SPORTURI  »  HANDBAL  »  FRH

Lovitură de palat la FRH! » Se încearcă demiterea președintelui Constantin Din

Constantin Din i-a succedat în fruntea FRH lui Alexandru Dedu FOTO Cristi Preda
Constantin Din i-a succedat în fruntea FRH lui Alexandru Dedu FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 17 octombrie 2023 15:27 / Actualizat marti, 17 octombrie 2023 16:13

Unii membri ai Consiliului de Administrație vor să-l demită pe Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal.

La ședința CA care va avea loc miercuri se va supune la vot, conform regulamentului, întrunirea Adunării Generale Extraordinare pentru demiterea președintelui FRH, Constantin Din. 

Pentru a se ajunge la acest deziderat, membrii „puciști" din CA au nevoie de 8 voturi din 15, președintele Din neavând voie să voteze în acest caz.

Cât de mult contează un vot!

Așa cum Gazeta Sporturilor a scris încă din 23 august, președintele FRH, Constantin Din, tinde să devină primul șef al handbalului românesc ales și apoi demis din funcție de către membrii Adunării Generale. 

Miercuri se va întruni pentru prima dată din 30 iunie, în format fizic, Consiliul de Administrație al FRH, for care conduce destinele handbalului, între două Adunări Generale.

Consiliul de Administrație are 16 membri aleși la Adunarea Generală, iar al 17-lea este președintele FRH. Momentan, în consiliu sunt doar 16 membri, deoarece prezența unuia dintre ei, Adrian Manole, președintele clubului Dunărea Brăila, a fost contestată în justiție, din care cauză el nu poate vota în ședințele CA.

Surse ale Gazetei Sporturilor au declarat sub protecția anonimatului că din acest motiv, din 30 iunie nu s-a mai ținut nicio ședință cu prezență fizică la CA, deoarece conducerea executivă a FRH își pierduse majoritatea la vot.

Din cauza intervenției Agenției Naționale pentru Sport, care a fost sesizată de unii membri ai CA că acesta nu s-a mai întrunit, conform regulamentului, la minimum 45 de zile, conducerea executivă a riscat și a convocat membrii CA pentru miercuri, 18 octombrie.

Riscul vine de la faptul că pe ordinea de zi, la punctul Diverse, Flaviu Sâsâeac a cerut: „Convocarea Adunării Generale Extraordinare a FRH cu unic punct pe ordinea de zi a AGA -Revocarea din funcție a președintelui FRH pentru grave încălcări ale statutului și regulamentelor FRH."

Pentru a avea sorți de izbândă în demersul lor, conform regulamentului, la votul din CA trebuie să voteze „pentru" minimum jumătate plus unu, adică 8 persoane, pentru ca să se întrunească AGA. 

Președintele Constantin Din nu are voie să voteze, fiind parte din această speță, și nici Adrian Manole, care nu este confirmat de tribunal ca membru în CA. 

Din aceste motive, „tabăra beligerantă", care dorește demiterea președintelui Din, conform surselor din CA, ar avea 8 voturi, iar oamenii care îl susțin pe președinte îi pot aduce doar 7!

Cum vor vota membrii CA?

Pe ce voturi se bazează în acest moment cele două tabere care se vor înfrunta în ședință CA:

Voturi pentru întrunirea AGA și demiterea președintelui: Flaviu Sâsâeac, Sorin Dinu, Gheorghe Tadici, Cristian Potora, Alin Cîrligeanu, Gabriel Armanu, Petru Ghervan, Răzvan Caba.

Voturi împotrivă: Mihail Bocan, Rudi Stănescu, Adrian Cosman, Liana Costea, Marius Marocico, Marian Joița, Ion Mihăilă.

Unul dintre cei mai respectați oameni din handbalul românesc, profesorul Petru Ghervan, coordonatorul secției de handbal de la CSU Suceava, și-a motivat decizia prin următoarea declarație: „Un demers firesc în condițiile existente care poate da un plus de legitimitate celor care vor conduce FRH, după încheierea întregului demers...".

Avocatul Sâsâeac asemănat cu medicul Che Guevara!

Lovitură de palat la FRH! » Se încearcă demiterea președintelui Constantin Din
Flaviu Sâsâeac

Cel mai dur și vocal contestatar al președintelui FRH, este Flaviu Sâsâeac, care este asemănat de unii oameni din handbal cu revoluționarul argentiniano-cubanez Che Guevara. Sâsâeac este cel care a pornit „revoluția" împotriva lui Constantin Din și spune că are încredere în membrii C.A. că „vor fi corecți cu ei înșiși și cu handbalul românesc".

Eu nu voi gira acțiunile dezastruoase ale lui Din. Cred cu tărie că dincolo de orice tentație materială, în această situație dificilă pentru handbalul arestat de o persoană nepregătită pentru a conduce măcar un club, d-apoi FRH, membrii CA vor avea coloana vertebrală dreaptă și vor da membrilor afiliați posibilitatea de a decide ei înșiși soarta federației. 

Nu avem dreptul niciunul dintre noi să ne abatem de la acest demers pur democratic, indiferent de orice promisiune dulce-veninoasă ce ar putea veni din garajul aflat în curtea sălii Floreasca", a declarat Flaviu Sâsâeac.

Președintele Din nu a vrut să comenteze pe marginea scenariului privind demiterea lui

Solicitat să-și spună punctul de vedere cu privire la posibila sa demitere, președintele FRH, Constantin Din, nu a dat niciun răspuns pentru cititorii Gazetei Sporturilor. 

Unii șefi de club sunt nemulțumiți de președintele Din și din cauza faptului că nu iese în spațiul public să declare ce realizări are sau să combată acuzele care i se aduc. 

„Un președinte care declară sus și tare niște lucruri nu poate sta în «vizuină» când își încalcă acele declarații, din nou și din nou", a declarat sub protecția anonimatului unul dintre oamenii din handbalul românesc.

Dacă se va reuși să se convoace Adunarea Generală și revocarea prin vot a președintelui Din, federația va fi condusă până la noi alegeri de vicepreședintele Sorin Dinu, care apoi va fi propus pentru șefia handbalului românesc.

Citește și:

Dinamo și CSM Constanța își încep traseul european al sezonului
EUROPEAN LEAGUE
Dinamo și CSM Constanța își încep traseul european al sezonului
Șoc în „Liga Florilor” » Și-au dat afară antrenorul și îl înlocuiesc cu selecționerul Florentin Pera
DECIZIE
Șoc în „Liga Florilor” » Și-au dat afară antrenorul și îl înlocuiesc cu selecționerul Florentin Pera

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează