SPORTURI  »  HANDBAL  »  HC ZALĂU - CSM BUCUREȘTI 25-24

HC Zalău - CSM București 25-24 // Zalăul lui Tadici a făcut șah-mat vedetele lui CSM București!

Foto: Dan Potor
Foto: Dan Potor

Articol de - Publicat duminica, 01 septembrie 2019 18:11

HC Zalău - CSM București 25-24 // Dana Abed Kader a fost eroina Zalăului cu 13 goluri marcate în victoria cu CSM București. Tadici i-a dat șah-mat selecționerului Tomas Ryde.

Cine ar fi crezut vreodată că HC Zalău poate învinge pe CSM București? 

Poate numai antrenorul Gheorghe Tadici, în nebunia sa, ar fi crezut că Lazea, Mihart, Severin, Abed Kader, Nica și Kelemen pot bate multinaționala de la București. 

CSM București a fost umbra echipei care acum o săptămână, bătea la Brașov, în Supercupa României, pe SCM Rm. Vâlcea, 29-23.  
 

Tadici a dejucat perfect jocul vicecampioanei. A dat sarcină elevelor sale ca să o țină foarte strâns pe Crina Pintea, iar pivotul naționalei nu a mai avut libertate de exprimare. 

Dacă nici Tadici nu o cunoaște pe Pintea, atunci nu o mai cunoaște nimeni. Lekici, creierul CSM, a jucat destul de șters, nemaiavând același ajutor din partea dreaptă, după accidentarea Norei Mork.

Cele mai bune jucătoare ale CSM-ului au fost Laura Chiper-Moisă, extrema care a marcat de câte ori a ajuns mingea la ea, și Gabriela Perianu, care a fost periculoasă de la 9 metri.  

MVP-ul meciului a fost însă, de departe, Dana Abed Kader, fosta campioană mondială de tineret, care a jucat azi centru, pivot și extremă stânga. A marcat de 13 ori în poarta bucureșteană, fără ca Tomas Ryde să se sinchisească să trimită pe cineva să o țină om la om.  

HC Zalău a condus cu 20-16 în minutul 40, însă CSM, după un tur de forță, a revenit imediat în meci și a trecut la conducere, 22-21 în 11 minute. 

Oaspetele s-au distanțat chiar la 2 goluri, 23-21, dar au primit imediat trei goluri consecutiv, două dintre ele din poartă în poartă! Finalul a fost de infarct. Sabrina Lazea, jucătoarea care a ținut-o perfect pe Crina Pintea, s-a accidentat grav în minutul 56, fiind suspectă de ruptură de ligamente la genunchiul stâng. 

Colegele sale s-au motivat și au luptat în continuare, Dana Abed Kader marcând golul victoriei în minutul 59.07. CSM a avut șansa egalului, dar sălăjencele s-au apărat cu dinții! Iar la final, incredibilul a devenit posibil.  

Arbitrajul, clar pro Zalău! 

HC Zalău a învins CSM București, în condițiile în care a avut clar și un arbitraj favorabil. Federația a trimis la acest meci doi arbitri tineri, fără experiență: Paul Iacob (Brașov) și Silviu Savu (Pitești), gândind probabil că va fi un meci mult prea dezechilibrat. Cei doi „fluierași" au ajutat Zalăul la fazele de pe semicerc, închizând ochii, de multe ori, la acțiunile ofensive ale CSM. 

Au fost câteva faze în care ar fi trebuit să penalizeze Zalăul cu aruncări de la 7 metri, la Crina Pintea, dar nu au procedat așa. În plus, au taxat la extrem apărarea extrem de dură a CSM-ului. 

„Știe toată lumea că la Zalău echipa gazdă e ajutată, dar au fost meciuri în care infinit arbitrajul a fost mult mai rău. La diferența de valoare dintre cele două loturi, și dacă arbitrau Gheorghe Tadici și Elena Tadici, soția sa, tot CSM ar fi trebuit să câștige!”, a declarat antrenorul unei echipe importante din prima ligă, care nu a vrut însă să-și dezvăluie identitatea. 

Și nu e Florentin Pera, cum ar spune mulți.

2-8a fost raportul la eliminări de 2 minute în defavoarea CSM-ului

7-2în favoarea Zalăului a fost raportul aruncărilor de la 7 metri. Echipa lui Tadici a ratat trei din cele 7 lovituri

Cere time-out și nu dă indicații! 

Antrenorul Tomas Ryde pare depășit de evenimente la CSM. Tehnicianul suedez arată că nu el conduce echipa bucureșteană, din moment ce la time-out-uri, el nu dă nicio indicație fetelor. 

La Supercupa României, indicații a dat Cristina Neagu, iar azi, la meciul de la Zalău, doar secundul Adrian Vasile. Tomas Ryde pare un simplu masor sau doctor, care asistă la time-out-uri cum fetele se încurajează între ele.

HC Zalău 25 
Kelemen (9 intervenții, 1 gol), Sara Abed Kader (1), Sabău - Severin 1, Nica 4, Coman, Tecar 3, Lazea, T. Popescu 1, Dana Abed Kader 13, Pricop, Mihart, Nichitean 2. Antrenor: Gheorghe Tadici 

CSM București 24 
Dedu (5 intervenții), Grubisici (4), M. Ion - Curea, Torstensson 3, Grbici 4, Pintea 1, Lekici 2, Chiper 4, Klikovac 5, Perianu 5, B. Marin, Vâlcan, Jipa, Constantinescu. Antrenor Tomas Ryde 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  02 Septembrie 2019, 22:57

daca te aperi la Pintea iar Lekici prinde o zi slaba...csm pare o echipa normala(despre arbitraj poti vb cand pierzi la..1gol,nu cred ca le scotea mingea din..poarta daca csm inscria la cate atacuri ratate au avut)pb vor avea daca nu-si dau seama ca daca nu pun osul la bataie vor mai avea infrangeri

1037972906348855
Emilian Albu  •  01 Septembrie 2019, 22:28

Va rog sa vedeti in reluare jocul si sa observati care a fost contributia arbitrilor la stabilirea scorului final. Poate cei care se ocupa de arbitraj vor avea o pozitie si sa ne spuna si noua ce parere au de prestatia celor doi arbitri.

394205137657093
George Narcis  •  01 Septembrie 2019, 18:59

A fost un meci f disputat asa cum as vrea sa mai vad in acest campionat.fara cele 4 jucat accidentate csm e la un nivel mediu.vreau ca tadici sa joace la fel si cu valcea.oricum se anunta un campionat f echilibrat.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează