HANDBAL  ·  HANDBAL

S-a stabilit când va începe Liga Florilor. Fetele nu pot juca turnee

Articol de - Publicat luni, 14 septembrie 2020 13:20 / Actualizat luni, 14 septembrie 2020 21:34

Consiliul de Administrație al FRH a votat ieri planul de reluare al meciurilor în Liga Națională feminină. Prima etapă se va juca într-un singur oraș pe 7 și 8 octombrie

Pentru că România are mai multe echipe angrenate, săptămână de săptămână, în cupele europene, sistemul de desfășurare în Ligii Florilor cu turnee, pe teren neutru, nu se poate pune în practică. Câțiva membrii ai Consiliului de Administrație au propus ca meciurile să se dispute normal, tur-retur, pe considerentul că vor fi mult mai ușor îndeplinite normele de sănătate impuse din cauza COVID19. Numai că, președintele Alexandru Dedu a punctat clar. "Ministrul tineretului mi-a spus clar că jocurile tur-retur nu vor fi permise. Trebuie să respectăm actualul ordin, acela prin care echipele intră în cantonament cu 14 zile înaintea jocurilor, și prezintă două teste COVID, unul cu 14 zile înainte și al doilea cu două zile înainte de primul meci", a explicat Dedu.

Nu s-a stabilit orașul

În aceste condiții s-a votat ca Liga Florilor să se reia cu prima etapă, pe 7 și 8 octombrie, într-un oraș unde se vor găsi condițiile speciale de organizare. Etapa a doua a fost programată pe 21/22 octombrie. Există apoi posibilitatea disputării a 2 sau chiar 3 etape în perioada 29 octombrie-3 noiembrie. "Nu putem să facem un program pe câteva luni înainte. Depinde foarte mult de cât de mult vor exploda cazurile după redeschiderea școlilor. S-ar putea ca, în cazul în care se vor înmulți cazurile, să se închidă tot. Eu îmi doresc să dispară cantonamentele de două săptămâni și să intrăm în competiție doar cu testul COVID negativ, îmi doresc ca în tribune să intre spectatori până la 30 la sută din capacitatea sălilor, dar aceste discuții le vom putea relua abia peste câteva săptămâni", a mai spus președintele Dedu.

Băieții au turneu pe 4-11 octombrie

La masculin, FRH a stabilit ca, după turneul care începe pe 15 septembrie, la Sf. Gheorghe, cu disputarea primelor trei etape, să urmeze al doilea între 4 și 11 octombrie. Locația nu a fost stabilită încă, urmând să se găsească un oraș cu două săli. Dacă sistemul competițional în Liga Zimbrilor nu va permite desfășurarea tuturor etapelor în timp util, conform programului, atunci există posibilitatea să se renunțe la play-off și play-out și să se dispute campionatul doar tur-retur, așa cum este în Liga Florilor.Un traficant de droguri aflat în arest la domiciliu a omorât, pe 9 septembrie, un tânăr. Victima era martor în procesul interlopului!
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
11:00 Tenis, WTA
Turneul din Strasbourg
Digi 2
19:00 Fotbal, Liga 2
U Cluj - Unirea Slobozia
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:45 Handbal M
HC Dobrogea Sud - Sporting
Digi 4
20:00 Fotbal, Cupa Ligii Angliei
Leyton Orient - Tottenham
Digi 2
22:15 Fotbal, Cupa Ligii Angliei
Luton Town - Manchester United
Digi 2
Program TV complet

Liga 1