SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / LIGA ZIMBRILOR

Liga Națională masculină pleacă la drum! Cine transmite competiția

Articol de - Publicat marti, 15 septembrie 2020 00:28 / Actualizat marti, 15 septembrie 2020 10:24

Sf. Gheorghe va găzdui primele trei etape, în sistem turneu. Televiziunea Națională va transmite campionatul intern în următoarele două sezoane. Va fi prima ediție din istorie cu 16 echipe la start

Pe 12 martie s-au jucat ultimele meciuri de handbal în Liga Zimbrilor. Au trecut de atunci 185 de zile! Așteptarea a luat sfârșit și campionatul în România va porni din nou. Vor fi condiții speciale, fără spectatori, se va juca pe teren neutru, dar jucătorii sunt mulțumiți că, în sfârșit, vor putea să arate de ce sunt în stare.

Încălzirea în Cupă

Final Four-ul Cupa României, disputat în week-end, tot la Sf. Gheorghe, a fost preambulul Ligii Zimbrilor. Dinamo, Constanța, Timișoara și CSM Bacău și-au făcut deja încălzirea și au un mic avantaj în fața celorlalte combatante. SF. Gheorghe va fi pentru trei zile capitala handbalului românesc, cele două săli din localitate, ”Sepsi” și ”Kati Szabo” urmând să găzduiască patru meciuri zilnic.

Liga Națională masculină pleacă la drum! Cine transmite competiția
Sepsi Arena, sala de 3.000 de locuri care va găzdui patru meciuri zilnic

Prima dată cu 16 echipe

Pentru prima dată în istorie, Liga Națională va porni la start cu 16 echipe după ce s-a hotărât ca la sfârșitul sezonului trecut să nu retrogradeze nimeni. În schimb, în urma unui turneu, au promovat în prima ligă CSU Suceava și Magnum Botoșani. Sezonul trecut nu s-a acordat titlul în România, deși Dinamo era lider detașat și echipa recunoscută și de adversare ca fiind numărul 1. Dinamo, campioana ultimelor patru ediții, pornește ca mare favorită și acum, ”alb-roșiii” impunându-se duminică și în Cupa României.

Alte echipe care aspiră la podium sunt Dobrogea Sud Constanța, Potaissa Turda, CSM București, Minaur Baia Mare. În momentul de față, sistemul competițional stabilit e cel cu play-off și play-out, dar nimeni nu știe dacă din cauza situației de pandemie se vor putea juca toate etapele până la final.

Patru retrogradate direct, două echipe la baraj

Primele 8 echipe vor merge în play-off, iar ultimele opt în play-out. Acolo, la retrogradare, bătălia va fi acerbă având în vedere că ultimele patru clasate vor merge direct în liga a doua, iar locurile 11 și 12 vor ajunge la baraj. Echipele cotate cu cele mai mici șanse la rămânerea în prima ligă sunt chiar noile promovate, Suceava și Botoșani, dar și Reșița, Vaslui. Pot apărea însă surprize mari pe parcursul disputării campionatului.

Liga Națională masculină pleacă la drum! Cine transmite competiția
Nou-promovata Magnum Botoșani

7 echipe și-au schimbat antrenorii!

Din cele 16 formații care iau startul în Liga Zimbrilor, aproape jumătate vor porni la drum cu antrenori noi! Au fost multe schimbări în această vară, cu antrenori plecând dintr-o parte în alta. Astfel, la CSM București a ajuns Eliodor Voica, cel care a părăsit-o pe CS HC Buzău. În locul fostului internațional român a ajuns la Buzău muntenegreanul Pero Milosevici, care a lăsat Poli Timișoara după cinci ani și jumătate.

Pe Bega va antrena Vlad Caba, tehnicianul care revine pe banca tehnică după o pauză mai lungă. CSM Vaslui va fi pregătită de Alin Bondar, cel care trece la băieți după ce a antrenat două sezoane la feminin, pe U. Cluj. Steaua va miza pe Marius Stavrositu, fostul jucător care a trecut direct din teren pe banca tehnică. Sandu Iacob, fostul tehnician al ”roș-albaștrilor” e în litigiu cu Steaua, dar speră să poată antrena acasă, la Bacău. De la Bacău a plecat Adrian Petrea, fostul internațional ajungând în Maramureș, la Minaur Baia Mare. La polul opus. Potaissa Turda este echipa cu cel mai longeviv antrenor. Horațiu Gal pornește pe banca tehnică al ardelenilor pentru al zecelea sezon consecutiv. Un adevărat record greu de egalat pentru România!

Liga Națională masculină pleacă la drum! Cine transmite competiția
Adrian Petrea, noul antrenor al Minaur Baia Mare

Programul primei etape, 15 septembrie

ora 11:00 Minaur Baia Mare-CSM VasluiSala Sepsi
ora 12:00 CSM Reșița-CSM FocșaniSala ”Kati Szabo”
ora 13:30 Dunărea Călărași-CS HC BuzăuSala Sepsi
ora 14:00 Steaua București-CSU din SuceavaSala ”Kati Szabo”
ora 16:00 Dobrogea Sud Constanța-CSM BacăuSala Sepsi
ora 17:00TVR1Poli Timișoara-Potaissa TurdaSala ”Kati Szabo”
ora 18:25TVR1CSM Făgăraș-Dinamo BucureștiSala Sepsi
ora 19:30 CSM București-Magnum BotoșaniSala ”Kati Szabo”

S-a stabilit când va începe Liga Florilor. Fetele nu pot juca turnee

VIDEO Scene încinse în finala Cupei! Portarul lui Dinamo s-a dus gesticulând spre Dedu la premiere, iar camerele au surprins momentul

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează