SPORTURI  »  HANDBAL  »  SUPERCUPA ROMÂNIEI / DINAMO-POLI TIMIȘOARA 26-24

HANDBAL / GALERIE FOTO+VIDEO Dinamo a cucerit Supercupa la handbal masculin! De ce dă Federația în judecată

Articol de - Publicat duminica, 25 august 2019 17:15

Dinamo a câștigat a treia Supercupă la handbal masculin din istorie, 26-24 cu Poli Timișoara 26-24, și a doua consecutiv. „Alb-roșiii” continuă supremația în România.

De două ori a condus Poli Timișoara pe tabela de marcaj, în Supercupa României, disputată duminică după-amiaza, la Brașov. A fost 1-0 și 2-1 după care Dinamo a trecut la conducere și nu a mai cedat inițiativa până la final. 
 

Liniile de 9 metri au dus greul la ambele echipe. Pe de-o parte Ante Kuduz și Amine Bannour, de partea bănățenilor sârbul Milosa Dragas. S-a jucat cu multă ambiție, s-a pus osul la bătaie, chiar dacă era primul meci oficial al sezonului.

  
Tot timpul în control, bucureștenii au lăsat impresia că gestionează foarte bine situația. Timișorenii au încercat din răsputeri să revină pe tabelă, după ce Dinamo s-a desprins la 3, 4 și chiar 5 lungimi avans. Golgeterul Marjanovici și-a făcut treaba, dar la 9 metri, Dragas a fost luat în primire de Savenco și Mousavi, stâlpii apărării dinamoviste. Timișoara a dat semne că poate face meciul interesant pe final, dar Pribanici a ratat singur pe contraatac, iar Vuk Milosevici singur de pe semicerc. Eroul lui Dinamo, încă o dată iranianul Sajed Heidarirad, deși titlul de MVP al partidei l-a primit extrema Răzvan Gavriloaia. Nu au mai fost emoții pentru „câini” care au câștigat cu 26-24 și încep sezonul perfect.  

La fel cum l-au început și anul trecut. Un trofeu care dă speranțe dinamoviștilor pentru un sezon cât mai bun în Liga Campionilor, acolo unde le este îndreptată toată atenția. Mai ales că sunt trei jucători de bază, ungurul Jamali, egipteanul Mamdouh și croatul Vrankovici care abia așteaptă să devină „dulăi”. 

Dinamo 26 
Lazăr, Missaoui, Heifarirad – Dima, Vujici, Bannour 4, Alouini 7, Savenco 1, Asoltanei, Hosu, N. Negru 3, Gavrilaoia 4, Zulfici, Kuduz 6, Nantes, Mousavi 1 
Antrenor: Constantin Ștefan 

Poli Timișoara 24 
Varo, Babasafari – Păiuș, Milosevici, Dragas 7, Trif, Neamțu, Pribanici 2, Sadoveac 2, Marjanovici 9, Șomlea, Irimescu, Câmpan, Fenici 2, Baican, Năstăsie 2 
Antrenor: Pero Milosevici 

+37 FOTO

FOTO: Marius Ionescu

Dinamo dă federația în judecată 

Nici nu a început sezonul, că deja primul scandal se arată la orizont. La meciul de Supercupă, brazilianul Nantes Campos a fost trecut pe foaia de joc, a fost prezentat, a stat alături de coechipieri în prima repriză, dar nu a intrat pe teren. La pauză, oficialii de la Dinamo au fost anunțați de observatorul partidei, Ion Șerbu, că brazilianul nu are drept de joc și că nu mai poate să stea pe banca tehnică în partea a doua.  

„E strigător la cer. O repriză a avut voie, a doua nu. Luni, o să dăm federația în judecată, Dinamo ca și club, Nantes Campos ca persoană fizică. I s-a luat dreptul la muncă. Noi am prezentat adeverința de la imigrări cum că a depus actele și așteaptă permisul de muncă, Dar acolo, pe acea adeverință, sunt toate datele. Plus că în regulamentul Supercupei României nu este stipulat nicăieri că trebuie să aibă permisul de muncă. Federația știe că pentru un astfel de permis se așteaptă minim 75 de zile?”, a declarat Daniel Georgescu, omul care conduce practic handbalul la Dinamo.  

Gavriloaia: „Am început sezonul cum ne-am dorit!” 

Răzvan Gavriloaia, extrema dreapta a lui Dinamo a primit, la final, titlul de cel mai bun jucător al Supercupei. Răzvan a recunoscut că a fost surprins când a fost anunțat.  

„Ca extremă, depinzi foarte mulți de ceilalți jucători. Mă bucur enorm că mi-am ajutat echipa, că la 36 de ani continui să joc la un nivel bun, spun eu”, a declarat Răzvan. Despre meci, Gavriloaia spune că nu a avut deloc emoții.  

„Tactic am jucat foarte bine, am condus tot timpul, am gestionat momentele mai puțin bune, am ținut adversarul mereu în spate. Sper să abordăm fiecare meci la fel, mai ales cele de Liga Campionilor. Dinamo are o echipă foarte bună, obiectivele rămân aceleași, campionatul, un drum cât mai lung în Liga Campionilor. La prima vedere pornim cu un avantaj în fața adversarilor în Liga Națională, dar sunt multe echipe care ne pot pune probleme. Nu mai vorbesc de Liga Campionilor, acolo unde avem o grupă foarte grea. Dar important e că am început bine sezonul și sper că continuăm la fel”, a încheiat Gavriloaia.

VEZI ȘI:

SCM Rm. Vâlcea și CSM București, pregătite să se înfrunte în Supercupă! Când se joacă și cine transmite evenimentul 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
madalin_eivissa
madalin_eivissa  •  25 August 2019, 22:29

LA CÂT MAI MULTE TROFEE! BRAVO!!

sammy.d
sammy.d  •  25 August 2019, 17:59

Hai, Dinamo Bucuresti! Sunt foarte buni, de fapt, cei buni din tara, n-au adversari.

spartcapus
spartcapus  •  25 August 2019, 17:36

Nici anul asta n-au adversar in ţară, dar in Europa... e alta poveste...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează