulţumit de felul cum am tratat ultimele faze"
Kim Rasmussen, antrenor CSM Bucureşti

"Am cîştigat, dar să nu uităm că ultimul meci se joacă la Baia Mare. Trebuie să rămînem concentrate pînă la capăt. Am avut mare noroc cu Mayssa, care a fost fantastică"
Line Jorgensen, inter dreapta CSM

43%a fost procentajul mingilor apărate pentru Mayssa Pessoa în partida de aseară

4-3e acum scorul întîlnirilor generale în favoarea bucureştencelor în ultimele două sezoane, de cînd cele două echipe s-au întărit considerabil

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
mokinio
mokinio  •  18 Noiembrie 2015, 09:56

Daca Rasmussen nu-si pierde "ecusonul" pana la finalul campionatului, titlul este deja la CSM!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează