SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Lectie

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 octombrie 2007 00:00

Clubul "U" Jolidon a explicat ieri de ce a solicitat suspendarea pe doi ani a jucatoarei Carmen Amariei Lungu. Pe 12 octombrie, Consiliul de Administratie al gruparii "U" Jolidon a ratificat suspendarea pe doi ani a jucatoarei, in urma deciziei similare a Federatiei Romane de Handbal. Amariei a anuntat ca va contesta hotarirea la federatia internationala. Ieri, oficialii clujeni au explicat cum s-a ajuns aici, dupa ce handbalista a motivat ca absentele ei de la antrenamente au fost cauzate de o operatie la maxilar. Clubul sustine, insa, ca interventia chrurgicala a avut loc dupa ce a fost depus memoriul la FRH.

 "Am facut tot ceea ce am considerat ca se poate face pentru ca jucatoarea sa revina in teren. Ea a semnat un contract pe care nu l-a respectat. A gresit. Fiecare plateste pentru greselile facute!", a spus Olga Stanciu, reprezentanta sponsorului Jolidon in cadrul clubului de handbal, completata de Mircea Cucuian, directorul sportiv: "Puteam foarte bine sa o vindem, sa luam doua jucatoare in schimb, dar se crea un precedent. Daca vine miine Senocico si spune ca nu vrea sa mai joace, ca vrea sa plece la alta echipa?". "Cazul Amariei trebuie dat ca exemplu, pentru ca ea urma sa deschida Cutia Pandorei. Daca nu era suspendata, se creau premise pentru ca lucrurile sa se repete", a adaugat presedintele clubului Universitatea, Gheorghe Roman.

Inceputul
Un rol important in aducerea lui Amariei l-a Cluj, l-a avut Olga Stanciu. "Ne-am dorit sa vina sa joace la Cluj. Ne-am bazat si pe declaratiile exprimate, nu o data, de Amariei, ca vrea sa revina acasa. Dupa mai multe intilniri, in iunie 2006 am semnat contractul. Desi venea dupa o operatie, ne-am asumat riscul si nu am tinut cont de unele sfaturi din lumea handbalului. Am renuntat si la alte transferuri, care erau pe rol", a spus Olga Stanciu. Contractul lui Carmen Amariei expira in 2009.

Ruptura
Carmen Amariei a anuntat prin telefon, inaintea meciului cu Rapid, din prima etapa, ca nu vrea sa mai continue cu "U" Jolidon. "In 29 august, imi aduc aminte perfect, la ora 10.05, m-a sunat Mircea Cucuian sa imi spuna ca Amariei, cu o jumatate de ora inaintea partidei cu Rapid, a anuntat, prin telefon, ca nu vrea sa vina la meci. A abandonat! Am ramas uimita! De aici incolo s-a intimplat ceea ce stiti", a rememorat Olga Stanciu.

"Derbyul Nordului"

"U" Jolidon va juca simbata, 20 octombrie, in deplasare, cu HCM Baia Mare, intr-o partida restanta din etapa a VII-a a Ligii Nationale. "Partida cu Baia Mare poate fi considerata <>. Intotdeauna au fost meciuri incrincenate intre noi. Poate si pentru ca eu am antrenat acolo si jucatoarele HCM-ului vor sa demonstreze ca am gresit cind am plecat. Va fi o partida foarte dificila", a explicat Gheorghe Covaciu, antrenorul Jolidonului.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close