SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

Handbalul nu se mai vede la TV » Președintele FRH: "Nu au existat nici măcar discuții incipiente"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 19 iunie 2018 11:25

Federația Română de Handbal nu a semnat niciun contract pentru viitorul sezon cu vreun post de televiziune! TVR se află în pole-position pentru a obține drepturile. 

Contractul privind drepturile TV ale partidelor din Liga Națională, la feminin și masculin, a expirat la finele sezonului trecut, iar federația nu a semnat încă un nou angajament cu vreun post de televiziune.

În ultimul sezon, trei posturi TV cumpăraseră meciurile din întrecerea internă de handbal. La pachet, DigiSport și Telekom Sport aveau opțiunile 1 și 3 din prima ligă, atât la feminin, cât și la masculin, iar TVR avea opțiunile 2 și 4. Acestora, conform contractului, se adăugau meciurile din Cupa României, la Digi și Telekom, și meciurile echipelor naționale ale României, care se disputau pe teritoriul țării, la postul public de televiziune.

400.000de euro au plătit pentru drepturile TV Digi, Telekom și TVR. Sumele au fost împărțite în mod egal de Digi și Telekom, pe de-o parte, și TVR, pe de altă parte

"Nu am discutat nici măcar în fază incipientă!"

Alexandru Dedu, președintele FR Handbal, spune că a fost prins cu alte probleme în ultima vreme și nu a avut timp să rezolve și această problemă, una foarte importantă, de altfel. "O să ne ocupăm în următoarele săptămâni. O să stăm la discuții și o să încercăm să satisfacem problemele reciproce, atât noi, cât și televiziunile", a declarat oficialul.

Dedu spune că nu există un favorit și că va încerca să vândă drepturile cât mai bine pentru handbal. "În momentul de față nu am avut nici măcar discuții incipiente. Astea sunt discuții care se fac cu multă lume de față, ca lucrurile să fie clare", a notat Dedu.

La TVR și atât?

Surse din handbalul românesc susțin însă că federația va oferi televiziunii publice meciurile din campionatul intern pentru sezonul viitor, TVR urmând să aibă exclusivitate!

Nu vor mai fi televizate la fel de multe meciuri ca în ediția precedentă, dar suma pe care FRH o va încasa se va ridica tot undeva la 400.000 de euro.

Alexandru Dedu a avut un diferent cu DigiSport înainte de alegerile pentru postul de președinte, din luna ianuarie, el fiind singurul candidat care nu a fost prezent la discuția televizată din preziua alegerilor.

Rămâne de văzut care vor fi ofertele pe care televiziunile le vor face pentru partidele de handbal și dacă în competiție va mai intra cineva, în afară de cei trei "vechi". "Televiziunile care dau sport nu sunt prea multe, avem puține opțiuni", a încheiat Alexandru Dedu. 

Vezi și: SCM Craiova a primit wild-card de Ligă, CSM București și Dinamo, direct în grupe » România, dezavantajată de EHF

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează