SPORTURI  »  HANDBAL  »  SEPSI

FRH deschide un Centru de Excelență la Sfântu Gheorghe, în parteneriat cu clubul Sepsi-SIC

FRH deschide un Centru de Excelență la Sfântu Gheorghe
FRH deschide un Centru de Excelență la Sfântu Gheorghe

Articol de - Publicat luni, 03 august 2020 15:25 / Actualizat luni, 03 august 2020 19:12

Federația Română de Handbal va deschide un Centru Național de Excelență pentru fete la Sfântu Gheorghe. Anunțul a fost făcut luni, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat președintele FRH – Alexandru Dedu, primarul municipiului Sfântu Gheorghe – Antal Arpad și managerul clubului Sepsi-SIC – Istvan Rusz.

Entitatea va cuprinde trei grupe de junioare care provin din centrul țării, U18, U16 și U14 și va funcționa în parteneriat cu ACS Sepsi-SIC din localitate.

„Am auzit lucruri frumoase despre această comunitate, în ceea ce privește sportul. Sunt încântat de ceea ce am găsit aici, ca infrastructură. Ne propunem să aducem aici meciuri ale echipelor naționale, poate și turnee internaționale. În sezonul 2020-2021 vom avea trei echipe, trei categorii de vârstă în noul Centru de Excelență. Cred că va da un nou orizont handbalului din Sfântu Gheorghe. Face parte din strategia noastră de a avea 4 centre la fete și 4 la băieți, pe care ni le dorim destul de bine distribuite pe teritoriul țării. Sunt convins că, în timp, multe fete crescute aici se vor îndrăgosti de oraș și vor face parte dintr-o viitoare formație de primă ligă la Sfântu Gheorghe”, a precizat președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu.

Buget de peste trei milioane de lei

Bugetul Centrului de Excelență pentru următorul sezon se ridică la 3.171.500 lei, 970.000 de lei fiind contrinuția municipiului Sfântu Gheorghe (prin Sepsi-SIC), 735.000 lei a Ministerului Educației și Cercetării (prin Clubul Sportiv Școlar din oraș), respectiv 1.466.500 lei a Federației Române de Handbal (prin Ministerul Tineretului și Sportului).

„Toți cei care am intrat în această colaborare am fost foarte operativi. Ne-am întâlnit în urmă cu o săptămână și deja pornim la drum. Am jucat handbal în tinerețe și am, poate, o datorie morală să încerc să ajut și acest sport. Poate vom avea aceleași rezultate pe care în prezent le avem la fotbal și baschet. Poate în 5, 10 ani, noi avem răbdare”, a spus și Antal Arpad, primarul din Sfântu Gheorghe.

Sepsi a reînființat secția în urmă cu un an

Secția de handbal a Sepsi-SIC Sfântu a fost reînființată în urmă cu un an, după cele de tenis de masă, ciclism și lupte. Clubul din Sfântu Gheorghe are ca principală echipă cea de baschet feminin, campioană a ultimelor sezoane și viitoare participantă în Euroligă, cea mai importantă competiție europeană.

 „Am găsit persoanele care vor să facă parte din familia noastră și în ceea ce privește handbalul. Poate pe viitor vom avea aceleași rezultate cum avem și la baschet, între primii în țară și participanți în cupe europene. Anul trecut am pornit la drum, iar odată cu parteneriatul cu federația cred că vom face încă un pas către ceea ce ne propunem”, a afirmat Istvan Rusz, managerului lui Sepsi-SIC.

Citește și alte știri din handbal:

Și-au aflat adversarele! Primele echipe românești intră în EHF European League în august

Ambros Martin a plecat de la Rostov Don! „Vreau să fiu alături de familia mea”. S-a spus că spaniolul ar avea o relație cu o jucătoare trecută și pe la Oltchim

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează