SPORTURI  »  HANDBAL  »  CHALLENGE CUP / FYLLINGEN BERGEN-POTAISSA TURDA 32-30 (ÎN TUR: 24-29)

HANDBAL MASCULIN // Performanță importantă pentru Potaissa Turda: s-a calificat în semifinalele Challenge Cup

George Cântec a fost unul dintre jucătorii cheie ai Potaissei în dubla manșă cu Bergen FOTO sportpictures.eu
George Cântec a fost unul dintre jucătorii cheie ai Potaissei în dubla manșă cu Bergen FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat luni, 02 aprilie 2018 19:53

Potaissa Turda s-a calificat în careul de ași din Challenge Cup, chiar dacă a pierdut în această seară returul din Norvegia cu Fyllingen Bergen, 30-32.

Potaissa Turda a avut emoții pe finalul partidei de la Bergen, chiar dacă avea avantajul celor cinci goluri la care câștigase în tur: 29-24. Norvegienii au sperat într-o revenire spectaculoasă în ultimele 10 minute ale partidei, imediat după ce favoriții au marcat de patru ori consecutiv la scorul de 20-20!

Cristian Ghiță și George Cântec le-au irosit însă toate speranțele nordicilor, cei doi interi ai Potaissei având o seară de gală. Cel mai greu moment pentru ardeleni a fost în minutul 58, când tabela arăta 31-27! Thalmaier a dat o pasă greșită, iar pe contraatac, Hvidsten a nimerit doar bara transversală a porții lui Biro.

Imediat, Cântec și Savici au marcat și au închis meciul, trimițând Turda din nou în semifinale. Acolo unde a mai fost și anul trecut, ardelenii jucând finala.

Ghiță 11 goluri, Cântec 8, Iancu 3, Thalmaier 3, Stamate 2,Rotaru 1, Savici 1 și Szoke 1 au marcat pentru Potaissa la Bergen.

"Ne dorim anul acesta să câștigăm trofeul, acesta e și obiectivul. Va fi foarte greu pentru că și în semifinale avem un adversar extrem de dificil", a declarat antrenorul Horațiu Gal.

Islandezii de la IBV Vestmannaeyjar vor fi oponenții românilor, în penultimul act, prima manșă urmând să se dispute în Islanda pe 21/22 aprilie, returul la Turda, o săptămână mai târziu.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
394205137657093
George Narcis  •  03 Aprilie 2018, 08:14

Felicitări! O echipa serioasa la care se vad rezultatele.succes in semifinala!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează