SPORTURI  »  HANDBAL  »  COVID-19

Managerul lui Dinamo, atac fără precedent la Alexandru Dedu: „Nu mor câinii când vor zmeii”

Alexandru Dedu și Cristina Vărzaru
Alexandru Dedu și Cristina Vărzaru

Articol de - Publicat joi, 23 aprilie 2020 13:25

Daniel Georgescu, oficialul de la Dinamo, declanșează un tir de acuzații fără precedent la adresa președintelui FRH, Alexandru Dedu, și al secretarului general Cristina Vărzaru. Război deschis și cu Flavius Sâsâeac, președintele Potaissei Turda, membru în Consiliul de Administrație al FRH.

„Am fost surprins când am aflat că federația, prin Consiliul de Administrație, a hotărât să reînceapă competiția de handbal pe teritoriul României. Dar am aflat ulterior, din presă, motivele puerile pentru care se dorește reînceperea competiției. Ce mă intrigă și totodată îmi arată de ce am ajuns atât de departe de marea performanță, este cum noi România putem continua competiția, iar țări precum Germania, Franța, Danemarca, Polonia, Ungaria, Macedonia, Elveția, Suedia își dau seama că este imposibil să continue sezonul. 

În primul rând, ei îți respectă actorii: jucători, antrenori, staff, cluburile nedorind să îi expună, cu orice pericol ce derivă din această pauză: accidentări, infestare cu COVID-19. Noi prin onorata conducere arătăm o lipsă de respect față de cluburi, jucători și tot ce derivă la o echipă. La noi, pe 15 mai, COVID se urcă în avion și... dispare. 

Credeți că prin stoparea ligilor din Germania, Franța, Danemarca nu sunt pierderi uriașe? Sigur, mult mai mari decât ale noastre! Dar acele federații au viziune, strategie de viitor, că doar nu se oprește handbalul azi. Îi respectă pe cei implicați de la mic la mare. Credeți că ei nu doreau să încheie competiția pe teren sau ce mai îndrugă președintele Dedu?", a declarat Daniel Georgescu.

Managerul lui Dinamo, atac fără precedent la Alexandru Dedu: „Nu mor câinii când vor zmeii”

Daniel Georgescu, omul de care se leagă succesele din ultimul timp la Dinamo 

„Să ne spună și nouă domnișoara Vărzaru cu ce cluburi a vorbit?"

„Într-un sondaj făcut de presă, am văzut că dorința celor implicați, a cluburilor, este de a încheia competița (74%), de a nu retrograda nimeni (80%), de a schimba criteriile de transfer (95% spre 100%). Ce face federația? Continuă competițiile, se retrogradează, nu schimbă criteriile. Adică fix invers. În ședința CA s-a spus că acel sondaj e irelevant. 

Dar tu, federație, ai făcut vreun sondaj? Vărzaru spune că a vorbit cu cluburile. Să ne spună cu cine, să-i descoperim și noi pe cei duplicitari. Că doar vorbim și noi între noi și până acum nu am auzit aceste discuții. A vorbit cu mine? Da, îmi propusese varianta ca restanțele Turda-Dinamo, Timișoara-Buzău să se joace la Constanța, înainte de Final Four-ul Cupei României. Mai băgau un meci, că deh, de ce să nu-i îngreunăm pe cei de la Timișoara și Dinamo puțin?”, a mai spus acesta.

„Strategii speciale pentru interesele unora!" 

„Am întrebat-o pe domnișoara Vărzaru, că pe actualul plan Buzăul și Reșița sunt deja retrogradate, și ca atare ce interes mai au să se prezinte la meciuri și să cheltuie bani pe praful ăsta? Nu au nicio motivație. Știți ce mi-a răspuns? Că vor să schimbe ierarhiile! Pe bune, ei retrogradați vor fi foarte dedicați să lupte, foarte implicați că nu știu ce echipa va termina pe 5 nu pe 6! În orice gândire sănătoasă există un plan A, B, C. La noi e vid, mai ales legat de viitor”

Daniel Georgescu

Turda e în tot și în toate

„Cine nu a fost de acord cu înghețarea campionatului la masculin? Turda, Steaua, CSM București și Constanța. Bun. Steaua, Constanța, CSM sunt la lupta pentru podium, vor să joace în cupele europene, e normal. Ca dacă se îngheață campionatul, Constanța rămâne în afara Europei și, la ce buget au, e deranj. Dar Turda? Pentru ce periclitează sănătatea propriilor jucători? 

Au șanse 1% să piardă locul doi. Dar, dacă destabilizăm Dinamo, nu au ei șanse la locul 1? În ședința Consiliului de Administrație, pe ordinea de zi a fost introdusă la diverse de către Daniel Kotecz rediscutarea criteriilor de transfer. S-a discutat pentru fete, că Daniel Kotecz reprezintă partea feminină, iar la băieți, cu doi reprezentanți de vază în Consiliu, Tuda (Flavius Sâsâeac) și Constanța (Nurhan Ali) ... pas. Normal că cinci ani de domnie a lui Dinamo îi deranjează. Hai să îi oprim!”

Managerul lui Dinamo, atac fără precedent la Alexandru Dedu: „Nu mor câinii când vor zmeii”

Flavius Sâsâeac, președinte Potaissa Turda FOTO: Facebook Potaissa

„Antrenorul naționalei, Rareș Fortuneanu, pe care l-am adus din campionatul Franței, și-a exprima viziunea și strategia pentru viitor. Nici pe el nu-l asculți. De ce l-ai mai adus dacă nu contează ce spune el? Xavi Pasqual de ce a plecat? Și plângem că nu ne mai calificăm pe nicăieri"

„La Turda să veniți cu tricourile de campioni!"

„Se știe că Dinamo are contracte care expiră pe 31 mai. Am fost acuzat că trebuia să fac contracte până la 30 iunie. Dar culmea, sezonul votat spune clar că începe la 1 iulie și se termină la sfârșitul lunii mai. I-am trasmis secretarului general al FRH, Cristina Vărzaru, că pentru a continua cu jucătorii, nu trebuie să le prelungim doar contractele, ci și permisele de ședere în România, vizele de muncă. 

Și atunci ce au gândit ei? Dacă jucătorii de la Dinamo nu-și prelungesc contractele, vor avea probleme cu permisele de ședere și Dinamo nu va mai avea echipă competitivă. Au programat meciul cu CSM Bacău, un singur meci, să conteze pentru două competiții diferite! Caz unic în sportul mondial. Băcăuanii se vor bate în Cupa României și poate încurca Dinamo! Un plan diabolic pus la cale pe slăbiciunea lui Dinamo. 

O să fac publică pentru fanii lui Dinamo strategia noastră. Toți jucătorii de la Dinamo cărora le expiră contractele le vor fi prelungite angajamentele pe termen lung, iar jucătorii se vor prezenta la meciuri, dornic de răzbunare. La meciul de la Turda, îi invit pe cei din federație să vină. 

Dar să ia cu ei și tricourile și medaliile de campioni. Pentru că Dinamo va fi matematic campioană după acel meci! Și îi mai rog ceva pe cei din federație și din Consiliul de Administrație. Acolo unde sunt meciuri, în spirit de solidaritate cu jucătorii, pentru a arăta că nu e niciun pericol, să vină să stea și ei în același hotel, să mănânce la același restaurant, să stea în tribune la meci și, la final, în semn de respect, să dea mâna și să se îmbrățișeze cu jucătorii! Că doar totul e safe”

„Nu știu la anul unde vom juca. în Champions League sau în noua competiție EHF, dar îi asigur pe suporterii noștri că Dinamo o să reprezinte cu cinste handbalul românesc”

„Culmea, în liga masculină, băieții au de jucat trei meciuri de campionat, plus două restanțe și un Final 4 de Cupa României. Se începe pe 31 mai. Fetele au de jucat 7 etape, partide mult mai multe, dar încep pe 5 iunie. Meciuri puține pe perioadă lungă versus meciuri multe pe perioadă scurtă. Strategie FRH, nu glumă"

„Dinamo e cam singura echipă care de patru ani face ranking pentru România. În Liga Campionilor, nu în competiții inferioare unde marile forțe nu au voie! Spre deosebire de Turda, când Dinamo trebuia să joace în Challenge Cup, a cerut wild-card pentru Cupa EHF, ajungând în acel an în grupele Cupei EHF. 

Când Turda a încercat aerul tare de handbal, avem un minus 15 cu Nexe și un minus 20 cu Porto! Dinamo a avut și ea un sezon foarte slab în Liga Campionilor, dar și-a dorit mereu performanță, să pună handbalul românesc pe harta țărilor de top. Ultimii care au avut performanțe notabile au fost cei de la HCM Constanța, cu performanțe la fel de răsunătoare. O echipă a HCM care era la fel de hulită ca și Dinamo acum”

A dat în judecată federația

„Cât despre relația celor trei magi, o să urmăresc să văd ce va fi în 2022, la următoarele alegeri, când sper ca lumea handbalului să deschidă ochii și să vadă pe cine au votat! O federație care de șase ani încasează, dar nu produce nimic! Când o să vedem Sala Floreasca reamenajată, un parchet nou pentru săracii tineri care își strică picioarele, un sediu al FRH de secolul 21? Care este diferența dintre federația lui Gațu și cea a lui Dedu? 

Pe vremea lui Gațu bani nu erau, numărul de angajați mult sub cel actual, performanțe mult peste cele de azi. Acum doar gargară, minciuni, nerealizări. În 2018, actualul președinte îmi cânta mie prohodul. Nu o să mai auziți de acest personaj după următoarele alegeri! Pentru sezonul viitor Dinamo a deschis niște procese și va mai deschide și altele în legătură cu aceste hotărâri abuzive. Avem timp până se termină sezonul să le câștigăm și să-i reintroducem pe unii dintre extracomunitari înapoi în circuitul Ligii Naționale”

„Am discutat cu Vărzaru și cu antrenorul Rareș Fortuneanu și le-am comunicat că Heidarirad, Kuduz, Mousavi vor să joace pentru naționala României. Și tu în loc să-i ademenești îi izgonești? ” 

„În 2014 l-am adus pe Velimir Petkovici în România, să preia naționala pe un salariu de 5.000 de euro /lună. Rămânea un an să facă toată strategia echipelor naționale. Cerea 3.000 de Euro pe lună dacă prelua și un club din România. Un antrenor uriaș, cărui nu i s-a găsit locul. Acum a semnat pe patru ani cu federația rusă care își dorește o reconstrucție sănătoasă. Cum spuneam, strategii!"

Citește mai multe știri din handbal:

Jucătorii se revoltă după noua decizie FRH: „Când banii vorbesc mai mult decât sănătatea sportivilor”

Reacție dură a oficialilor lui Dinamo: „Cei trei extracomunitari, ca să avem succes, sunt Dedu, Vărzaru și Sâsâeac!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  23 Aprilie 2020, 21:53

Domnule Ursescu interesant cum la unii oficiali din sport găsiți poze cu sponsori în spate iar la alții nu. Plus că echidistanța dvs față de conducerea FRH actuală reiese limpede din poza principală aleasă

1391972634181505
Adrian Popescu  •  23 Aprilie 2020, 21:49

Domnule Daniel Georgescu dacă ați spune România de câte ori s-a cântat imnul pentru Vărzaru sau Dedu o să vă ia limba razna...Vă înțeleg poziția și eu sunt dinamovist ba chiar mai pasionat și pasional dar ușor cu pianul pe scări...

doru_bcr
doru_bcr  •  23 Aprilie 2020, 18:30

Am intrebat 100 de romani ...unde tine Dedu mana stanga in poza? Oricum se trezira amintirile din copilarie in mine, asa ca ma duc sa ma uit la "2 stupid dogs"

Vezi toate comentariile (9)
Comentează