SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / ECHIPA NATIONALA

La bani marunti

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 august 2007 00:00

Vicecampioanele lumii nu au lasat o impresie prea buna in jocurile cu Norvegia, dar Tadici a avut multe absente in lot. Romania a pierdut ambele partide amicale sustinute miercuri si joi contra campioanei Europei, Norvegia: 26-30 si 26-29. Cu cinci luni inaintea Campionatului Mondial din Franta, acolo unde "tricolorele" sint cotate cu a treia sansa, dupa Norvegia si Rusia, jocul Romaniei nu a stralucit. "Nici nu avea cum", spune Gheorghe Tadici. "Nu le scuz pe fete, dar au circumstante atenuante. Veneau direct de pe plaja, nu am lucrat deloc cu mingea. Dupa antrenamente in nisip, iti trebuie doua saptamini ca sa-ti revii", a adaugat Tadici.

De ce a acceptat atunci aceste amicale contra campioanei Europei? "Sint adeptul meciurilor tari de verificare. Nu poti progresa decit daca ai modele puternice. Puteam sa jucam cu Turcia sau cu Macedonia, le bateam la zece-douasprezece goluri, si atunci ne bateam cu pumnii in piept ce tari sintem noi! Nu, mai bine am pierdut cu Norvegia", subliniaza Tadici.

Norvegia venea dupa alte sase meciuri de verificare, in turneele din Brazilia si Coreea de Sud, antrenoarea Marit Breivik avind la dispozitie toate jucatoarele, cu doua exceptii: Gro Hammerseng si Katja Nyberg. "Mie mi-a lipsit o echipa. Cu Luca, Bradeanu, Gogirla, Varzaru, Neagu, altfel va arata Romania la Mondiale", promite Tadici.

Procentaje scazute

Norvegia a surclasat Romania la linia de noua metri, acolo unde lipsa unui inter dreapta de meserie s-a vazut din plin. Accidentarea Stelutei Luca a dat peste cap planurile antrenorilor, Adina Meirosu, Valeria Bese sau Daniela Crap nedind satisfactie pe acest post. Spre deosebire de nordice, procentajul romancelor la noua metri a fost mult mai scazut. Per total, dupa cele doua meciuri, Norvegia s-a situat la 60%, iar Romania cu putin peste 40%. Singura care a fost la un nivel ridicat este Valentina Elisei, golgeterul Romaniei cu 23 de goluri.

Urmeaza Rusia si Norvegia
Intre 15 si 19 august, Romania va participa la un turneu deosebit de puternic, in Ungaria. Invitate la Cupa Panonia, care va avea loc la Papa si la Gyor, vicecampioanele lumii vor intilni campioana mondiala, Rusia, Ungaria si Polonia. "In Ungaria ne vom baza pe toate jucatoarele, iar evolutia va arata cu siguranta altfel", a declarat Tadici. In acest an, "tricolorele" vor mai participa la Cupa Mondiala din Danemarca si apoi la "Trofeul Carpati" de la Cluj.

Se intorc azi
Reprezentativa Romaniei va ateriza pe aeroportul Henri Coanda abia in aceasta noapte. "Nu am gasit bilete de avion si a trebuit sa mai stam o zi in Norvegia. Am facut insa program normal de pregatire si am avut conditii excelente de recuperare", a declarat Tadici. Luni dimineata, "tricolorele" vor merge la Institutul National pentru Medicina Sportiva, unde vor efectua vizita medicala.

"Mai bine te bate campioana Europei in pregatire decit sa bati echipe anonime cu zece goluri diferenta"

Gheorghe Tadici


27 de victorii,  doua egaluri si 8 infringeri este palmaresul Romaniei in meciurile oficiale si amicale dupa Campionatul Mondial din 2005

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează