SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE / NANTES ATLANTIQUE-GLORIA BUZĂU 23-16

Gloria Buzău a pierdut la scor primul său meci european din istorie! Suferință maximă în atac

Andreea Rotaru a marcat două goluri la Nantes FOTO Dan Potor
Andreea Rotaru a marcat două goluri la Nantes FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat duminica, 15 noiembrie 2020 20:08 / Actualizat duminica, 15 noiembrie 2020 20:10

Returul Gloria Buzău - Nantes se joacă pe 22 noiembrie, dar șansele de a accede în grupele celei de-a doua competiții europene sunt minime, după eșecul clar, 16-23.

Gloria Buzău a pierdut duminică seara cu 16-23 primul său joc în cupele europene din istoria clubului. În turul 3 preliminar din EHF European League, Gloria a jucat în deplasare cu francezii de la Nantes Atalntique, locul 4 în prima ligă din Hexagon.

Echipa lui Ovidiu Mihăilă s-a apărat excelent în prima repriză, a jucat de la egal la egal în primele 20 de minute cu adversara, dar problemele au venit în faza de atac. Multe greșeli tehnice făcute de jucătoarele Gloriei, ratări din situații clare, iar Nantes a intrat la pauză cu două goluri avantaj: 11-9, deși nici gazdele nu au etalat deloc în handbal demn de a doua cupă europeană.

Șanse mici de calificare

În partea a doua, echipa pregătită de Guillaume Saurina, fostul jucător al CSM București, și-a ridicat nivelul jocului, iar Gloria s-a lovit ca de un zid de defensiva nanteză. Niciuna dintre jucătoarele de la 9 metri nu și-au asumat rolul de marcatoare, jocul Buzăului fiind unul lent, previzibil și fără soluții. Nantes s-a desprins la 7 goluri diferență și a ținut această marjă liniștitoare până la final; 23-16. Șanse minime de calificare pentru Gloria, care va juca pe teren propriu partida retur, pe 22 noiembrie.

Nantes Atlantique-Gloria Buzău 23-16
Nantes: Kpodar 5, Maubon 4, Hagman 3, Dancette 3, Ahanda 3, Grigel 2, De Paula 1, Sylla 1, Gassama 1. Antrenor: Guillaume Saurina 
Gloria Buzău: Shteriova 5, Janjusevici 3, Iuganu 2, Petrovici 2, Rotaru 2, Subțirică 1, A. Moldovan 1. Antrenor: Ovidiu Mihăilă

Buducnost Podgorica - SCM Rm. Vâlcea 29-28. Înfrângere dramatică pentru Vâlcea în Muntenegru!

VIDEO Imagini brutale la un meci de handbal feminin » Bătaie generală, cu pumni și picioare!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
briceag
briceag  •  15 Noiembrie 2020, 20:22

La 7 goluri nu e chiar la scor, doi la mana e vorba de un adversar cu Hagman, Maubon si chiar si Dancette in echipa! Deci era favorita Nantes. Problema-i ca echipele romanesti fara antrenor cam dezamagesc in Europa.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează