SPORTURI  »  HANDBAL  »  EURO 2012

Interviu cu o mare jucătoare » Fosta handbalistă Maja Savici despre Euro 2012: "România are şanse la podium!"

Articol de - Publicat sambata, 01 decembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 30 noiembrie 2012 22:13

Maja Savici, care s-a retras din "naţionala" Muntenegrului după Olimpiada de la Londra, vorbeşte despre şansele "naţionalei" noastre la Euro, dar şi despre ale Oltchimului în Liga Campionilor


La 36 de ani, Maja Savici a decis să abandoneze handbalul. Juca încă foarte bine, dar după ce la Londra a urcat cu "naţionala" Muntenegrului pe treapta de argint, a zis că e momentul să spună "stop!". A cîştigat de trei ori Liga Campionilor în carieră şi a jucat la cel mai înalt nivel. Acum a venit în România, cu echipa de junioare din Muntenegru şi-şi doreşte să urmeze cariera de antrenoare.

- Maja, începe în cîteva zile Campionatul European. Pe cine vezi favorită?
- E foarte greu de spus, dar cred că sînt multe echipe care joacă la acelaşi nivel. Acum, de exemplu, pot să spun că Norvegia joacă rău, însă cînd ajunge să se lupte pentru medalii întotdeauna joacă bine. Franţa, România, Rusia, de asemenea Norvegia, Danemarca în mintea mea, oricare dintre ele are şanse să termine pe una dintre primele trei poziţii.

- Ce crezi despre grupa D, cu Muntenegru, Rusia, Islanda şi România?
- Mi se pare că e foarte dificilă. Echipa mea e acum foarte tînără. Bojana Popovici şi-a încheiat cariera, la fel eu şi Ana Radovici. Totuşi, cred că e o echipă bună în continuare. Avem o şansă bună să trecem în faza a doua a grupelor. După aceea, vom vedea. Toţi antrenorii vor avea probleme dacă apar accidentări în echipă, să sperăm că nu vor fi prea multe.

- România unde o vezi?
- Pentru echipa României cred că va fi bine fiindcă a revenit Neagu, ea pare a fi marele lider al formaţiei, poate ajuta foarte mult. A lipsit imens, după părerea mea poate face foarte multe lucruri, iar colegelor le place să joace cu ea. De asemenea, dacă ar fi să compar echipa mea cu cea a României, observ că sînt multe handbaliste care evoluează la acelaşi club. 80 la sută. Joacă în Liga Campionilor, unde nivelul este foarte ridicat, şi asta nu poate fi decît de ajutor pentru "naţională".

- Bulatovici e la Oltchim acum, unde joacă foarte bine. Crezi că anul acesta Oltchim e suficient de puternică pentru a cîştiga Liga?
- Da, da, aşa e. Va fi dificil, dar anul acesta Oltchim are o echipă cu adevărat foarte bună. Bulatovici a arătat sezonul trecut ce poate, a avut un an foarte bun şi, de asemenea, joacă bine şi anul acesta. Cred însă că pe fiecare post sînt cel puţin două jucătoare valoroase, de aceea, dacă mă gîndesc bine, nu pot viza altceva decît primul loc.

- Bojana va reveni la această ediţie a Europenelor?
- Nu, cred că nu. Antrenorul s-a gîndit că face o mişcare inteligentă dacă o trece pe listă, poate în felul acesta o determină să se întoarcă. Dar nu e cazul, ea şi-a încheiat cariera, nu va mai juca şi acum nu se gîndeşte decît la familie.

- Ai avut un an senzaţional, ai cucerit Liga Campionilor, ai cîştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice. De ce te-ai retras?
- Pentru că am 36 de ani şi pentru că am obţinut tot în viaţa de sportivă. Am cîştigat multe trofee şi cred că e cel mai bine atunci cînd ai cîştigat tot şi te opreşti. Să-ţi închei cariera atunci cînd eşti sus.

- Atunci, o nouă meserie pentru tine? Antrenor poate?
- Da, de ce nu? De aceea am venit aici la turneu, cu această echipă tînără. Pentru mine e o experienţă nouă, după atîţia ani în care am jucat, să vin şi să văd cum se descurcă. Nu e acelaşi lucru să fii jucătoare activă şi să fii antrenoare.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
handbaltotal
handbaltotal  •  02 Decembrie 2012, 08:09

Buna, un singur lucru nu inteleg 3 portari si 3 pivoti in dauna a 2 posturi la 9 metri.De la 9 metri pot arunca Neagu , Bradeanu si Geiger cat de cat in rest pentru aparare. O sa avem mari probleme cu aruncarile de la 9 metri. Mai trebuia sa selectioneze inca cate o estrema si mergeam cu 4 jucatoare de 9 metri. Gabriela Perianu avea loc lejer in echipa. Tadici e antrenorul , el va raspunde de rezultate. Sa le tinem pumnii fetelor. Hai Romsnia.

vera_rapid
vera_rapid  •  01 Decembrie 2012, 22:04

este sigur ca Bojana nu va juca??? nu inteleg de ce a fost trecuta pe lista daca nu...explicatia Majei Savici nu ma convinge In plus si fara Bojana, Muntenegru e o echipa puternica.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează