SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

Gheorghe Tadici cere schimbarea regulamentului! Cum vrea să relanseze naționala României

Articol de - Publicat vineri, 26 martie 2021 01:04 / Actualizat vineri, 26 martie 2021 01:08

Gheorghe Tadici, fostul selecționer al României, acum antrenor al Zalăului, vrea limitarea numărului de străine la maximum 8. În plus, pe teren, să joace în permanență minimum trei românce.

După dezastrul echipei naționale de handbal feminin, care a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Gheorghe Tadici, antrenorul de la HC Zalău, membru în Consiliul de Administrație al FRH, propune măsuri radicale pentru relansarea echipei naționale. Tadici a declarat în permanență că numărul nelimitat al jucătoarelor străine în prima ligă dăunează grav echipei naționale a României și că federația trebuie să intervină urgent.

Tadici a propus astfel ca, la Consiliul de Administrație din 25 martie, pe ordinea de zi, să fie votate una dintre cele două propuneri privind numărul de jucătoare străine:

  1. Obligativitatea ca pe raportul de joc să fie înscrise maximum 5 jucătoare străine, iar în teren să fie în permanență trei jucătoare străine;
  2. Obligativitatea ca pe raportul de joc să fie înscrise maximum 8 jucătoare străine, inclusiv extracomunitare (la fel ca la masculin), cu obligativitatea a trei sau patru jucătoare române, în permanență pe teren!

Tadici a fost cel care a propus, sezonul trecut, și măsurile din Liga Zimbrilor, la băieți. Astfel, o echipă are obligativitatea ca pe raportul de joc să înscrie maximum 8 jucători străine, inclusiv extracomunitari, iar doi români să fie în permanență pe teren. Tehnicianul Zalăului plusează, iar în Liga Florilor, la fete, dorește ca numărul româncelor să fie de cel puțin trei sau patru, argumentând că avem destule românce de valoare

Rămâne de văzut acum cum vor vota membrii Consiliului de Administrație. În momentul de față, în Liga Florilor, cele mai valoroase echipe au și cele mai multe jucătoare străine în lot. CSM București are 9, Minaur Baia Mare 10, SCM Rm. Vâlcea 11, Dunărea Brăila 6, Gloria Bistrița 6, Gloria Buzău 6, Măgura Cisnădie 5, Rapid 4, HC Zalău 1, SCM Craiova 1, U Cluj Napoca 2, CSM Galați 3, Dacia Mioveni 2. Singurele echipe care nu au jucătoare străine sunt CSM Slatina și Activ Ploiești.

România și-a aflat adversarele din preliminariile Campionatului European din 2022 » Când se vor juca meciurile

Cristina Neagu, prima reacție după interviul controversat din Muntenegru: „Lucrul ăsta va rămâne neschimbat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  26 Martie 2021, 16:15

Echipa din Râmnicu Vâlcea are 11 jucătoare străine? Cele mai multe din țară? Echipa zeului Pera din Republica Roșie Oltenia, plătită din bani publici? Nu se poate...Domnule Ursescu rușine pentru modul cum tratați acest fenomen numit handbalul feminin

138672209828437
Gelu Oanca  •  26 Martie 2021, 14:49

Si ce bine merge Zalaul, Craiova si celelalte echipe ,ce au 1-2 jucatoare straine.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează