SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM RM. VÂLCEA-CSM BUCUREȘTI

SCM Rm. Vâlcea și CSM București, pregătite să se înfrunte în Supercupă! Când se joacă și cine transmite evenimentul

Articol de - Publicat sambata, 24 august 2019 14:40

Rivalitatea dintre SCM Rm. Vâlcea și CSM București continuă. Cele două echipe deschid ediția actuală, cu Supercupa României, duminică, de la 17:30, pe TVR 1. Sezonul trecut, s-au întâlnit de patru ori, scorul fiind egal, 2-2.

SCM Rm. Vâlcea și CSM București au oferit, sezonul trecut, o luptă la baionetă, care a încins campionatul până în ultima etapă. Oltencele au câștigat două trofee, Supercupa României și campionatul, în timp ce „tigroaicele” au pus mâna pe Cupa României.  

Ediția actuală începe în trombă cu disputa dintre cele două rivale. Va fi o întâlnire de Liga Campionilor între cele mai bune echipe ale momentului.  

Multe schimbări, jucătoare de valoare 

Componența celor două echipe a suferit schimbări majore față de ediția trecută. Campioana vine cu 8 jucătoare noi: Marta Batinovici, Mireya Gonzales, Ann Grete Norgaard, Mădălina Zamfirescu, Kristina Liscevici, Ana Maria Dragut, Asma Elghaoui, Daniela Marin. De partea cealaltă, CSM a transferat și mai mult, având 11 noutăți: Denisa Dedu, Itana Grbici, Gabriela Perianu, Linnea Torstensson, Denisa Vâlcan, Nora Mork, Andrea Klikovac, Carmen Martin, Laura Chiper, Crina Pintea și Ștefania Jipa.  

Rămâne de văzut care echipă se va „închega” mai repede și-și va arăta valoarea. CSM a transferat jucătoare mai cu nume, în frunte cu Nora Mork, tripla campioană europeană, de patru ori câștigătoare de Liga Campionilor. Ambele echipe au înregimentat multe componente ale "naționalei" României, repatriindu-le de la cluburile din străinătate.  

Vâlcea, mai bine în amicale 

SCM Rm. Vâlcea a susținut, în această perioadă de pregătire, nu mai puțin de 12 jocuri. Au fost 6 victorii, două rezultate de egalitate și patru înfrângeri. Oltencele au fost învinse de Buducnost (de două ori), Brest și, surprinzător, Corona Brașov. Cea mai sonoră victorie a fost cea cu FTC Budapesta, vicecampioana Ungariei. 

De partea cealaltă, "tigroaicele" au jucat 10 meciuri amicale, au câștigat patru, au făcut un egal și au suferit cinci înfrângeri. CSM a pierdut cu Buducnost, Brest, echipe în fața cărora au cedat și rivalele, dar și cu Bayer Leverkusen, Metz și Holstebro.  

Ambele formații au avut însă multe probleme de efectiv în această perioadă, CSM neputând utiliza mai mult de jumătate dintre titulare. 

Rămâne de văzut cine se va putea impune la Brașov. Cât va conta stabilitatea băncii tehnice a campioanei, care l-a păstrat, firesc, pe Florentin Pera? Cât de repede se va putea impune suedezul Tomas Ryde, selecționerul României, cel care are un vestiar "greu", cu multe vedete de cinci stele. 

"Vâlcea are o echipă foarte bună, puțin schimbată față de sezonul trecut, dar noutăți sunt și în lotul nostru. Așa că va fi interesant. România este puternică din punct de vedere handbalistic datorită acestor două cluburi de top" 
Andrea Lekici, centru CSM București 

"Abia aștept disputa cu CSM București. Vreau să trăiesc pe viu un derby în România, să-i simt pe fanii noștri aproape. Am încredere în echipa mea și sunt sigură că vom oferi cel mai bun handbal de care suntem capabile" 
Mireya Gonzales, inter dreapta SCM Rm. Vâlcea 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close