HANDBAL  ·  LIGA FLORILOR

INTERVIU // Ajunsă la Gloria Buzău, Andreea Pricopi-Rotaru vrea un nou titlu în Liga Națională: „Vom juca la fel și cu CSM București!”

Articol de — Luni, 06 Ianuarie

Andreea Pricopi-Rotaru (25 de ani) a fost campioană anul trecut cu SCM Râmnicu Vâlcea, dar își dorește acum să joace în cupele europene cu Gloria Buzău. 

Andreea Pricopi-Rotaru este una dintre cele șase jucătoare care anul trecut au câștigat titlul cu SCM Rm. Vâlcea, plecând apoi în vară la Gloria Buzău. 

Alături de Petra Blazek, de Maria Petrovici, de Ines Khouildi, de Ana Maria Iuganu sau de Maria Gavrilă, Andreea recunoaște că meciul cu Vâlcea a fost unul special, jucând cu multă ambiție. Rezultatul de egalitate, 26-26, menține invincibilă pe teren propriu formația buzoiană, care a urcat pe locul 3 în clasament.

- Andreea, pentru voi, cele care ați plecat de la Vâlcea, meciul cu campioana a fost unul special? 
- Noi dorim să câștigăm fiecare meci, indiferent că jucăm cu Vâlcea, CSM sau Slobozia. Am jucat mai motivate pentru că veneam după perioada de pauză, am avut poftă de joc, ne era dor de handbal. Plus că atunci când joci cu echipele mai puternice, motivația e mai mare, dorești foarte mult să arăți că și tu ești la un nivel înalt. La fel vom juca și cu CSM București, când vor veni la Buzău, încercăm să le încurcăm și pe ele. 

- Ce a făcut diferența? Vâlcea a condus și cu patru goluri, dar nu ați cedat! 
- Cred că ambiția noastră a făcut diferența. Și publicul, care ne-a împins de la spate. Când eram conduse la patru goluri diferență, fanii au fost lângă noi, au crezut în noi și ne-au făcut și pe noi să nu cedăm.

„Titlul se decide la meciul direct!”

- Ați jucat cu CSM, e drept, la București, acum cu Vâlcea. Cum ai simțit cele două echipe și cum vezi lupta la titlu? 
- Amândouă echipele sunt foarte puternice. Nu știu ce va fi, depinde doar de ele, de meciul direct, care echipă va prinde o zi mai bună la meciul respectiv. Eu le urez baftă, dar noi trebuie ne vedem de drumul nostru. Ne dorim să prindem un loc de cupă europeană. 

- Poate intra și Buzăul în lupta asta la titlu? 
- Nu știu, noi sperăm, nu te costă nimic să visezi. Vom da totul și vom vedea la sfârșit, mai e drum lung până la final. 

- Sperați să se îndrepte atenția selecționerului și asupra voastră, a româncelor de la Buzău? 
- La urma urmei, nu cred că există sportiv care nu-și dorește să joace pentru echipa națională sau să joace la un turneu de calificare la Olimpiadă. Pentru asta muncești. Sper să își îndrepte atenția și asupra noastră!

Vezi și: Directoarea Colegiului Goethe, înregistrată de elevi când spune că a dat afară un profesor cu trei facultăți și 9,45 la Titularizare

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
10:15 Tenis

Australian Open

Eurosport, Eurosport 2
12:20 Schi Alpin

Cupa Mondială

Eurosport 2
18:55 Sărituri cu schiurile

Cupa Mondială

Eurosport
19:00 Handbal M, CM 2020

Norvegia-Croația

Digi 2, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga

Borussia Dortmund - FC Koln

Digi 3, Look Plus
21:30 Handbal M, CE 2020

Slovenia-Spania

Digi 2
21:45 Fotbal, Ligue 1

Nice - Rennes

Digi 4, Look Sport 2
21:45 Fotbal, Serie A

Brescia - AC Milan

Digi 1, Look Sport
21:50 Patinaj Artistic

CE 2020

TVR 2
Program TV complet

Liga 1