SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMÂNIEI / FINALA MICĂ

HC Zalău - Măgura Cisnădie 30-24 // FOTO Zalăul a câștigat la pas disputa cu Măgura Cisnădie și are șanse mari să joace în Cupa EHF

FOTO: Marius Ionescu +14   FOTO
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 21 aprilie 2019 17:11

HC Zalău s-a impus în finala mică a Cupei României, disputată cu Măgura Cisnădie, scor 30-24.

Zalăul lui Tadici ar putea juca în Cupa EHF dacă SCM Rm. Vâlcea și CSM București vor ajunge amândouă în grupele Cupei EHF. 

Finala mică a Cupei României, disputată între HC Zalău și Măgura Cisnădie, avea o miză extrem de mare. Câștigătoarea are șanse să joace în Cupa EHF, dacă finalistele, CSM București și SCM Rm. Vâlcea joacă în grupele Ligii Campionilor.

HC Zalău a câștigat la pas disputa cu sibiencele, fetele lui Gheorghe Tadici conducând de la un capăt la altul. Apărarea sălăjeană a fost la înălțime, fetele lui Tadici reușind să le anihileze pe cele mai importante jucătoare de la Măgura Cisnădie: Oana Țiplea, Roxana Gatzel sau Ada Moldovan.

După 14-11 la pauză, în partea a doua Zalăul s-a dezlănțuit. A condus și la 10 goluri diferență, ieșind în evidența două jucătoare de mare viitor: Alexandra Severin și Dana Abed Kader.

Pe final, Tadici a rulat tot lotul, Măgura s-a mai apropiat, dar locul 3 era deja acontat, după 30-24.

Au încurcat medaliile

La festivitatea de premiere, federația a oferit plachetele pentru locul 3 celor de la Cisnădie, iar plachetele pentru locul 4 Zalăului.

Așa era programat și le-am încurcat socotelile?”, a declarat imediat Gheorghe Tadici. „Să ne lase să creștem frumos aceste fete. Ei să gândească o strategie de revigorare a handbalului, că ne ducem în jos”, a subliniat Tadici.

Tehnicianul a luat cartonaș galben și eliminare de două minute pentru proteste la adresa arbitrajului bucureștenilor Manea și Iliescu.

„Nu e nimic oficial!”

Gheorghe Tadici a anunțat că nu e sigur dacă echipa sa va merge în Cupa EHF, pentru că federația nu a anunțat nimic oficial. „Am întrebat la ședința tehnică, am vorbit înainte de meci, nimeni nu știe nimic. Până nu văd ceva scris, nu pot spune nimic. Oricum, pentru noi, o echipă tânără, încă o participare în Europa ar fi ceva deosebit”, a subliniat Tadici.

HC Zalău 30

Severin 9, Abed Kader 5, Cr. Nica 4, Panici 4, T. Popescu 2, Szollosi 3, Irimia 1, Berbece 1, Prycop 1

Măgura Cisnădie 24

Moldovan 8, Apetrei 8, Gatzel 2, Araujo 2, L. Da Silva 2, Țiplea 2. Antrenor: Alexandru Weber

Citește și:

CSM București - HC Zalău 27-23 // FOTO O repriză a fost de ajuns » CSM București s-a calificat fără emoții în finala Cupei României

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează