SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA FLORILOR

EXCLUSIV Bogdan Vasiliu, managerul secției de handbal din Giulești, se destăinuie Gazetei: „Rapid va fi pregătită pentru Liga Campionilor”

Bogdan Vasiliu îmbrățișându-l pe antrenorul Carlos Viver la finalul partidei de la Râmnicu Vâlcea 
FOTO Raed Krishan
Bogdan Vasiliu îmbrățișându-l pe antrenorul Carlos Viver la finalul partidei de la Râmnicu Vâlcea FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 30 mai 2022 19:21 / Actualizat luni, 30 mai 2022 19:31

Bogdan Vasiliu, 45 de ani, managerul secției de handbal din Giulești, analizează sezonul încheiat duminică și spune că își dorește ca echipa să ajungă în Final Four-ul celei mai importante competiții intercluburi din Europa

Rapid a sărbătorit cum se cuvine titlul de campioană obținut de fetele antrenate de Carlos Viver. Formația din Giulești a încheiat ediția actuală de campionat cu 69 de puncte, cu unul mai mult decât CSM București, având 23 de victorii și trei înfrângeri. 

Sorina Tîrcă, jucătoare-cheie pentru Rapid: „Atunci mi-am dat seama că putem câștiga titlul” » Mâine se căsătorește cu Grozav
RAPID
Sorina Tîrcă, jucătoare-cheie pentru Rapid: „Atunci mi-am dat seama că putem câștiga titlul” » Mâine se căsătorește cu Grozav

Unul dintre artizanii acestui succes venit după 19 ani de pauză este Bogdan Vasiliu, 44 de ani, managerul secției de handbal. Bucuria cuceririi trofeului chiar în ultima etapă nu s-a stins, se simte în vocea sa. Cu toate acestea, el se gândește la viitor și la ce o așteaptă pe Rapid în Liga Campionilor.

- Bogdan, felicitări pentru titlu! Cine a mai crezut în acest lucru în afară de tine la Rapid?

- Greu de spus cine a mai crezut. Toți am pornit cu gândul de a ajunge în Europa anul acesta, locurile 1-4, cum am spus în tot acest sezon, atunci când am urcat pe prima poziție, dacă va fi să fie, nu ne vom da la o parte și vom lupta pentru acest loc. Când s-a întâmplat, de la meci la meci echipa a crescut, ne-am unit, iar visul aproape nebun de la început a devenit realitate.

- Ai avut emoții în meciul decisiv de la Vâlcea?

- Cele mai mari emoții! Eram foarte aproape de realizarea acestei nebunii și, normal, știam că va fi un meci foarte greu. Vâlcea, în ciuda tuturor speculațiilor prostești ale celor de la CSM, și-a dat viața pe teren. Am demonstrat că nu întâmplător suntem campioni.

Bogdan Vasiliu: „Jucătoarele și-au respecta meseria”

- Cum ați reușit să țineți conectate și jucătoarele care vor pleca din vară? A fost un lucru important, alte echipe din campionat, Brăila, Bistrița, mai sunt și alte exemple, nu au izbutit.

- În momentul în care pleci cu titlul de campioană nu ai niciun motiv să te deconectezi de la echipă, știi că vei ieși pe ușa din față cu medalia de aur la gât, e un argument suficient. Dincolo de asta însă, aș zice că fetele care vor pleca sunt profesioniste, niște jucătoare care și-au respectat meseria și e și greu când ai alături o galerie atât de minunată să nu lupți până la capăt.

- Poți să ne dezvălui cum ai reușit să-l aduci pe Viver antrenor la Rapid?

- Da, a fost o conjunctură favorabilă, el tocmai își renegociase contractul cu federația spaniolă și putea să antreneze și echipă de club. Rostov încercase în vară, dar din cauza contractului nu a putut să meargă acolo, noi am profitat și așa a ajuns la Rapid, într-un moment foarte dificil, eram pe locul 16.

- Cum a fost, duminică, drumul de întoarcere de la Vâlcea la București?

- Foarte scurt, atâtea mesaje, discuții, bucurie, nu ne-am dat seama când am ajuns, știam ce ne așteaptă și în Giulești, s-a văzut peste tot ce ne-au pregătit ai noștri, a fost o bucurie și am continuat și luni seară, cu un bal oficial.

Bogdan Vasiliu, săgeți către CSM: „Mi s-a părut penibil”

- După finalul meciului de duminică, ai făcut referiri la CSM, a fost dorința ta de a demonstra că ai fost demis pe nedrept de acolo?

- N-a fost nicio ambiție, doar puțin jenant ca după zece ani petrecuți în club și după atâtea performanțe la care zic că am contribuit și eu, să mi se trimită doar un simplu mail în care eram anunțat că nu mai continuu. Mi s-a părut absolut penibil. Nu am nimic de demonstrat celor de la CSM, și-au demonstrat singuri că de patru ani nu au câștigat decât o cupă și un campionat, nu au niciun Final 4, cred că nu mai e nimic de spus.

- Lumea din handbal consideră că ești unul dintre cei mai buni manageri din acest sport.

- Încerc să-mi fac doar treaba, sunt bucuros că am ajuns la Rapid, spuneam și duminică acest lucru. După acea demitere, am făcut un pas înainte, am fost primit în familia Rapid cu brațele deschise și cred că le-am răsplătit încrederea cu munca acestor ani și locul în care am ajuns.

Rapid, buget pentru o figură frumoasă

- Urmează Champions League, ai făcut deja strategia reușind câteva transferuri. Va fi Rapid pregătită pentru primele meciuri din această competiție importantă?

- Rapid va fi pregătită pentru Liga Campionilor și eu cred că vom face o figură foarte frumoasă.

- Are Rapidul buget pentru o competiție precum Champions League?

- Rapid a avut cel mai mic buget dintre primele șase echipe din campionat, dar a câștigat titlul. Avem buget suficient pentru a face o figură frumoasă.

- Vor fi și sponsori alături de Rapid în această nouă călătorie europeană?

- Da, sigur, sunt deja multe discuții, titlul de campioană e ca o cireașă, iar brandul Rapid este cunoscut în toată țara și multă lume vrea să ni se alăture.

- Transferuri se vor mai face în perioada următoare sau totul e rezolvat?

- Cred că totul e rezolvat, o să mai vedem un post în zilele următoare, dar în proporție de 99 la sută echipa este închisă.

- Cu ce ai fi mulțumit în Liga Campionilor?

- Cu Final Four.

- Din prima?

- Da. Ca la CSM. E o poveste, în momentul în care am plecat cu CSM-ul la ambiții europene, am terminat pe locul 6 atunci, în 2013 sau 2014, și am făcut o paralelă pe care doar acum o spun, suntem pe locul 6, cum am terminat cu Rapidul anul trecut, înseamnă că în următorul vom lua campionatul. Și așa s-a întâmplat, înseamnă că la anul trebuie să luăm Liga Campionilor. Asta a fost succesiunea la CSM.

„Ne așteaptă multă muncă”

- Din 2 iunie vei fi directorul general al clubului Rapid. Cum îți vei împărți timpul, cât din el va fi pentru handbal?

- Și la CSM eram în aceeași poziție în 2015, când am câștigat Liga Campionilor, apoi singura medalie de aur a voleiului românesc, așa că au mai trecut anii, am mai multă experiență, eu zic că mă voi descurca.

- Ce îți dorești pentru anul următor la Rapid? Va fi centenarul clubului.

- Handbalul să urce în continuare, vrem să creștem baschetul, voleiul, bazele sportive să arate la nivelul anului 2022, încă le modernizăm, am luat și baza Pro Rapid, vrem să începem și acolo niște proiecte, ne așteaptă multă muncă. 

Suporterii ne-au ajutat enorm! Au fost în permanență al optulea jucător. Îmi vin multe meciuri în cap în care am trecut peste momentele dificile datorită energiei lor

- Bogdan Vasiliu

Rapid a fost cea mai bună echipă din acest sezon. Dacă e pe prima poziție înseamnă că a câștigat meritat. Să pui la îndoială corectitudinea acestui fapt, numai niște minți bolnave pot să o facă

- Bogdan Vasiliu

O problemă cu sala pentru Rapid

Rapid București va juca direct în Liga Campionilor sezonul viitor, în timp ce CSM București speră să primească un wild card din partea EHF. Dacă acest lucru se va întâmpla va exista o problemă cu sala în care vor evolua cele două pentru că sala Rapid nu corespunde standardelor. 

„Mi-e și greu să mă gândesc, era o problemă și când era doar CSM-ul cu Sala Polivalentă, este un subiect foarte delicat, dar vom vedea cum rezolvăm”, a spus Vasiliu.

Citește și alte știri despre handbal:

VIDEO + FOTO Irina Begu s-a oprit în optimile de finală la Roland Garros! Intră în top 50 și primește un cec important

VIDEO Carlos Alcaraz, jucătorul-senzație de 19 ani de la Roland Garros, tocmai a reușit punctul turneului

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
AlexPC
AlexPC  •  19 Decembrie 2022, 15:08
Postat de MaxiP pe 31 Mai 2022, 09:15

Îmi place cum li se pare unora ca să joci în Liga Campionilor e floare la ureche. Pana ajung pe teren cu Gyor și pierd la 15 diferența, sau cu Vipers si nu apuca sa repună de la centru pana mai scapa alea pe un contraatac... Înțeleg entuziasmul, dar sa rămânem realiști, nu se face asa ușor un final 4 în Liga Campionilor.

Deci?

MaxiP
MaxiP  •  31 Mai 2022, 09:15

Îmi place cum li se pare unora ca să joci în Liga Campionilor e floare la ureche. Pana ajung pe teren cu Gyor și pierd la 15 diferența, sau cu Vipers si nu apuca sa repună de la centru pana mai scapa alea pe un contraatac... Înțeleg entuziasmul, dar sa rămânem realiști, nu se face asa ușor un final 4 în Liga Campionilor.

dixxl
dixxl  •  31 Mai 2022, 09:14

mult succes, dar cred ca fura ceva curent cu Final 4.. sa nu fie ciuca batailor, Doamne fereste! Mi ar parea rau sa ne facem de râs...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează