SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / LIGA CAMPIONILOR / OLTCHIM-LADA TOGLIATTI (16-12)

Le-au spulberat!

Articol de - Publicat sambata, 16 februarie 2008 00:00

Oltchim a obţinut aseară o victorie netă, la 9 goluri, în faţa rusoaicelor de la Lada

Campioana României a avut nevoie de 6 minute pentru a prelua pentru întîia dată conducerea. Meci dificil cu finalista ediţiei trecute a Ligii Campionilor, echipa rusă Lada Togliatti, care nu mai avea nevoie de paşi greşiţi după înfrîngerea suferită acasă, etapa trecută, în faţa unguroaicelor de la Gyor. Oaspetele au punctat în primele minute prin Postnova şi Davîdenko, vîlcencele au replicat viguros prin combinaţii rapide, finalizate, pe rînd, de Meiroşu, Beşe, Stanca şi Olteanu.

Jumătatea întîi a primei reprize a conţinut şi destule erori, de o parte şi de alta, însă Oltchim a avut plusul de precizie care i-a adus în permanenţă avantajul pe tabelă. Maier a lovit sec de la 7 metri, pînă cînd, în minutul 20, a încercat una dintre celebrele ei bolte, ratată însă. Din acel moment, executanta aruncărilor de pedeapsă a devenit Adriana Olteanu, care a ieşit din repriza întîi cu procentaj imaculat.

Rusoaicele s-au bazat pe forţa din braţul Ludmilei Postnova, autoare a 5 goluri în prima parte, însă, în mare parte a timpului, apărarea olteană a anihilat tăria atacurilor adverse. Pe semicercul celălalt, combinaţiile în viteză, cu schimbări rapide de locuri, au fost cele mai eficiente, zăpăcindu-le pe masive jucătoare de la Lada. Oltchim s-a desprins la trei, apoi la 4 goluri în minutul 25, după o aruncare surprinzătoare. Tot cu 4 lungimi în faţă s-a încheiat şi repriza întîi, 16-12 pentru românce.

După pauză, Meiroşu a ieşit la rampă, marcînd mult mai des decît în prima parte. Realizările Adinei au fost sprijinite de angajările inspirate la pivotul Ionela Stanca şi de intervenţiile portarului Tereza Pîslaru. Diferenţa de pe tabelă a crescut apoi în ritm ameţitor în favoarea Oltchimului, iar pe final s-a produs desprinderea totală. Rusoaicele au căzut fizic şi în planul ideilor, româncele au plusat, reuşind chiar şi două aeriene, prin Valeria Beşe. Scorul cu care s-a încheiat meciul, 35-26, descrie superioritatea clară a vîlcencelor. Ele au acum 3 puncte în grupa I a Ligii Campionilor şi văd tot mai limpede semifinalele.


OLTCHIM 35 (16)
Stanca 8, Meiroşu 7, Maier 7, Beşe 6, Olteanu 4, Lecuşanu 2, Ţăcălie 1
LADA 26 (12)
Postnova 6, Davîdenko 5, Vinogradova 5, Mocealina 4, Klimova 2, Cernoivanenko 1, Kurbanova 1, Cernoivanenko 1, Boldîreva 1

Cu tancul la aeroport
Handbalistele de la Lada Togliatti au fost la un pas să nu ajungă la aeroport joi dimineaţă, în ziua plecării din Samara. Noaptea a nins abundent în Rusia şi toate străzile au fost blocate. Oficialii de la Lada au cerut ajutorul armatei, echipa ajungînd în ultima clipă la aeroport cu mai multe blindate pe şenile.

Schimb de servicii
La fiecare aruncare de la 7 metri de care beneficiază Oltchimul, Adriana Nechita Olteanu recuperează mingea şi o oferă pentru execuţie coechipierei sale, Ramona Maier. "E o superstiţie a noastră", au spus cele două. Aseară s-a întîmplat acelaşi lucru, numai că la a treia lovitură, Maier a vrut să pună o boltă peste portarul Maria Sidorova şi a ratat. Tadici a trimis-o apoi pe Nechita să execute şi ritualul s-a schimbat. Maier a recuperat mingile şi Nechita a marcat.

Încercare de sensibilizare
Ionela Gîlcă Stanca (foto) şi Narcisa Lecuşanu sînt singurele jucătoare de la Oltchim cărora li se termină contractul în vară şi care nu şi-au prelungit angajamentele. Celui mai bun pivot din lume, aflată la un pas de marea rivală Rulmentul Braşov, galeria i-a strigat tot timpul numele. "Ionela, te iubim, nu pleca de la Oltchim", au încercat suporterii să o sensibilizeze.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
 •  18 Februarie 2008, 11:13

IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!IONELA TE IUBIM NU PLECA DE LA OLTCHIM!

 •  16 Februarie 2008, 20:15

De unde scoti ca Valcea e cea mai buna din lume? Uitata-te la meciuri de handbal si o sa vezi altele cu o clasa peste ele.

 •  16 Februarie 2008, 17:43

daca pleaca ionela am pierdut jumatate din echipa.faceti ceva sa ramina si ea si narcisa.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează