SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

HC Zalău, ca şi calificată în semifinalele Cupei EHF! Radio GSP: Tadici a făcut CIRC

Gheorghe Tadici
Gheorghe Tadici

Articol de - Publicat sambata, 03 martie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 04 martie 2012 21:30

HC Zalău, echipa pregătită de Gheorghe Tadici, a făcut un pas mare spre semifinalele Cupei EHF, a treia competiţie europeană ca valoare. Ardelencele au învins sîmbătă seara cu 26-24, în deplasare, formaţia franceză HBC Nimes.

Zalăul a condus pe toată durata partidei, s-a instalat confortabil în meci încă din primele minute şi la pauză avea un avantaj de 7 goluri: 16-9. În repriza secundă, impulsionate de cei 3.000 de suporteri din tribune, franţuzoaicele au jucat mai bine şi au redus din handicap. A fost 16-22 în minutul 53, 20-25 în minutul 58 şi doar 24-26 la final, un rezultat care oferă însă Zalăului prima şansă la calificarea în semifinale, mai ales că returul se joacă în România, pe 11 martie.

HC Zalău nu s-a mai calificat în semifinalele unei cupe europene de 11 ani, ultima ispravă de acest gen înregistrîndu-se în sezonul 2000-2001 în Cupa Cupelor. Ardelencele au fost eliminate în penultimul act de Motor Zaporojie din Ucraina. Cea mai mare performanţă a Zalăului rămîne însă cîştigarea City Cup în 1996.

Tadici a primit cartonaş galben din partea oficialilor spanioli după ce a protestat de cinci ori, iar publicul s-a amuzat cînd tehnicianul a dat cu treningul de parchet, informează Radio GSP, singura sursă media care a transmis meciul în România.

"Îl apreciez pe Tadici, e un bun strateg. Nu îl voi aprecia niciodată pentru modul pedagogic. Trebuie să recunosc însă că modul autoritar în care conduce a învins modul democratic în care pregătesc eu. Zalăul a bătut pentru că a avut o apărare agresivă, iar fetele mele s-au speriat în prima repriză", a spus Manuela Ilie, antreanoarea formaţiei Nimes, la Radio GSP.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
suporter_valcean
suporter_valcean  •  04 Martie 2012, 13:16

Lumea civilizata apreciaza, emile, buna crestere, demnitatea, respectul fata de adversar mai mult decat o evolutie slaba a unei echipe. Oricui i se poate intampla sa joace prost, se accepta asta, dar sa ti se accepte circul si mitocania niciodata. Asta in lumea civilizata, bineinteles, la noi i se spune “domn profesor”. E o problema de igiena; a fiecaruia dintre noi si a societatii in ansamblu. Sa ne traiesti, "domn profesor"!! Tara te vrea mitocan.

suporter_valcean
suporter_valcean  •  04 Martie 2012, 13:06

Cupa EHF avea importanta ei acum 5 ani. De cand s-a schimba sistemul de desfasurare din CL pina si echipele care nu trec de turneul decisiv de calificare ajung tot in Cupa Cupelor. Si cum in fiecare tara nu sunt mai mult de doua echipe de valoare asa se explica scaderea in valoare a competitiei in cupa EHF.

suporter_valcean
suporter_valcean  •  04 Martie 2012, 13:05

Pseudo-rezultatele i-au eternizat in functii pe jmecheri precum Gatu, Tadici, Sandu sau Dragomir. Ne departam pe zi ce trece de handbalul care se joaca in elita mondiala, dar noi inca ne iluzionam ca suntem cei mai buni cand batem o echipa ca Nimes. Anul trecut dupa un meci tur un ziarist de casa titra “superperformanta”. In retur s-a pierdut calificarea si s-a asternut tacerea. Un exemplu de “rezultat”. De fapt un pseudo-rezultat Avem o problema cu sistemul de valori. Ne plac circarii si nu dam doi bani pe oameni seriosi care-si fac treaba fara a cotcodaci pentru un amarat de ou.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează