SPORTURI  »  HANDBAL  »  EURO 2022

FOTO EXCLUSIV Iulia Dumanska, strigăt de durere la Skopje » Lovitura teribilă suferită în meciul cu Țările de Jos

FOTO: Răzvan Luțac (GSP.ro) +5   FOTO
FOTO: Răzvan Luțac (GSP.ro)

Articol de - Publicat sambata, 05 noiembrie 2022 22:18 / Actualizat sambata, 05 noiembrie 2022 22:33

Iulia Dumanska (26 de ani) a suferit o accidentare dureroasă în prima repriză a meciului dintre România și Țările de Jos, debutul „tricolorelor” la Campionatul European de handbal feminin. 

  • Campionatul European de Handbal din 2022 se desfășoară între 4 și 20 noiembrie, în Slovenia, Muntenegru și Macedonia de Nord
  • „Tricolorele” fac parte din grupa C, alături de Franța, Țările de Jos și Macedonia de Nord. Primele 3 clasate avansează în faza grupelor principale
  • Toate meciurile României vor fi liveTEXT și transmise la TV pe canelele Prima Sport și Digi Sport. 

Iulia Dumanska a intrat bine în meciul contra Țărilor de Jos, 4 intervenții în primele 20 de minute. Portărița celor de la Gloria Bistrița s-a lovit serios, iar Florentin Pera a fost nevoit să o țină pe bancă. 

Final în primul meci din grupa României de la Campionatul European! Desfășurare uluitoare: Franța n-a primit gol în primele 16 minute
Euro 2022
Final în primul meci din grupa României de la Campionatul European! Desfășurare uluitoare: Franța n-a primit gol în primele 16 minute

Iulia Dumanska, accidentare în Țările de Jos - România

În minutul 21, România a încercat să atace fără portar, din cauza unei eliminări de două minute primite de Crina Pintea.

În tentativa de a bloca o lovitură trimisă de adversare din propria jumătate, Dumanska a plonjat și s-a lovit cu șoldul stâng de bară. Un strigăt a răsunat în Polivalentă din Skopje, iar colegele și staff-ul medical „tricolor” au sprintat în acea zonă.

+1 FOTO

După mai bine de un minut de îngrijiri medicale, Iulia a părăsit parchetul pe picioare. Asta deși organizatorii au dus și targa din dotare.

Dumanska a luat loc pe banca de rezerve, cu o pungă de gheață la șold, și a încurajat-o pe Daciana Hosu. Înlocuitoarea ei a intrat perfect, paradă la prima aruncare.

Lotul României pentru Euro 2022:

  • Portari: Iulia Dumanska (Gloria Bistrița), Diana Ciucă (Rapid), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea)
  • Extreme stânga: Ana Maria Tănăsie (Minaur Baia Mare), Alexandra Dindiligan (CSM București), Corina Lupei (SCM Rm Vâlcea)
  • Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu (Gloria Bistrița), Alexandra Badea (Rapid), Mihaela Mihai (CSM București)
  • Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (Rapid), Andreea Țârle (Minaur Baia Mare)
  • Linia de 9 metri: Cristina Neagu (CSM București), Bianca Bazaliu (Gloria Bistrița), Eliza Buceschi (Rapid), Laura Pristăvița (Gloria Bistrița), Sorina Grozav (Rapid), Diana Lixăndroiu (CSM Slatina)

Programul meciurilor din Grupa C la EURO 2022

5 noiembrie

  • Franța – Macedonia de Nord 24-14
  • Ora 21:30: Țările de jos – România

7 noiembrie

  • Ora 19:00: Macedonia de Nord – Țările de Jos
  • Ora 21:30: România – Franța

9 noiembrie

  • Ora 19:00: Macedonia de Nord – România
  • Ora 21:30: Franța – Țările de Jos

Citește și alte știri din handbal: 

Cine transmite Campionatul European de handbal feminin la TV » Când și unde se văd meciurile României

VIDEO Primul meci, prima mare surpriză la Campionatul European de handbal » Debut cu înfrângere pentru ocupanta locului 3 de la Mondial

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează