SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

VIDEO + FOTO Campioană în infern » Kristiansand învinge pe terenul lui Gyor, în fața a peste 15.000 de oameni, și câștigă a doua oară consecutiv trofeul Ligii Campionilor

Norvegiencele de la Kristiansand au câștigat Liga Campionilor la handbal feminin pentru al doilea sezon la rând. Le-au învins în ultimul act pe favoritele de la Gyor, scor 33-31. +10   FOTO
Norvegiencele de la Kristiansand au câștigat Liga Campionilor la handbal feminin pentru al doilea sezon la rând. Le-au învins în ultimul act pe favoritele de la Gyor, scor 33-31.

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 iunie 2022 19:03 / Actualizat duminica, 05 iunie 2022 21:39

Norvegiencele de la Kristiansand au răsturnat calculele hârtiei și au câștigat Liga Campionilor la handbal feminin pentru al doilea sezon la rând. Le-au învins în ultimul act pe favoritele de la Gyor, scor 33-31, chiar la Budapesta, în fața unei asistențe de record mondial!

  • Metz a câștigat finala mică împotriva lui Esbjerg, scor 32-26

Gyor avea toate atuurile de partea ei înaintea finalei cu Kristiansand. Câștigase clar meciul direct disputat în faza grupelor pe teritoriul maghiar, iar astăzi a avut în spate 15.400 de spectatori, un nou record de asistență în handbalul feminin inter-cluburi. 

+6 FOTO

Kristiansand și-a apărat trofeul în Liga Campionilor

Gyor a început mai bine finală, a condus cu 10-7, moment de cotitură. A urmat o serie de 6 goluri consecutive înscrise de norvegience. Gullden, Mork, Jerebkova și Debelic au avut mâini sigure în ofensivă.

România a avut o reprezentantă în ultimul act de la Budapesta. Crina Pintea, pivotul lui Gyor, a marcat trei goluri. 

La 42 de ani, Katrine Lunde, portărița norvegiencelor, a făcut diferența cu paradele din final. Cele 13 intervenții decisive au contribuit decisiv la câștigarea trofeului! Imediat după fluierul final, Lunde a fost purtată pe brațe de colege.

6 trofeeare Katrine Lunde în Liga Campionilor

Cea mai bună marcatoare a finalei a fost Marketa Jerabkova, din tabăra lui Kristiansand. Pentru norvegience au mai punctat: Knedlikova (5), Gullden (5), Debelic (4), Mork (4), Naes (3), Tchaptchet (3), Tomori (2). 

Golurile lui Gyor au fost marcate de: Hansen (6), Blohm (5), Lukacs (4), Nze Minko (3), Pintea (3), Kristiansen (3), Oftedal (3), Ryu (2), Schatzl (2).

Neagu rămâne golgeter în Liga Campionilor

Pentru CSM, reprezentanta României în acest sezon, eliminată în "sferturi", rămâne consolarea numită trofeul de golgeter, care îi revine Cristinei Neagu, cu 110 reușite. Nora Mork o putea depăși, dar avea nevoie de 7 goluri în finală și a marcat doar 4. 

La anul Rapid și, cel mai probabil, CSM vor fi împreună în competiția supremă – poate cu rezultate mai bune. Până atunci, Vipers e regina! 

FINAL » Gyor - Kristiansand 31-33

Kristiansand a câștigat Liga Campionilor!
min. 57: Lunde are o nouă paradă de excepție, a 11 din această finală. 29-32
min. 55: Gullden transformă o lovitură de la 7 metri. 28-31
min. 48: Pintea marchează, Gullden răspunde imediat. 24-27

15.400 de spectatorisunt prezenți la finala dintre Gyor și Kristiansand. Este un nou record de asistență la un meci de handbal feminin inter-cluburi

min. 45: Crina Pintea obține o aruncare de la 7 metri, pe care tot ea o transformă. 23-25
min. 44: Ambros Martin cere time-out, după golul marcat de Ana Debelic, de pe pivot. 22-25

min. 41: Gullden are nevoie probleme la braț și cere intervenția medicilor. Mork își asumă responsabilitatea unei aruncări de la 7 metri și nu greșește. 20-23
min. 36: Nora Mork profită de o pasă greșită a unguroaicelor și punctează cu o aruncare puternică. Lunde face minuni în poarta norvegiencelor! 17-21
A început repriza secundă! 

min. 30. Nora Mork stabilește scorul primei reprize, 15-13 pentru Kristiansand!

+6 FOTO

min. 23: Kristiansand fructifică trei contraatacuri succeseive și se desprinde. 10-13
min. 20: Gullden, handbalista celor de la Kristiansand, trimite în bară dintr-o aruncare de la 7 metri.

min. 13: Crina Pintea marchează primul ei gol din această finală. 9-6

min. 10: Oftedal găsește breșa în centrul defensivei adverse și înscrie pe sub portar. 7-5
min. 4: Ritmul este unul senzațional, iar atmosfera pe măsură! 2-2
A început finala!

Finala se va disputa în „MVM Dome”, sala polivalentă care a costat 220 de milioane de euro. Conform caselor de pariuri, Gyor este favorită certă, cu o cotă de 1,38. Cele două formații au fost adversare și în faza grupelor. Maghiarele s-au impus acasă, 35-29, și au pierdut în Norvegia, 29-30.

La finală sunt așteptați peste 15.000 de fani. Ar fi un nou record de audiență la un meci de handbal feminin inter-cluburi. Sala are o capacitate de 20.000 de persoane.

5 trofeeare Gyor în Liga Campionilor la handbal feminin: 2013, 2014, 2017, 2018, 2019

2 titluriare Kristiansand în Liga Campionilor, chiar sezonul trecut

Citește și alte știri din handbal:

EXCLUSIV Ramona Farcău: „Handbalul românesc e plin de probleme!” » Clubul fostei handbaliste se pregătește de prima ligă

Nicușor Dan trimite Corpul de Control la CSM București » Măsură dură luată de primar: Gabriela Szabo a fost demisă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
MaxiP
MaxiP  •  06 Iunie 2022, 22:53
Postat de alexxp1955 pe 05 Iunie 2022, 20:56

Gullden, o jucatoare foarte buna, de echipa, fara "fumurile" lui Neagu Cristina. Iar Lunde,...fenomenala ,...si este si frumoasa.

E joc de echipa, nu cred ca Gullden va mai rupe la anul fără Mork. Cât a avut coordonator, pe Lekic, și CSM se bătea sus cu tot cu Neagu.

MaxiP
MaxiP  •  06 Iunie 2022, 22:51
Postat de romeverest pe 06 Iunie 2022, 09:07

Cred ca a venit timpul sa se mai schimbe si orasul care gazduieste aceste finale !! De ani de zile Budapesta este gazda acestui turneu, iar unguroaicele beneficiaza de sprijinul celor 15.000 de spectatori !! Permanent au avut un mare a avantaj !! De ce nu se poate organiza acest turneu la Paris, Madrid sau Oslo ?? Asta nu o inteleg !!

Eu organizează acolo ca e un beneficiu sigur, dar ar putea schimba. Nici nu e normal și nu e în spiritul competițiilor pe echipe sa organizezi mereu în același loc. E adevărat, la Madrid probabil s-ar juca cu sala goala, dar în Franța, Germania, nord... ar merge. Și dacă ar dori în Cluj cred ca le-ar ieși destul de bine.

romeverest
romeverest  •  06 Iunie 2022, 09:07

Cred ca a venit timpul sa se mai schimbe si orasul care gazduieste aceste finale !! De ani de zile Budapesta este gazda acestui turneu, iar unguroaicele beneficiaza de sprijinul celor 15.000 de spectatori !! Permanent au avut un mare a avantaj !! De ce nu se poate organiza acest turneu la Paris, Madrid sau Oslo ?? Asta nu o inteleg !!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează