SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

Interviu cu Nora Mork: „Sunt ca o pisică. Eu am zece vieți!”

Sigurul meci jucat în tricoul CSM București, în august 2019 FOTO Dan Potor
Sigurul meci jucat în tricoul CSM București, în august 2019 FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat marti, 16 iunie 2020 16:21 / Actualizat marti, 16 iunie 2020 17:01

Vedeta de la CSM București, Nora Mork (29 de ani), s-a destăinuit într-un interviu pe Instagram realizat de fosta sa coechipieră de la Gyor, brazilianca Eduarda Amorim. Mork e nerăbdătoare să revină pe teren după a zecea operație suferită în carieră

Presa din Norvegia vorbește de o despărțire a Norei Mork de CSM București chiar în această vară. Interul dreapta al „naționalei" scandinave a ajuns la CSM vara trecută, dar după câteva meciuri amicale, a apucat să joace o singură partidă oficială. S-a accidentat în primul minut al reprizei a doua în Supercupa României, contra celor de la SCM Rm. Vâlcea. 

Interviu cu Nora Mork: „Sunt ca o pisică. Eu am zece vieți!”
Nora vorbește cu maseorul Radu Șuță după accidentarea în Supercupă FOTO CSM București

A fost nevoită să suporte a zecea operație din carieră, un șir care parcă nu se mai oprește. La 29 de ani, micuța handbalistă norvegiană susține acum că e din nou gata de joc, trage din greu la antrenamente și visează să ajungă anul viitor cu naționala țării sale la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Până atunci trebuie să ia o decizie în ceea ce privește viitorul său la echipa de club. Va rămâne la CSM București sau se întoarce acasă, în Norvegia, la campioana Vipers Kristiansand?

Ce spunea Nora Mork în februarie 2020

  • „Operația nu este mare lucru: adormi, te trezești din anestezie și aia e. Dar prima perioadă de după operație e cea mai grea, atunci când nu te poți baza pe mușchii tăi, nu poți merge"
  • „Dacă o persoană este capabilă să treacă peste toate durerile și accidentările, eu sunt aceea. Nimic pe lumea asta nu-mi place mai mult decât să joc handbal. Dar vreau să fiu cea mai bună, nu mediocră"
  • „La București toată lumea a fost alături de mine. M-am temut să nu mă simt ca un outsider, dar simt că le pasă tuturor și mă ajută mental, mai ales"

Incursiune în lumea Norei

În discuția cu Duda Amorim, norvegianca a povestit despre lucruri mai puțin știute din cariera sa, ce-i place să facă, care e locul său preferat din București, de la ce nu se poate abține, dar și despre Idolii săi din handbalul feminin și cel masculin

„Am terminat recuperarea, sunt aptă de joc, gata să o iau de la capăt pentru a zecea oară. Sunt ca o pisică! Nu știu însă când voi reveni la antrenamente. Am avut o acțiune cu echipa națională, în condițiile actuale, am stat la distanță de un metru una de cealaltaă, dar măcar ne-am revăzut, am putut să jucăm, să aruncăm la poartă", a spus ea.

Nora și sora sa geamănă, Thea, au început handbalul la vârsta de cinci ani. „Am urmat tradiția familiei după ce sora noastră mai mare cu doi ani a început să practice acest sport". Thea a abandonat sportul de performanță tot din cauza unuor probleme medicale.

Interviu cu Nora Mork: „Sunt ca o pisică. Eu am zece vieți!”
Alături de sora sa, Thea Mork

Idoli din țări diferite

Când a fost vorba să vorbească despre idolii săi în handbal, la feminin Nora a spus fără să stea prea mult pe gânduri: „Unul dintre ei ești tu, Duda. Și nu spun acest lucru pentru că ești de partea cealaltă a camerei de filmat, ci pentru că mereu te-am considerat un adevărat lider de echipă. 

Gro Hammerseng este un fel de mentor pentru mine, un sprijin atunci când imi este greu. Mai este, bineînțeles Stine Oftedal, pe care nu aș numi-o mentor pentru că am jucat mult timp împreună, dar este persoana pe care mă pot baza atunci când lucrurile se complică, cu ea pot discuta când presiunea devine prea apăsătoare", a spus Nora Mork. 

Interviu cu Nora Mork: „Sunt ca o pisică. Eu am zece vieți!”
Nora Mork și Stine Oftedal

Când a venit vorba de handbalul masculin, Nora a recunoscut că se uită mai mult decât la cel feminin. „Unul dintre jucătorii mei preferați a fost Ivano Balic. După retragerea lui a trebuit să mă reorientez. Am căutat jucători care îmi seamănă, așa că îl urmăresc pe islanezul Frederic Pettersson. Este mic, ca mine, și are niște mișcări pe care mi le-aș dori să le pot face".

Casă de vacanță în Spania 

Deși și-a cumpărat o casă de vacanță în Spania, Nora Mork afirmă că vacanțele adoră să le petreacă acasă, în Norvegia. „Pentru că am jucat foarte mult timp în străinătate, prefer în vacanțe să stau în Norvegia. Avem niște locuri minunate, iar verile norvegiene sunt preferatele mele. În Spania mai evadăm când avem nevoie de liniște și relaxare", a spus ea. Lucrul de la care nu se poate abține sunt cumpărăturile. „Merg des la cumpărături, cu toate că știu că ar trebui să mă mai și opresc".

Interviu cu Nora Mork: „Sunt ca o pisică. Eu am zece vieți!”

Locul preferat din București 

Întrebată și de București, Nora Mork a avut numai cuvinte de laudă la adresa capitalei României. „Locul meu preferat este un cinematograf unde poți mânca popcorn, nachos și unde, cel mai important, filmele sunt în engleză. Am fost de câteva ori acolo cu fetele din echipă și mi-a plăcut enorm că filmele sunt în engleză. Sunt alte cafenele cochete, restaurante cu mâncare foarte bună", a spus Nora. Anul trecut, înainte de Crăciun, în Norvegia s-a lansat prima colecție de bijuterii Nora Mork. „Sper cât mai curând să apară și a doua și a treia", a mai spus norvegianca.

TEST RAPID

- Cafea sau ceai? 
- Cafea, beau două-trei pe zi. 

-Plajă sau munte? 
-Plajă.

- Pizza sau hamburger?
- Pizza. 

- Teatru sau cinema? 
- Cinema (pentru popcorn).

- Mașină sau motocicletă? 
- Mașină.

- Cumpărături sau discotecă? 
- Cumpărături, dar și discotecă dacă este ceva de sărbătorit. 

- O carte sau un serial? 
- Un serial. Ca mai toată lumea, m-am uitat și eu la serialul spaniol „La casa de papel”.

Citește mai multe știri din handbal: 

Tripletă cu greutate pe banca tehnică de la CSM București » Cine sunt noii antrenori secunzi ai echipei

Gabriella Szucs rămâne încă un an la Dunărea Brăila! Ce jucătoare a mai adus echipa de pe locul 5 în Liga Națională

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează