SPORTURI  »  HANDBAL  »  RAPID

exclusiv Sorina Tîrcă, jucătoare-cheie pentru Rapid: „Atunci mi-am dat seama că putem câștiga titlul” » Mâine se căsătorește cu Grozav

Sorina Tîrcă, 23 de ani, este una dintre jucătoarele Rapidului care au contribuit cu multe goluri în această ediție de campionat +28   FOTO
Sorina Tîrcă, 23 de ani, este una dintre jucătoarele Rapidului care au contribuit cu multe goluri în această ediție de campionat

Articol de - Publicat luni, 30 mai 2022 18:49 / Actualizat luni, 30 mai 2022 19:14

Sorina Tîrcă, 23 de ani, este una dintre jucătoarele Rapidului care au contribuit cu multe goluri în această ediție de campionat. Interul stânga vorbește despre cât de mult înseamnă această realizare în cariera sa și care a fost factorul decisiv în cucerirea trofeului.

Poartă un nume cu greutate în handbalul românesc, i-a fost greu la început, dar până la urmă Sorina Tîrcă, fiica Marianei, și-a găsit propria cale, iar duminică a câștigat primul titlu de campioană din carieră, cu Rapid. "Nu mă așteptam, nu realizam că se poate împlini acest vis, dar pe parcurs, când am văzut că suntem tot acolo, sus, mi-am dorit din ce în ce mai mult să terminăm pe primul loc", a spus ea pentru Gazeta Sporturilor.

Party în Giulești » Handbalistele de la Rapid au sărbătorit alături de 3.000 de fani câștigarea titlului în Liga Florilor
Rapid, campioana României
Party în Giulești » Handbalistele de la Rapid au sărbătorit alături de 3.000 de fani câștigarea titlului în Liga Florilor

Sorina Tîrcă e campioană cu Rapid: „Am fost un grup unit, s-a văzut”

Rapid a arătat ca o echipă, iar acesta este unul dintre motivele pentru care fetele au ajuns la medaliile de campioane. "Am fost, într-adevăr, un grup unit și asta s-a văzut și în teren pentru că fiecare a avut aportul său în joc și ne-am ajutat una pe cealaltă", a subliniat Sorina.

Când și-a dat seama că Rapid poate câștiga titlul? "După câteva etape deoarece puterea grupului era foarte mare, știam că fiecare jucătoare este valoroasă și putem să ajungem departe", a explicat ea.

Cu toate acestea, suspansul ținut până la final, un pas greșit pe terenul celor de la Vâlcea, ar fi trimis titlul la CSM. "Chiar și duminică ne-am gândit că putem pierde titlul, am avut emoții, dar ne-am făcut treaba pe teren și în final totul a fost bine", a spus ea despre meciul câștigat cu 35-27 în fața celor de la SCM Râmnicu Vâlcea în ultima etapă.

+24 FOTO

Muncă multă

Antrenorul Carlos Viver a avut un rol determinant în obținerea acestui trofeu, cum a decurs relația cu el? "Comunicăm și cred că acesta este cel mai important", crede Sorina. Ea spune că succesul echipei sale este unul meritat. "Am muncit foarte mult și numai noi știm câte ore de antrenament au fost, cât efort, fără zile libere, vacanțe, sărbători, ne-am dorit enorm de mult să câștigăm acest campionat", a elaborat jucătoarea în vârstă de 23 de ani.

Chiar dacă bucuria este proaspătă, Sorina are câteva gânduri și pentru ce urmează. "Ne propunem să rămânem acolo, sus, în campionat și să facem o figură frumoasă în Ligă", subliniază ea. Tânăra jucătoare, care a debutat la echipa națională deja, speră să aibă succes și cu România. "Îmi doresc să fiu acolo, să pot ajuta echipa și să joc pe postul pe care evoluez eu în mod normal", a spus ea. Sorina a fost folosită în ultima perioadă la națională pe postul de inter dreapta, acolo unde există un vid de multă vreme.

Pentru tânăra jucătoare lucrurile încep să se așeze, mai ales că a trecut printr-un moment delicat în carieră, atunci când a fost suspendată, alături de mai multe jucătoare de la Corona Brașov, pentru dopaj, folosind o terapie cu laser intravenos, care era interzisă de WADA. "Acum mă simt extraordinar, nu mă așteptam ca după un an și patru luni să revin în handbal și să câștig titlul de campioană, este ceva nemaipomenit. Mă bucur enorm!", a încheiat ea.

"Când eram mai mică, la început, când am debutat în liga națională, mi-a fost puțin greu să port acest nume, Tîrcă, apoi însă am lăsat presiunea deoparte și mi-am pus în gând că trebuie să-mi fac propriul nume în handbal. Sper că am reușit" 

"Avem o relație unică, nu știu câți pot s-o simtă, pentru că Rapidul are niște fani speciali, galeria este senzațională, ne-a ajutat în fiecare etapă. Fanii ne-au împins de la spate" 

Sorina Tîrcă

Se căsătorește cu Grozav

+24 FOTO

Sorina Tîrcă a dezvăluit că se va căsători civil mâine cu fotbalistul lui MTK Budapesta, Gicu Grozav, 31 de ani, cu care este într-o relație din 2018. "Nu mă așteptam la cererea în căsătorie, dar a fost ceva frumos, mă bucur că s-a întâmplat acest lucru. Am răspuns repede, nu l-am lăsat să aștepte", a dezvăluit ea râzând. Sorina a spus, de asemenea, că din sezonul viitor, pe tricoul său de la Rapid va scrie Grozav, și nu Tîrcă.

Carlos Viver a rezumat sezonul de titlu al Rapidului: „Am 3 cuvinte pentru a descrie totul”
Rapid, campioana României
Carlos Viver a rezumat sezonul de titlu al Rapidului: „Am 3 cuvinte pentru a descrie totul”
Rapid, campioana României după 19 ani! CSM București a câștigat degeaba cu Minaur Baia Mare
LIGA FLORILOR
Rapid, campioana României după 19 ani! CSM București a câștigat degeaba cu Minaur Baia Mare

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
balderis
balderis  •  31 Mai 2022, 09:13
Postat de tomthompson pe 30 Mai 2022, 22:57

daca o vezi fara machiaj si ea arata ca o bestie,vezi poza cu ea fara machiaj.

Tu , de cînd ești prost , ai mai fost pe acasă !?

reflector
reflector  •  30 Mai 2022, 23:17

Sunt foarte frumosi amandoi ! Felicitari !

tomthompson
tomthompson  •  30 Mai 2022, 22:57
Postat de blackseacoast pe 30 Mai 2022, 19:34

Frumoasa și bestia.

daca o vezi fara machiaj si ea arata ca o bestie,vezi poza cu ea fara machiaj.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează