SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO - STEAUA

GALERIE FOTO Premieră la Dinamo - Steaua: ele vor conduce derby-ul! » Controversă: una dintre arbitre e angajată MApN

FOTO: Marius Ionescu +6   FOTO
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat marti, 03 martie 2020 12:56

Dinamo, locul 1, și Steaua, locul 6, joacă joi, de la 18:25, în direct la TVR 2, în derby-ul handbalului masculin. Pentru prima dată în România, meciul va fi arbitrat de un cuplu feminin: Cristina Năstase și Simona Stancu.

Dinamo - Steaua, eternul derby în sportul românesc, va consemna o premieră la handbal! Disputa de joi, din Ștefan cel Mare, va fi arbitrată pentru prima dată în istorie de un cuplu feminin. Este vorba de Cristina Năstase și Simona Stancu, fetele care au fost la Europeanul feminin din 2018 și la Mondialul din 2019. 

Pe urmele surorilor Bonaventura 

Până acum, în handbalul românesc, s-a evitat delegarea fetelor în întrecerea masculină, pentru a nu da naștere la discuții. În handbalul european și mondial, fetele au câștigat însă tot mai mult teren. Prima federație care a făcut pasul a fost cea din Franța. Surorile gemene Julie și Charlotte Bonaventura, considerate printre cele mai bune femei-arbitru din lume, au fost trimise să arbitreze în prima ligă masculină. Au oficiat chiar la derby-ul dintre Paris Saint-Germain și Montpellier . În plus, la Mondialul masculin din 2017, desfășurat în Franța, Julie și Charlotte au mai spart o barieră. Au arbitrat meciuri la un Mondial, primul dintre acestea fiind cel dintre Chile și Belarus.

GALERIE FOTO Premieră la Dinamo - Steaua: ele vor conduce derby-ul! » Controversă: una dintre arbitre e angajată MApN
Simona Stancu // FOTO: Marius Ionescu

 „În orice domeniu trebuie desemnați cei mai buni. Dacă o femeie-doctor este cea mai bună, ea nu operează? Noi suntem puși aici să selectăm cei mai buni arbitri, nu cel mai bun cuplu feminin sau masculin”, a explicat decizia, atunci, Ramon Gallego, membru în Comisia de Arbitri a IHF.

"Nu a fost o loterie și nici un cadou special pentru ele. Merită să fie aici. Sunt primele femei nominalizate, dar sunt sigur că nu vor fi ultimele", a adăugat Gallego.

Probleme înainte de derby 

Cristina Năstase și Simona Stancu au arbitrat ultimul meci în România pe 15 februarie 2020. A fost disputa dintre Măgura Cisnădie și SCM Rm. Vâlcea în care sibiencele au învins campioana, 25-22. Cele două au primit însă notă mică din partea observatorului partidei și se pare că au fost oprite de la delegări pentru două etape. Acum au fost trimise la Dinamo-Steaua, un meci considerat de primă categorie, având în vedere rivalitatea dintre cele două formații. 

Merg și la turneul preolimpic

Cristina Năstase și Simona Stancu sunt acum pe primul loc pe lista IHF, în România. Ele au participat anul trecut la Mondialul din Japonia și au primit calificative foarte bune. Cele două românce au fost trimise de IHF (federația internațională) să oficieze și la turneele preolimpice. 

GALERIE FOTO Premieră la Dinamo - Steaua: ele vor conduce derby-ul! » Controversă: una dintre arbitre e angajată MApN
Cristina Năstase // FOTO: Marius Ionescu

Româncele merg în grupa din Spania (20-22 martie), acolo unde vor arbitra, pe lângă țara gazdă, echipele Suediei, Argentinei și Senegalului. În funcție de prestația lor, cele două ar putea prinde apoi și turneul olimpic de la Tokyo. 

Angajată la MApN!

Toată lumea handbalului se întreabă dacă Năstase și Stancu vor duce la bun sfârșit derbyul dintre cele două mari rivale. În plus, s-a iscat o controversă datorită faptul că Simona Stancu, unul dintre cei doi arbitri, este angajată a Ministerului Apărării Naționale, la Buzău, adică ministerul care patronează și Steaua

Și Florescu-Stoia la băieți

În etapa viitoare din Liga Zimbrilor, etapa cu numărul 21, un alt cuplu feminin, Diana Florescu și Ana Maria Stoia, a fost delegat la un meci de băieți. Cele două vor oficia la disputa dintre CSM Reșița și CSM Vaslui. Este un derby al echipelor din subsolul clasamentului, reșițenii fiind pe ultimul loc, cu 7 puncte, iar moldovenii pe 11, cu 21 de puncte. 

+2 FOTO

FOTO: facebook.com/stancu.simona.54

Diana Florescu și Ana Maria Stoia sunt cuplul feminin cu cea mai mare experiență din handbalul feminin românesc, ele oficiind de-a lungul timpului la Campionate Europene, Campionate Mondiale, Jocuri Olimpice, dar și Final Four de Liga Campionilor.

Clasamentul Ligii Naționale de handbal

GALERIE FOTO Premieră la Dinamo - Steaua: ele vor conduce derby-ul! » Controversă: una dintre arbitre e angajată MApN

Vezi și: 

VIDEO Conflict fără sfârșit » Președintele lui Dinamo a dezvăluit la GSP Live mesajul incredibil primit de la Alexandru Dedu: „Hai să nu ne mai... între noi”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (23)
446194735563038
Cony Nick  •  04 Martie 2020, 14:42

Cred ca vor avea probleme cu contraatacul ...replierea... - acesta este unul dintre criteriile care le dezavantajeaza pe arbitrele de handbal care vor sa conduca jocurile echipelor masculine... - un alt criteriu este valoarea interpretari jocului barbatesc in aparare si a fortei unu contra unu atac - aparare ... - un alt criteriu este presiunea spectatorilor echipe gazda asupra lor .....si asa mai departe ... ***înca o data nu este vorba de discriminarea sexului femenin fata de cel masculin...bafta...

creeperno999
creeperno999  •  03 Martie 2020, 22:53

Batem cum am batut si in fotbal

adi2008
adi2008  •  03 Martie 2020, 17:17

La Romanistan e ok, nu e nicio controversa.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează