SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Martine Smeets și Barbara Lazovic, la CSM București: transferurile sunt aproape perfectate

Martine Smeets e aproape de CSM București
Martine Smeets e aproape de CSM București

Articol de - Publicat joi, 18 iunie 2020 11:42 / Actualizat joi, 18 iunie 2020 12:06

CSM București aduce alte două jucătoare pentru sezonul viitor. Campioana mondială, olandeza Martine Smeets (30 de ani), vine prima dată în România. Pentru interul dreapta Barbara Lazovic (32) e o revenire.

CSM București se întărește în vederea viitorului sezon. În așteptarea wild-cardului de Liga Campionilor, echipa Primăriei Capitalei a mai perfectat, se pare, două transferuri pentru sezonul viitor, care să acopere jucătoarele plecate sau retrase de la echipă. 

Astfel, în locul Iuliei Curea, retrasă, va fi adusă olandeza Martine Smeets, campioană mondială cu naționala Olandei în Japonia, anul trecut. Martine Smeets are 30 de ani și a participat la toate marile succese ale Olandei în ultimii ani. E vicecampioană mondială în 2015, medaliată cu bronz în 2017, și medaliată tot cu bronz la Euro 2018.

La echipele de club însă nu a avut evoluții care să o scoată în evidență. A jucat la Thuringer și Bietigheim (Germania), la Molde (Norvegia), iar în ianuarie 2020 a fost transferată de Metz, acolo unde antrenează chiar selecționerul Olandei, Emmanuel Mayonnade. Pleacă însă din Franța după numai trei luni jucate.

Revenire la CSM București

O altă mutare făcută de CSM București ar fi cea a interului dreapta Barbara Lazovic (32 de ani). Slovena care are și naționalitate muntenegreană, lasă Buducnost Podgorica tocmai după ce s-a vorbit că va participa cu Muntenegru la Jocurile Olimpice de la Tokyo! 

Buducnost a adus-o însă acolo pe Valeriia Maslova, rusoaica de 19 ani, de la Rostov Don, iar în caz de pericol, ar putea juca pe acel post și Allison Pineau, venită și ea de la Paris 92. Barbara Lazovic a mai jucat la CSM București în sezonul 2018/2019, marcând 33 de goluri în Liga Campionilor și având 64 de reușite în campionat. La Buducnost, Barbi a marcat 48 de goluri în acest sezon.

Martine Smeets și Barbara Lazovic, la CSM București: transferurile sunt aproape perfectate
Barbara Lazovic

Toate șansele să plece Nora Mork

Aducerea Barbarei Lazovic ridică alte mari semne de întrebare legate de rămânerea la CSM a Norei Mork. Presa din Norvegia a vehiculat ideea că interul dreapta vrea să se întoarcă acasă. Vipers Kristiansand și-o dorește pe Mork. CSM o mai are pe postul de inter dreapta pe Andrea Klikovac, o altă jucătoare din Muntenegru.

15 goluriîn 10 partide a marcat Smeets pentru Olanda la ultimul Campionat Mondial. În Liga Campionilor, cu Metz, a marcat 7 goluri în 6 partide

Interviu cu Nora Mork: „Sunt ca o pisică. Eu am zece vieți!”

Povestea Angelei Cioca, sportiva care va debuta în handbalul românesc la 25 de ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
xac13
xac13  •  19 Iunie 2020, 09:29

Transferuri de imagine , fara un plus de valoare ....boala lunga moarte sigura. Mai bine primaria capitalei renunta la echipa, este mai normal asa, decat ciorbe reincalzite . Pacat ....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează