SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

Golul victoriei la 17 ani în Liga Națională! Prima reușită a Dianei Șamanț din carieră

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 septembrie 2019 22:47

Diana Șamanț, pivotul de 17 ani al Bistriței, a marcat primul ei gol în Liga Națională, CSM București a învins Slobozia, 27-21, în timp ce Corona Brașov a trecut iar pe primul loc.

Corona Brașov-CSM Slatina 31-22 (17-11)

Etapa a patra a Ligii Naționale feminine a adus iar schimbare de lider. Corona Brașov a învins cu 31-22 pe CSM Slatina și a trecut din nou pe primul loc în clasament. Așteaptă însă meciul de duminică, al campioanei. SCM Rm. Vâlcea are nevoie de o victorie la minimum 6 goluri diferență pentru a trece din nou în frunte în deplasarea de la Cluj Napoca. 

Daria Bucur cu 9 reușite și Georgiana Ciuciulete cu 8 au marcat mai mult de jumătate din golurile Brașovului. Slatina a pătimit mult în atac, echipa Victorinei Bora ratând nu mai puțin de 6 aruncări de la 7 metri! 

CSM București-AHCM Slobozia 27-21 (13-10)

CSM București a jucat cu rezervele în fața nou-promovatei AHCM Slobozia. Nu s-a pus niciun moment problema învingătoarei, dar jocul CSM-ului nu a strălucit deloc. Tomas Ryde le-a odihnit însă pe Pintea, Lekici, Grbici, Dedu, Carmen Martin pentru derbyul campionatului, disputa cu Vâlcea din 21 septembrie. 

Laura Chiper-Moisă e cea mai în formă „tigroaică", extrema dreapta marcând și cu Slobozia de 8 ori. Ea are 23 de goluri înscrise în cele patru etape de până acum!

SCM Craiova-Minaur 17-22 (8-13)

Deși a început partida cu 4-0 pe tabelă, Craiova a pierdut clar în fața maramureșencelor. Echipa olteană resimte din plin absențele Cristinei Zamfir, a Jelenei Trifunovici, Timeei Tătar, Juliei Havronina sau Bobanei Klikovac. 

Portarul Bianca Curmenț a fost omul meciului pentru echipa gazdă, dar gola-keeperul nu a putut decât limita proporțiile scorului. Și la Baia Mare cea mai bună jucătoare a fost tot portarul, Cristina Enache având nu mai puțin de 14 intervenții.

Rapid-Gloria Buzău 27-31 (14-13)

Giuleștencele au jucat foarte bine în prima repriză, dar pe final s-au stins. Buzăul a avut mai multe soluții pe bancă și a întors scorul de pe tabelă. Echipa lui Ovidiu Mihăilă a contat îndeosebi pe patru jucătoare, care au înscris împreună 90% din goluri: Ana Maria Popa-Iuganu, Ana Maria Simion, Maria Gabrilă și Alina Ilie. 

Gloria Bistrița-HC Zalău 24-23

Meci incredibil la Bistrița, un derby al Ardealului. Zalăul a condus la pauză 11-10, dar Bistrița a întors în partea a doua. Meciul curgea spre o victorie a gazdelor, care conduceau cu 23-20 cu 4 minute înainte de final. Numai că echipa lui Gheorghe Tadici a revenit miraculos, Alexandra Severin marcând de trei ori consecutiv. 

Oaspetele au avut chiar atacul să înscrie, dar Dana Abed Kader a ratat. În ultimele secunde, Daria Ilina a pornit vijelios spre poartă, două adversare i-au ieșit în întâmpinare, dar bielorusa a angajat excelent pivotul. Tânăra Diana Șamanț a marcat primul ei gol în Liga Națională, unul cu care Bistrița a reușit primul succes pe teren propriu, în actuala ediție. Zalăul pierde al doilea meci în ultimele secunde, și în etapa a doua, la Craiova, echipa lui Tadici primind ultimul gol în ultimele momente ale partidei.

Clasament după 4 etape

1. Corona Brașov 12p 
2. SCM Rm. Vâlcea 9 (un meci mai puțin) 
3. CSM București 9 
4. Gloria Buzău 9 
5. Minaur Baia Mare 7 
6. HC Zalău 6 
7. Gloria Bistrița 6 
8. SCM Craiova 6 
9. Măgura Cisnădie 4 (un meci mai puțin) 
10. AHCM Slobozia 4 
11. Dunărea Brăila 3 (un meci mai puțin) 
12. CSM Slatina 1 
13. U Cluj Napoca 0 (un meci mai puțin) 
14. Rapid București 0

VEZI ȘI:

VIDEO Mesaj dur din partea Rapidului după înfrângerea de pe teren propriu cu Buzăul: „Mesaj către cooperativa agricolă”

GALERIE FOTO Laura Nicoletta Vasilescu, prima handbalistă română care recunoaște că e gay: „Viitorul e al nostru! Te iubesc necondiționat”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează