SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - SPANIA 27-25

GALERIE FOTO ROMÂNIA - SPANIA 27-25 // Victorie smulsă din carne! Crina Pintea a terminat partida în lacrimi

FOTO: Marius Ionescu +18   FOTO
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat marti, 11 decembrie 2018 20:29

România a învins-o azi pe Spania, scor 27-25 în grupa principală a Campionatului European de handbal feminin din Franța. Tricolorele au fost conduse și la 5 goluri, însă au revenit incredibil în repriza a doua și s-au impus. Suntem în continuare în lupta pentru semifinale. 

  • Marian Ursescu, expertul GSP în handbal, este în Franța, de unde transmite cele mai importante informații despre naționala României;

Tricolorele s-au zbătut imens și au luptat pentru a învinge o echipă a Spaniei care nu a avut complexe.

Ar fi trebuit să fie o descătușare a României în fața ibericelor, după pastila amară înghițită în urma înfrângerii clare cu Olanda.

Din 2010 încoace, Neagu și celelalte reușiseră să se impună de 5 ori contra Spaniei, pierzând o singură dată. În plus, la această ediție a CE, se vedea o Spanie nesigură, în căutări, reconstruind pe doar câțiva piloni rămași. Și totuși, a fost greu. Aproape infernal.

Pentru ca tricolorele să se impună, a fost nevoie să sape adânc în rezervele de tehnică, aplomb individual, dorință, determinare, răutate. A fost nevoie de doi-trei stropi de inspirație pentru a compensa și depăși fiecare greșeală, minge pierdută, fault inutil.

Începutul a aparținut fără dubii ibericelor, în timp ce România arăta mai degrabă ca acea copie tremurătoare a ei din înfruntarea cu Olanda. În loc să se calmeze și să găsească soluții, fetele lui Ambros s-au întrecut parcă în ratări care mai de care mai evidente.

Și când s-au ivit ocazii sau s-a construit mai bine, a apărut bara sau un centimetru lipsă. Totul curgea în favoarea Spaniei, care puncta constant prin interul dreapta Mireya Gonzalez și centrii Alicia Fernandez și Nerea Pena. 2-7, apoi 3-8, sirena de alarmă țiuia disperat în urechi.

Încet-încet, cu efort, cu Neagu asumându-și responsabilitatea aruncării, 4 goluri înscrise de ea în a doua jumătate a reprizei, diferența s-a redus la doar două lungimi. 10-12 la pauză și multe semne de întrebare pentru partea a doua.

Care a pornit cu România în atac, o eroare și un gol înscris din poartă în poartă de micuțul portar Silvia Navarro.

Cum se poate ieși din coșmar? Ultimele minute arătaseră un reviriment al spiritului de luptă, dar era nevoie de mai mult. De exemplu, de două parade în aceeași fază ale Denisei Dedu, un 7 metri și aruncarea imediat următoare.

Fiecare fază e o zbatere și un fior de speranță. Abia în minutul 41 ajunge tabela în echilibru, 15-15. Imediat, un contraatac finalizat de Cristina Florică aducea România în avantaj în premieră.

Însă ce curățenie pe semicerc a făcut Pintea în câteva faze! Cum s-a degajat de adversare și a străpuns poarta pentru a oferi oxigen României!

20-17 în minutul 47 și se putea respira mai liber. Pericolul nu a dispărut de tot, dar nici nu a mai fost atât de fierbinte.

Geiger riscă și reușește două goluri, Ardean Elisei de asemenea, Dedu parează nebunește, Chiper prinde un unghi perfect, Buceschi perforează poarta aruncând de la șold, e greu până în ultima clipă, dar nu se mai poate schimba nimic. România câștigă parcă sângerând un meci vital pentru puncte și pentru moral. Un meci în care a tras pentru a-și învinge propriile temeri și un adversar care s-a vândut scump chiar dacă nu mai avea nimic de obținut.

  • ROMÂNIA 27 (10)
    Neagu 7, Pintea 6, Buceschi 4, Florică 3, Geiger 2, Ardean-Elisei 2, Perianu 1, Laslo 1, Chiper 1. Antrenor: Ambros Martin
  • SPANIA 25 (12)
    Gonzalez 6, Pena 5, Fernandez Fraga 5, Hernandez 4, Martin 3, Navarro 1, Lopez 1. Antrenor: Carlos Viver

 

CLASAMENTUL ÎN GRUPA ROMÂNIEI

clasament

FINAL » România - Spania 27-25

min. 60! VICTORIE MARE A ROMÂNIEI! 
min. 58: Încă un gol fantastic al lui Elisei, care reface diferența de 3 goluri. Gonzalez Alvarez marchează al 6-lea gol al ei și al 24-lea al Spaniei
min. 56:
Ardean-Elisei înscrie pentru România, care se află în inferioritate. Pe contraatac Dedu are o paradă de excepție
min. 53: Pintea și Chiper marchează. România se distanțează pe final de meci la 3 goluri. Ce revenire pentru tricolore! 
min. 51:
Meci pe muchie de cuțiț. România are 22-20 după golul lui Geiger. Al doilea pentru ea în acest meci 
min. 48: GOL PINTEA, România s-a descătușat. Avem 20-17. 
min. 47:
Florica înscrie din nou pentru România. Avem avantaj de două goluri, 19-17 
min. 44:
Martin înscrie de la 7 metri și egalează. Este 16-16. La faza următoare am ratat, aceeași Martin înscrie și aduce Spania în avantaj, 17-16
min. 42: Gol România! Florica înscrie și aduce România în avantaj pentru prima dată 
min. 41: DIN NOU EGAL! Neagu înscrie de la 7 metri! Este 15-15
min. 39:
Pintea găsită din nou pe 6 metri, înscrie al doilea ei gol din acest meci
min. 36:
GOL NEAGU! Cristina pătrunde din nou puternic pe centru și aruncă impecabil. Ne apropiem la doar un gol
min. 35:
Puteam egala, dar Laslo a ratat o șansă imensă. Pe contră Pena marchează și reface diferența, este 14-12 pentru iberice 
min. 31:
Ratăm și portarul ibericelor, Silvia Navarro, înscrie pentru Spania din poartă în poartă. Imediat Neagu reface diferența de două goluri cu un aruncare de pe picioare. (11-13)
min. 31:
A început repriza secundă! 
min. 30: BRAVO, CRISTINA! Neagu trimite o rachetă în bară, mingea îi revine și apoi trimite fără nicio șansă pentru Navarro. 12-10 pentru Spania la pauză. Putem reveni! Haideți, fetelor! 
min. 25: 
Alicia Fernández marchează din nou. Jucătoarea de la Vâlcea nu poate fi oprită de tricolore, deși o cunoaștem foarte bine. O nouă cădere pentru România spre finalul reprizei (8-12)
min. 22:
Ce ratare! Neagu a găsit-o bine pe Pintea pe semicerc, pivotul nostru a trimis însă în bară. Ne puteam apropia la doar un gol. (8-10)
min. 20: (6-8) Cristina Neagu dă startul revenirii noastre. Un nou gol magnific al celei mai bune jucătoare din lume. Ibericele au început să greșească și ele tot mai mult 
min. 17: (4-8)
Carmen Martin este eliminată două minute. Jucăm în superiroritate. Neagu înscrie de la 7 metri 
min. 15: (3-7) 
Nerea Pena înscrie pentru Spania, Buceschi și Pintea reduc din diferență. Apărarea noastră nu există, iar Denisa Dedu nu pare într-o zi prea bună
min. 13:
România nu se regăsește. Face un meci foarte slab! Am marcat o singură dată în 13 minute. Cristina Neagu nu există pe teren până acum 
min. 10: (1-5) Meci catastrofal pentru fetele noastre. Care în 10 minute au înscris o singură dată. Ambros Martin a cerut time-out. De neînțeles ce se întâmplă pentru noi. 
min. 6: (1-4) 
Se greșește destul de mult. Carmen Martin, fostă jucătoare del a CSM București, a scăpat singură cu Denisa Dedu, care a avut o paradă uluitoare. Ibericele reușesc însă să înscrie până la urmă prin Hernandez
min. 3:
Start modest al echipei noastre. Ibericele reușesc să înscrie de două ori. Buceschi a marcat pentru tricolore 
min. 1:
A început partida!

VEZI ȘI: 

ROMÂNIA LA EURO 2018 // TVR 1, locul 3 în topul audiențelor cu meciul România - Olanda » Câte persoane au urmărit meciul

 

EURO HANDBAL 2018 // VIDEO Faza turneului îl are în centru pe Evgheni Trefilov » Ce s-a întâmplat în minutul 8 din Rusia - Serbia

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (211)
10153755897004409
Ilascu Mircea  •  12 Decembrie 2018, 08:20
Postat de adi67 pe 11 Decembrie 2018, 21:55

Pe bune ...Sunt meciurile directe pentru doua , sau clasament pentru trei sau mai multe ...

golaveras pe bune .

grande.balaci
grande.balaci  •  12 Decembrie 2018, 01:24

Floricica poate juca oriunde ,mai putin in nationala!

aress123
aress123  •  11 Decembrie 2018, 22:35
Postat de dinamo_fan pe 11 Decembrie 2018, 22:17

unde dai si unde crapa :)))))

asta chiar e tare....::::))))

Vezi toate comentariile (211)
Comentează
Close