SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA ZIMBRILOR

Internaționalul Călin Căbuț va pleca din vară de la Minaur și va juca la CSM Constanța

Călin Căbuț în duel cu apărarea celor de la Constanța într-un meci din Liga Zimbrilor FOTO Imago Images
Călin Căbuț în duel cu apărarea celor de la Constanța într-un meci din Liga Zimbrilor FOTO Imago Images

Articol de - Publicat marti, 14 martie 2023 16:17 / Actualizat marti, 14 martie 2023 16:30

Coordonatorul naționalei Călin Căbuț, considerat unul dintre cei mai tehnici jucători din România, se pregătește de o nouă aventură pe Litoral, el jucând până acum doar Minaur Baia Mare

CSM Constanța își dorește să devină o forță în România, fiind moștenitoarea „istoriei" celebrului brand HCM, formație care a dominat mai bine de 10 ani handbalul românesc. 

După reorganizarea clubului aflat acum sub tutela primăriei, cu noua titulatură de CSM și cu un buget care-i permite să spere la rezultatele de odinioară, Constanța a reușit să-l transfere pe internaționalul Călin Căbuț de la Minaur, dar a ratat aducerea lui Demis Grigoraș, care a ales să continue la Benfica Lisabona.

O decizie grea

Coordonatorul naționalei, Călin Căbuț a semnat pentru următoarele două sezoane cu CSM Constanța. Căbuț a avut în timpul carierei mai multe oferte, unele din străinătate, și până la urmă s-a hotărât să iasă din zona de confort de la Minaur și a acceptat oferta dobrogenilor.

Născut la Reghin în urmă cu 24 de ani, Căbuț este un produs al Academiei de handbal Minaur Baia și este considerat de specialiști unul dintre cei mai tehnici jucători din România. 

După 11 ani la Baia Mare am simțit că este timpul pentru o schimbare în cariera mea și din vară voi juca la CSM Constanța. Le mulțumesc suporterilor băimăreni pentru modul în care încurajează formația și pentru anii petrecuți împreună. Orașul Baia Mare rămâne casa mea și Minaur echipa de suflet. A fost o decizie grea să mă despart de Minaur. Momentan vreau să termin campionatul cu Minaur pe locul 2, apoi, din sezonul viitor, voi da 100% pentru noua mea echipă, CSM Constanța, cu care sper să obțin rezultate mai bune decât cele de până acum", a spus Căbuț pentru Gazeta Sporturilor.

Buricea se bazează pe jucători români

Antrenorul Constanței, fostul internațional George Buricea, este cel care l-a dorit pe băimărean la echipa sa. CSM Constanța a fost în tratative avansate și cu interul dreapta al naționalei, Demis Grigoraș, dar stângaciul a ales până la urmă să rămână la Benfica Lisabona, cu toate că echipa dobrogeană îi oferise un contract mai bun din punct de vedere financiar.

„Constanța își mai dorește să facă două transferuri bune și pot spune că ne dorim să ne bazăm pe jucători români. Avem și străini la echipă, care formează un nucleu bun, pun suflet în ce fac și sunt în spiritul echipei, să creștem pe linia asta. Am trecut prin multe tranziții, dar spiritul a rămas același la echipa de handbal a Constanței. Din punctul meu de vedere, nu banii fac totul și îmi doresc ca fanii Constanței să rezoneze cu acest proiect frumos. Ăsta este visul meu", a declarat pentru Gazeta Sporturilor antrenorul Constanței, George Buricea.

Buricea spune că are încredere în generația lui Căbuț, Rusu, Andrei și Drăgan, jucători care au învins cu ceva timp în urmă naționala Islandei la Campionatul European de tineret. 

Cu 6 etape înaintea sfârșitului de campionat, CSM Constanța este pe locul 2 în clasament, cu 47 de puncte. CSM Constanța își dorește ca în următorii doi ani să se bată cu Dinamo pentru titlul de campioană.

Citește mai multe știri din handbal: 

Transfer de senzație în Liga Florilor! CSM Târgu Jiu și-a luat extremă din Danemarca

„La început suntem cu toții puțin emoționați!” » Impresiile lui Kim Rasmussen la prima victorie pe banca Rapidului

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
parintele.gurgui
parintele.gurgui  •  16 Martie 2023, 18:38

Cred ca e miscare gresita! Pentru toti cei implicati.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează