SPORTURI  »  HANDBAL  »  TROFEUL CARPAȚI

TROFEUL CARPAȚI // FOTO România B - Rusia 25-24 » Surpriză imensă! România B a jucat entuziasmant și a învins la limită Rusia lui Trefilov

FOTO: Cristi Preda +24   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 23 noiembrie 2018 18:40

Surpriză uriașă realizată de tinerele jucătoare ale României. Evgheni Trefilov a fost învins la București, de handbaliste precum Andreea Popa, Lorena Ostase, Anca Polocoșer sau Diana Ciucă. România B s-a impus cu 25-24 în fața Rusiei. 

Rusia a venit la Trofeul Carpați fără patru jucătoare importante (Viahireva, Petrova, Dmitrieva și Kuznețova).

Dar chiar și așa, campioana olimpică antrenată de Evgheni Trefilov nu trebuia să aibă probleme cu echipa secundă a României, formată în marea ei majoritate din handbaliste tinere, de perspectivă.

Și după cum a început meciul, părea că va fi un galop al esticelor. 6-2, 8-4, 12-8, în minutul 28. Pe banca României B a stat tot selecționerul Ambros Martin, care a tot schimbat liniile până a găsit cele mai bune soluții.

Andreea Popa (18 ani), jucătoarea din liga a doua de la Rapid, a fost marea surpriză. La fel Andreea Târșoagă (17 ani), Diana Ciucă (18 ani). Portarul de la Vâlcea, care s-a remarcat prin paradele de la 7 metri în campionat, le-a făcut clipe grele și rusoaicelor.

După 11-12 la pauză, România a preluat conducerea în minutul 38. "Tricolorele" s-au dăruit exemplar în apărare, au muncit mult pentru fiecare minge, iar la final au savurat cea mai prețioasă victorie a carierei.

Campioanele mondiale de junioare, Bianca Bazaliu și Lorena Ostase, au demonstrat și ele că pot fi o soluție de viitor pentru naționala mare. 

S-a terminat 25-24, cu ultimul gol înscris pe contraatac de Cristina Boian cu două minute înainte de final. Și "tricolorele" au tras cu dinții de ultimele mingi, în fața unor rusoaice care știau ce le așteaptă la vestiar, la întâlnirea cu marele Trefilov!

Vezi și: Începe a 51-a ediție a Trofeului Carpați » Toate detaliile despre turneu + declarațiile antrenorului României

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează