SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

HC Dobrogea Sud a ratat calificarea în grupele EHF! Victorie amară obținută de constănțeni în fața lui Wisla Plock

HC Dobrogea Sud a câștigat mașa retur cu Wisla Plock, scor 26-20, dar nu a fost suficient pentru a se califica în grupele EHF European League.
HC Dobrogea Sud a câștigat mașa retur cu Wisla Plock, scor 26-20, dar nu a fost suficient pentru a se califica în grupele EHF European League.

Articol de - Publicat marti, 28 septembrie 2021 23:26 / Actualizat marti, 28 septembrie 2021 23:35

HC Dobrogea Sud a câștigat mașa retur cu Wisla Plock, scor 26-20, dar nu a fost suficient pentru a se califica în grupele EHF European League. În tur, dobrogenii au fost învinși, 14-25.

Pentru mai mult de o repriză, constănțenii de la HC Dobrogea Sud au visat frumos la o nesperată răsturnare de situație, echivalentă cu prezența în grupele European League. 

Învinși fără drept de apel în Polonia, au abordat fără presiune returul cu Orlen Wisla Plock din al doilea tur preliminar al întrecerii, desfășurat marți seara, pe teren propriu. 

Deciși să arate că ceea ce s-a întâmplat în prima manșă a fost doar un accident, elevii lui Djordje Cirkovici și George Buricea au abordat jocul cu o apărare extrem de agresivă. Iar tactica gândită de staff-ul tehnic, cu o defensivă avansată, a dat roade. 

Dobrogea Sud, eliminată din EHF European League

Polonezii, prezenți în Final-Four-ul competiției în ediția precedentă, au găsit cu grel drumul către poarta gazdelor. Iar când au făcut-o, Dani Vasile a fost senzațional, blocând “torpilele” interilor adverși. 

Spre deosebire de partida de acum o săptămână, și ofensiva alb-albaștrilor a funcționat la un nivel bun. Cele două extreme, Ionuț Nistor și Alexandru Andrei și-au asumat responsabilitatea aruncărilor și au făcut-o eficient, interul Strahinja Stankovici a punctat inteligent, centrul Leon Raso a surprins defensiva poloneză prin inventivitatea sa, iar pivotul Daniel Susanu s-a luptat pentru a le crea culoare colegilor. 

Decizia care a schimbat soarta înfruntării HC Dobrogea Sud - Wisla Plock

Drept urmare, constănțenii au condus încă din start pe tabela de marcaj, iar pe parcursul primei reprize și-au mărit constant avantajul, ajungând la jumătatea celui necesar pentru a produce miracolul calificării. 12-6 în minutul 23 și superioritate numerică, moment în care cei doi arbitri au luat o decizie controversată. Cartonaș roșu direct pentru cel mai bun apărător al “delfinilor”, Marin Vegar, după o fază în care acesta și-a atins adversarul cu mâna peste față. 

Arbitrii au considerat că s-a folosit de cot, deși reluările au arătat că nu au dreptate. Drept urmare, spre finalul reprizei, jocul s-a mai echilibrat, iar HC Dobrogea Sud Constanța a intrat la vestiare cu un avans de 5 goluri. 

Echilibru după pauză 

La reluare, oaspeții au intrat pe teren mai deciși și mai organizați în apărare, iar acest lucru s-a făcut simțit rapid. Au părut să mențină un ecart liniștitor, chiar dacă Dani Vasile a continuat să facă minuni în poartă. Încurajați de un public nu foarte numeros, dar inimos, alb-albaștrii au continuat să lupte. Și diferența s-a mărit din nou, tabela de marcaj arătând din nou o diferență de 6 goluri cu 11 minute înaintea de final, 20-14. 

Din păcate, două aruncări de la 7 metri ratate în decurs de doar câteva zeci de secunde au barat și ultimele speranțe la calificare. În plus, pivotul spaniol al polonezilor, Abel Gurdin Serdio, a profit de apărarea avansată a gazdelor și a punctat în momentele importante ale jocului. 

Un pic descurajați, dar mai ales obosiți după efortul enorm pe care l-au depus, constănțenii nu au mai avut forța pentru un final de senzație. Au încheiat totuși cu un avantaj consistent, 26-20, care șterge din impresia lăsată în tur și confirmă pretențiile din întrecerea internă, unde HC Dobrogea Sud Constanța și-a propus să se implice în lupta pentru titlul de campioană. 

Pentru HCDS au marcat Stankovici 7, Andrei 4g, Raso 3g, Susanu 3g, Nistor 3g, Buvinic 2g, Ilie 1g, Caba 1g, Nikolici 1g, I. Stănescu 1g, în timp ce principalii realizatori ai polonezilor au fost Guntin Serdio 7g, Kosotorov 4g, Lucin 4g.

Ne bucurăm că am învins, dar mai ales că i-am dominat clar și am demonstrat că ceea ce s-a întâmplat în repriza a doua din tur a fost un accident. Sigur, au jucat la adapostul celor 11 goluri avantaj din prima manșă, dar au fost momente când ne puteam apropia de acea diferență. Din pacate, nu ne-am calificat, dar jocul a arătat bine, mai ales că am întâlnit o echipă foarte puternică
- Ionuț Rudi Stănescu, președinte HCDS

Citește și alte știri din handbal: 

Transfer de marcă reușit de Dinamo: Eduardo Gurbindo vine la echipa lui Xavier Pascual

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
gago747
gago747  •  29 Septembrie 2021, 13:04

Wisla Plock - ăștia au fost clienții lui Dinamo pentru 2 ediții de Ligă. Nu-s chiar ușor de răpus. și se vede.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează