SPORTURI  »  HANDBAL  »  CE HANDBAL FEMININ

EXCLUSIV Înainte de Europeanul de handbal, GSP a stat de vorbă cu selecționerul Florentin Pera și jucătoarele de națională: „Misiune grea, nu putem alinia cea mai bună echipă”

Florentin Pera (foto) pregătește Campionatul European de handbal // foto: Mihai Bocan
Florentin Pera (foto) pregătește Campionatul European de handbal // foto: Mihai Bocan

Articol de - Publicat luni, 24 octombrie 2022 14:44 / Actualizat luni, 24 octombrie 2022 15:09

GSP a luat „pulsul” lotului României înainte de Campionatul European de handbal feminin. În articol, declarații de la câteva dintre jucătoare și selecționerul Florentin Pera.

  • Campionatul European de handbal feminin este programat în perioada 4-20 noiembrie 2022, în Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru
  • „Tricolorele” fac parte din grupa C, alături de Franța, Olanda și Macedonia de Nord. Primele 3 clasate avansează în faza grupelor principale.

„Sper să înaintăm cât mai mult în competiție cu un joc bun, să dovedim ce putem și că echipa are valoare.

Orice grupă de la Europene este foarte grea, toate echipele sunt foarte bune. Am nimerit cu Franța, multiplă campioană, Olanda, care vrea să-și găsească ritmul, și Macedonia, o echipă tânără care vrea să arate ce poate. Sper să ne mobilizăm și să mergem mai departe.

Cu atitudine și motivație putem reuși foarte multe. Etapa de națională este cea mai frumoasă perioadă din timpul anului. Mă simt bine fizic și psihic, sper ca toate jucătoarele să se simtă bine și să facem treabă bună împreună”, a precizat Lorena Ostase, pivot de la Rapid.

Au apărut imaginile! Ce i-a zis Hagi lui Adrian Mutu la finalul meciului cu Rapid, când a plecat val-vârtej
RAPID - FARUL 1-1
Au apărut imaginile! Ce i-a zis Hagi lui Adrian Mutu la finalul meciului cu Rapid, când a plecat val-vârtej

Ce spun jucătoarele din naționala României înainte de Europeanul de handbal feminin

Lorena a fost completată de Bianca Bazaliu, de la Gloria Bistrița, și de Iulia Dumanska, portarul celor de la Gloria.

„Îmi doresc să fim la fel de unite ca până acum, cred că asta va conta cel mai mult. Grupa este grea, dar nu putem spune nimic dinainte. Luăm meciurile în parte și vedem ce se va întâmpla. Suntem unite, îmi place atmosfera. Se simte puțin oboseala, dar ca grup suntem foarte bine”, a punctat și Bianca Bazaliu.

Încrezătoare este și Iulia Dumanska: „Sunt foarte fericită că sunt alături de fete. Știm că suntem într-o grupă destul de dificilă, cu Olanda, Franța și Macedonia. Avem foarte mult de lucru, vom începe de astăzi pregătirile pentru meciurile care urmează.

Am încredere în fete, împreună putem face o figură frumoasă. Primul meci, cu Olanda, este cel mai important, va trebui să fim concentrate și să ne antrenăm cât se poate de bine”.

Ideile selecționerului Florentin Pera: 

  • „Îmi doresc să arătăm ca o echipă unită, care luptă la fiecare meci pentru un rezultat pozitiv. Nu avem o misiune deloc ușoară, având în vedere că nu putem alinia cea mai bună echipă a momentului, dar toate fetele prezente aici au valoare. Trebuie să le dăm încredere, sunt convins că avem capacitatea să producem surprize plăcute. 
  • Din păcate, în ultima perioadă s-au intensificat problemele în formarea lotului. Sper ca Sorina Grozav să fie mai bine mâine și să se poată alătura echipei la Cheile Grădiștei. Nu am avut o arie de selecție completă, dar asta mă motivează mai tare.
  • Îmi doresc să le ofer încredere tuturor jucătoarelor și să valorificăm la maximum potențialul echipei. Trebuie să ne pregătim cât mai bine, să formăm un grup unit, care să lupte până la ultima picătură de energie pentru culorile naționalei.
  • Mi-aș fi dorit să am cât mai multe jucătoare la dispoziție. Marea problemă este faza de apărare, destul de multe jucătoare cu profil defensiv n-au fost eligibile pentru acest Campionat European. Nici postul de inter dreapta nu ne dă posibilitatea de a juca cu o stângace acolo. Daria Bucur este accidentată, iar Alina Ilie nu îndeplinește criteriul de vaccinare. 
  • Sunt destul de multe probleme, va trebui să găsesc soluții, poate voi improviza. O problemă de la acest Campionat European va fi și schimbul de jucătoare, sunt meciuri foarte tari, de intensitate ridicată. Nu va fi deloc ușor să schimbăm și să avem prospețime în toate meciurile.
  • Probabil că Safta (n.r. - Nicoleta) va fi convocată dacă nu-și revine Crina Pintea. Este o jucătoare cu profil diferit, cred că poate să asigure echilibru alături de celelalte jucătoare. Vom lua o decizie astăzi, va trebui să ne mișcăm repede, să știm pe cine ne bazăm. Vor veni și meciurile amicale cu Ungaria și Germania, trebuie să pregătim turneul final”.

Lotul României va face deplasarea la Cheile Grădiștei, unde va intra în cantonament până pe 29 octombrie. Din lotul de pregătire vor lipsi Sorina Grozav, răcită, și Crina Pintea, care are probleme la șold.

Mai multe jucătoare și-au făcut săptămâna trecută a treia doză de vaccin anti COVID-19, booster-ul, pentru a participa la turneul final. Acestea sunt Cristina Neagu, Eliza Buceschi, Lorena Ostase, Sorina Grozav, Diana Ciucă, Alexandra Badea. La fel a procedat și selecționerul Florentin Pera.

Programul României în grupa C de la Campionatul European

5 noiembrieRomânia-Țările de Jos
7 noiembrieRomânia-Franța
9 noiembrieRomânia-Macedonia de Nord

Mai multe știri din sporturi: 

România, pe locul 2 în lume la numărul de culturiști suspendați pentru dopaj » Agenția Mondială a intervenit, președintele Federației Române se disculpă: „Facem teste peste teste. Câte? Câte trebuie”

Scenariu de film în Formula 1: i-a „zburat” monopostul, dar a terminat cu brio cursa, doar pentru a fi penalizat ulterior!

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  26 Octombrie 2022, 18:12

mergem cu gandul si dorinta de a trece de faza grupelor(asta presupune cel putin o victorie)dar o sa fie destul de greu,faptul ca nu au renuntat la vaccinare, EHF(cateva jucatoare nu au putut face deplasarea)se pare ca au mai intervenit accidentari,avem cate 3 extreme(poate era mai bine sa convocam jucatoare ce fac faza de aparare)dar sa credem in intuitia,norocul si de cu nu valoarea a noului antrenor

MaxiP
MaxiP  •  26 Octombrie 2022, 11:08

Eu nu înțeleg, la orice competiție internațională, noi avem o groaza de absente de baza, niciodată prima echipe. De 4 ani la handbal fete mergem la turnee cu absente majore. E mondialul de gimnastica în aceeași luna, nu mergem cu echipa ca 2 din 4 senioare competitive, ca atât avem, sunt accidentate. E inexplicabil, părerea mea.

cdba3133
cdba3133  •  25 Octombrie 2022, 11:12

Antrenorul deja isi pregateste rezultatele catastrofale ce vor urma.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează