SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Interviu cu selecţionerul Adi Vasile, aflat în izolare din cauza COVID-19: „A fost cel mai ciudat meci din viață!”

Articol de - Publicat vineri, 19 februarie 2021 12:05 / Actualizat vineri, 19 februarie 2021 13:07

Selecționerul Adi Vasile povestește cum a trăit partida de la Sf. Gheorghe, ce discuții a avut cu secundul Iulia Curea și ce plan au făcut să răpună Vâlcea. Tehnicianul de la CSM București se simte rău după ce a contactat virusul SARS COV-2.

CSM București a învins joi seara, la Sf, Gheorghe, cu 27-22 pe SCM Rm. Vâlcea, marea rivală din campionat. Antrenorul „tigroaicelor”, Adi Vasile, dar și alte 7 jucătoare, dintre care trei importante (Denisa Dedu, Elisabeth Omoregie și Andrea Klikovac) nu au putut participa la dispută, suferind de coronavirus. Selecționerul României, Adi Vasile a povestit cum a trăit meciul, dar și cum se simte.

- Adi, în primul rând cum ești? 
- (Vorbește mai încet decât obicei și tușește) Sincer, nu prea bine. Am frisoane, acum mi-e cald, acum am spatele rece ca gheața, parcă sunt bătut, mă doare tot corpul. Am cuțite prin gât cu o durere care se duce în cap, mi-e greu să mă întorc și de pe-o parte pe alta. 
 

- De fete ce știi? 
- Aceleași simptome ca și mine le mai are Andrea Klikovac. În rest, celelalte fete au forme ușoare, Doamne, ajută! 

- Cum ai trăit meciul în fața televizorului. A fost cel mai greu meci? 
- A fost cel mai ciudat meci. E greu când stai și nu poți face nimic. Dar tot ce se întâmplă până la urmă nu avem ce schimba, trebuie să ne adaptăm. E o perioadă, un an în care nu-ți poți face calcule, nu poți să previi nimic. Suntem toți stresați, ți-e frică să nu îmbolnăvești persoane dragi. Dar în momente de criză oamenii au resurse nebănuite. 

- Cum ai pregătit meciul cu Iulia Curea? Ești mulțumit de treaba făcută? 
- Sigur că am discutat foarte mult, ne-am făcut scenarii, ce opțiuni avem pentru a câștiga. Nu a fost foarte diferit de ce făceam înainte, doar că eu nu am putut să fiu lângă fete, să discutăm față în față. 

„Fetele au jucat fantastic, mai ales în apărare!”

Interviu cu selecţionerul Adi Vasile, aflat în izolare din cauza COVID-19: „A fost cel mai ciudat meci din viață!”

- Fetele v-au dedicat vouă victoria, celor cu COVID. Crezi că motivația a fost suplimentată de aceste întâmplări din viața echipei? 
- Când joci un derby de tradiție cum e cel cu Vâlcea, vii cu o zonă de extramotivație. Nu știu ce să zic, sunt și lent în gândire de la boala asta! 

- Vei rata și prima acțiune a lotului național, între 23 și 27 februarie. 
- Da, îmi pare rău, dar am încredere în staff-ul meu, în ceilalți oameni de lângă echipă. Un singur om cu siguranță nu poate la fel de mult cât poate face un grup, o echipă, și de asta cred că vor reuși să se adapteze. 

- E îmbucurător că jucătoarele de lot, Neagu, Pintea, Moisă au jucat foarte bine. 
- Eu aș pune-o aici și pe Perianu. A făcut un meci foarte bun în apărare. Puțini știu că vine după o perioadă când abia putea merge din cauza problemelor la spate. Treaba celor din defensivă nu se vede pe lista marcatoarelor, dar avem nevoie și de astfel de fete. 

- Cât de mult a contat faptul că înaintea meciului cu Vâlcea cei din Primărie au venit și au discutat cu fetele, au dat asigurări financiare și, mai mult, au fost virate alte două salarii restante? 
- Un sportiv are nevoie să se simtă într-un mediu în care are încredere, să se simtă protejat. S-a văzut imediat că mesajul celor din Primărie a avut consecințe imediate, i-am și felicitat pe oameni pentru inițiativă. 

Adi Vasile: „Nu trebuie să ne considerăm campioni. S-au jucat doar 30% din meciuri”

- Vor veni repede și meciurile cu Vâlcea din Liga Campionilor, 6 și 13 martie. Va fi altfel atunci? 
- Fiecare meci cu Vâlcea are o poveste. Un scenariu identic, oricât ni l-am dori, nu știu dacă e posibil. Dar trebuie să muncim în continuare, să ne pregătim și mai bine. Vom dori să câștigăm și acele meciuri și să ne calificăm mai departe. 

- S-a desprins CSM în câștigătoare a campionatului? 
- Într-un an în care nu știi ce se va întâmpla săptămâna viitoare, e greu să faci previziuni. Nu ne putem relaxa, s-a jucat doar 30 la sută din campionat.

Mutarea care a destabilizat-o pe Vâlcea! Iulia Curea, mișcare de geniu pe bancă

CSM București a câștigat derby-ul cu SCM Rm. Vâlcea, în ciuda problemelor de lot! Urmează șocul din Liga Campionilor

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează