SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM CONSTANŢA-POTAISSA TURDA 30-23

Invincibila Constanţa! » HCM, o nouă demonstraţie de forţă: 30-23 cu Potaissa Turda

Laurentiu Toma, în duel cu Cristian Adomnicăi, a fost principalul marcator al gazdelor, cu 8 goluri // Foto: Marian Muscalu (Telegraf Constanţa)
Laurentiu Toma, în duel cu Cristian Adomnicăi, a fost principalul marcator al gazdelor, cu 8 goluri // Foto: Marian Muscalu (Telegraf Constanţa)

Articol de - Publicat joi, 06 februarie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 05 februarie 2014 23:27

Campioana a cîştigat clar debyul cu echipa ardeleană care s-a ţinut scai 15 etape, avînd acelaşi număr de puncte şi nici o înfrîngere!

HCM Constanţa şi Potaissa Turda s-au întîlnit aseară în derbyul Ligii Naţionale, cele două echipe avînd aceeaşi linie de clasament după primele 15 etape: 13 victorii şi 2 egaluri. Disputa părea disproporţionată, campionii avînd un lot mult mai echilibrat şi mai sonor.

Lucru confirmat de primele 16 minute, cînd Popescu, Csepreghi, Şimicu şi ceilalţi "marinari" s-au distanţat la 9-3 pe tabelă! Ce a urmat e de-a dreptul incredibil. Turda a strîns rîndurile şi a arătat că nu e întîmplător în fruntea clasamentului. A marcat de 9 ori consecutiv şi a preluat conducerea, 12-9. La pauză s-a intrat pe picior de egalitate, 14-14.

"Locul 1 e al Constanţei!"
Turda a mai rezistat 10 minute din partea a doua, distanţîndu-se chiar la 18-15. Portarul Szopka a făcut minuni între buturi, dar nu a fost de ajuns. Toma, Şimicu, Csepreghi au făcut ordine pe semicerc.

S-au desprins la 26-20 şi au cîştigat la final cu 30-23. "Nu ne-am gîndit nici un moment la primul loc. Obiectivul nostru este să trecem de primul tur din play-off. Locul întîi e al Constanţei, clar!", a declarat Horaţiu Gal, antrenorul de la Turda.

Constănţenii au şi ei un alt obiectiv. "Cred că primul loc l-am cîştigat, în sezonul regulat, dar acum ne propunem să nu mai pierdem nici un punct pînă la final", a spus interul Alexandru Şimicu.

HCM are acum trei puncte peste Turda, 44 faţă de 41, continuîndu-şi supremaţia în handbalul românesc concretizată prin ultimele cinci titluri consecutive de campioană.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează