SPORTURI  »  HANDBAL  »  GLORIA BISTRIȚA - CORONA BRAȘOV

Laslo, ce revenire! Întoarsă după 2 ani în Liga Florilor, Cristina e într-o formă de excepție: „E una dintre cele mai bune perioade din cariera mea”

Articol de - Publicat sambata, 09 noiembrie 2019 11:05

Cristina Laslo (23 de ani), jucătoarea întoarsă în Liga Florilor din Muntenegru, este într-o formă extraordinară. Coordonatorul de joc duce Corona Brașov în luptă cu CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea și speră la un Mondial bun în Japonia.

Echipa de handbal a Brașovului emite din nou pretenții în campionat și este la un pas de grupele Cupei EHF, după câteva sezoane de „somn”. Sunt aproape patru ani de la semifinala europeană cu TuS Metzingen, când spectatorii nu mai aveau loc în Sala Sporturilor. A fost la fel la partida cu CSM București de miercuri seară, una în care „galben-albastrele” și-au anunțat cu adevărat „come-back-ul”. 

O revenire care se leagă în bună măsură de Cristina Laslo, jucătoare care a ales să se întoarcă în țară după doi ani petrecuți la Buducnost și care arată o poftă fantastică de joc. „Nu mă așteptam să mă adaptez atât de repede și de bine în echipă. Pot să zic că e una dintre cele mai bune perioade din cariera mea. Totul se datorează pasiunii, motivației și încrederii pe care o am în mine și în fete", spune Laslo, care a înscris de 10 ori în duelul cu „tigroaicele”, iar evoluția ei a fost încântătoare. După alte meciuri bune sau foarte bune, în această toamnă, atât la echipa de club cât și la națională. 

„Brașovul îmi dă un vibe pozitiv. Îmi place să mă plimb cu bicicleta în timpul liber, dar și să descopăr restaurante și cafenele. Nu în ultimul rând, îmi place centrul, este cel mai frumos loc din oraș!”
Cristina Laslo  

Handbalista consideră că formația sa este îndreptățită să termine pe podium sezonul de Liga Florilor, dar nu exclude și o luptă până la capăt cu marile forțe, București și Vâlcea: „Campionatul e deschis oricărui rezultat, dovadă fiind rezultatele de până acum. Sper ca și în partea a doua a campionatului să păstram aceeași evoluție!”. 

„Cred că avem șanse mari!” 

După ce a trecut de Super Amara Bera Bera (Spania), Corona va întâlni în turul trei al Cupei EHF o altă echipă românească, Gloria 2018 Bistrița. Dubla „bătălie” pentru accederea în grupe se va da azi la Bistrița, de la ora 17:00, respectiv duminică, 17 noiembrie, la Brașov. 

Personal, cred că sunt șanse mari să ne calificăm și mă bazez pe faptul că vom juca acasă al doilea meci. Totuși, deși le-am învins în campionat, chiar în deplasare, cred că aceste două partide vor arăta cu totul altfel. Va trebui să muncim din greu pentru claificare!”. 

În campionat, Brașovul s-a impus pe terenul Bistriței cu 24-19 (12-8), în etapa a treia. Meciul s-a disputat în luna septembrie, cu echipa lui Ion Crăciun în formă maximă și cu cea a lui Horațu Pașca "gâfâind" în start de sezon. Între timp, Elisei&co și-au revenit, au patru victorii la rând în Liga Florilor, ultima chiar împotriva campioanei Vâlcea, duelul românesc pentru grupele EHF anunțându-se unul extrem de încins. 

Visul Buducnost și motivația întoarcerii în țară 

Laslo spune că cei doi ani în Muntenegru au fost o experiență la cel mai înalt nivel handbalistic. „Mi-am dorit să ajung acolo și să joc pentru Buducnost. A fost un vis îndeplinit. A fost o perioadă foarte grea, în care am avut de învățat din toate punctele de vedere și care mă ajută enorm și în prezent”. Dar a avut nevoie de o provocare, așa că a ales să se întoarcă „într-unul dintre cele mai puternice campionate din Europa”. De ce Corona Brașov? „Cred în acest proiect și am simțit că aici trebuie să vin să joc. Am mers mai mult după instinct!”. 

Mondial inedit, va juca în premieră pe alt continent 

În trei săptămâni, naționala României se va afla în Japonia, unde va juca pentru Campionatul Mondial 2019, fiind în grupă cu Spania, Ungaria, Muntenegru, Kazahstan şi Senegal. „O experiență altfel. Se joacă pe un alt continent, ceea ce e nou pentru multe dintre jucătoare, inclusiv pentru mine. Sper ca adaptarea la mediu și la competiție să fie cât mai rapidă. Nu pot aprecia exact parcursul echipei, dar îmi doresc să jucăm cu zâmbetul pe buze, cu determinare și să arătăm ca o echipă unită. Individual, îmi doresc ca atât cât o să joc, să o fac la potential maxim, atât în atac cât și în apărare”. 

Bucuroasă de revenirea Cristinei Neagu 

Deși le-a făcut brașovencelor viața grea în meciul direct, revenirea Cristinei Neagu pe parchet, după aproape un an, reprezintă o bucurie pentru Laslo. „Cristina este jucătoarea care face diferența indiferent de competiție. Mă bucur enorm să știu că există șanse să fie cu noi în Japonia, după o perioadă foarte grea și lungă de recuperare. Este liderul și căpitanul echipei naționale și trebuie să fie cu noi la Mondial. Însă, da, ca adversară, e greu de oprit!”. 

„Am emoții doar când mă gândesc la Olimpiadă!” 

De la Mondial, mintea îi fuge mai departe, către Jocurile Olimpice care vor avea loc în 2020, tot pe tărâm nipon. „Orice sportiv cu șanse cât de mici să se califice la Olimpiadă, inevitabil se gândește că va ajunge acolo într-o zi și sper că pentru noi această zi va fi la anul, la Tokio. Am emoții doar gândindu-mă la acest lucru”.  

„Îmi place la nebunie numărul 13 și tot ce ține de el. Fratele meu geamăn l-a ales, când eram mici. Hop și eu, după el, iar de atunci peste tot am jucat cu 13 pe spate” 
Cristina Laslo

Citește și:

Adrian Vasile dă din casă: „Cristina Neagu va juca, dar nu 60 de minute. Ar fi o greșeală din partea mea”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close