SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

Gloria Bistrița și-a aflat adversara din sferturile Cupei EHF

Articol de - Publicat marti, 11 februarie 2020 12:43

În urma tragerii la sorți de la Viena, Gloria Bistrița va întâlni în sferturile Cupei EHF o echipă extrem de puternică, formația daneză Ikast Herning.

Calificată între primele opt echipe în Cupa EHF, Gloria Bistrița și-a aflat marți, la prânz, adversara din sferturile de finală. Echipa pregătită de Horațiu Pașca va întâlni echipa daneză Ikast Herning, o formație de tradiție în Danemarca, dar care are rezultate notabile și în Europa.

Ikast a fost în Final Four-ul Ligii Campionilor în 2014, a câștigat Cupa EHF în 2007, Cupa Cupelor în 2004 și 2015 și a jucat alte două finale de Cupa EHF. Semifinalistă sezonul trecut tot în Cupa EHF, danezele au eliminat-o în turul 3 preliminar pe SCM Rm. Vâlcea. În actuala ediție a câștigat grupa D a Cupei EHF, din care au mai făcut parte Lada Togliatti (Rusia), Storhamar (Norvagia) și Bietigheim (Germania).

Ikast Herning are în componență câteva foste sau actuale internaționale de mare valoare, cum ar fi norvegiencele Helene Fauske, Vilde Johansen, Tonje Loeseth sau Stine Skogrand, nemțoaica Sabine Englert, danezele Sarah Iversen, Emma Friis, suedeza Jessica Ryde.

În campionatul danez, după 19 etape disputate, Ikast e pe locul 6, dar totul se va juca î play-off.

Partida tur se va disputa la Bistrița pe 29 februarie/1 martie, iar returul se va juca în Danemarca pe 7/8 martie.

Dacă va trece de Ikast, Bistrița și-a aflat și posibilul adversar din semifinale. Acesta va fi învingătorul dublei manșe din sferturile de finală dintre Thuringer HC (Germania) și Podravka Koprivnica (Croația).

Partidele din sferturile Cupei EHF

  • Siofok KC (Ungaria) - Beledyiesi Kastamonu (Turcia) 
  • Herning Ikast (Danemarca) - GLORIA BISTRIȚA (ROMÂNIA) 
  • Odense HC (Danemarca) - Lada Togliatti (Rusia) 
  • Thuringer HC (Germania) - Podravka Koprivnica (Croația)

Citește și:

Erd KC - Gloria Bistrița 24-24 // Ce calificare! SuperAlice își face din nou apariția

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează