SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

Meciurile anului pentru Brăila » Viborg, tripla câștigătoare a Ligii Campionilor, a jucat 17 partide contra echipelor din România

Bojana Milici și Tamires Morena vor avea de luptat din greu cu danezele FOTO Dan Potor
Bojana Milici și Tamires Morena vor avea de luptat din greu cu danezele FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat vineri, 20 noiembrie 2020 16:30 / Actualizat vineri, 20 noiembrie 2020 16:56

Viborg HK a acceptat să joace ambele partide din turul 3 în România. Și așa, danezele sunt mari favorite. De-a lungul timpului, nordicele au jucat cu Oltchim, Rapid și HCM Baia Mare, având palmares pozitiv: 9 victorii, 7 înfrângeri, un egal

  • Dunărea Brăila și Viborg HK se vor întâlni sâmbătă, de la ora 12:00, și duminică, de la ora 13:15, în direct pe Digi Sport 2, TV Telekom Sport 2 și Look Sport

Dunărea Brăila întâlnește Viborg, sâmbătă și duminică, în turul 3 al EHF European League. Învingătoarea dublei manșe se califică în faza grupelor competiției. Danezele sunt considerate printre favoritele întrecerii în acest an. Echipa pregătită de Jakob Vestergaard, tehnicianul care a trecut în carieră pe la Oltchim și CSM București, a ajuns la Brăila încă de joi seara, iar vineri, la ora meciului, a efectuat un antrenament în Sala Sporturilor "Danubius".

Cea mai galonată echipă daneză, de trei ori câștigătoare a Ligii Campionilor și de 14 ori campioana Danemarcei, Viborg a trecut în ultimii ani prin mari frământări. A fost chiar la un pas de a se desființa. Problemele financiare au fost însă rezolvate și se încearcă din nou ajungerea în top. Viborg nu mai poate ține însă pasul financiar cu rivalele Esbjerg și Odense, care aduc multe vedete din afara Danemarcei. Cristina Vărzaru (7 ani) și Carmen Amariei (un sezon) sunt româncele care au jucat în carieră la echipa daneză.

Trei jucătoare în "națională"

Trei handbaliste de la Viborg au prins lotul pentru Euro 2020, turneul final găzduit chiar de Danemarca din 3 decembrie. E vorba de pivotul Majbritt Toft Hansen (27 de ani) și de interii stânga Line Haugsted (26 de ani) și Kristina Jørgensen (22 de ani). Acestea, alături de suedeza Carin Strömberg (27 de ani, căpitanul echipei) sunt și vedetele formației din nordul Danemarcei.

Brăila crede în șansa ei, deși în ultimul timp evoluțiile echipei nu au fost deloc dătătoare de speranță. Se pare că antrenorul croat Neven Hrupec își joacă postul la această dublă. Se zvonește că Neven Hrupec va fi schimbat ori cu Ion Crăciun, ori cu Aurelian Roșca.

Meciurile anului pentru Brăila » Viborg, tripla câștigătoare a Ligii Campionilor, a jucat 17 partide contra echipelor din România
Neven Hrupec ar putea să-și joace postul cu Viborg FOTO Dan Potor

12 meciuri cu Oltchim! Baia Mare le-a învins de trei ori

În bogata sa istorie în cupele europene, Viborg a jucat de 17 ori în fața echipelor românești, cele mai multe jocuri, 12 având loc cu Oltchim Rm. Vâlcea. Danezele au palamres pozitiv cu echipa dispărută în 2013: 7 victorii, 4 înfrângeri și un egal. Oamenii de handbal își aduc aminte că cele două formații au jucat inclusiv finala Ligii Campionilor în 2010, câștigată de Viborg.

Viborg era, la acea vreme, cea mai bogată echipă din handbalul european, o multinațională cu jucătoare din toate echipele importante ale Europei. Rapid a mai jucat cu Viborg în Cupa EHF, dar tot nordicele au câștigat dubla dispută: 2-0 la general. Echipa care a avut cele mai bune rezultate cu Viborg a fost HCM Baia Mare, o altă echipă dispărută. Trei victorii din tot atâtea meciuri disputate pentru maramureșence! 
Ca palmares general cu echipele din România, Viborg a contabilizat 9 victorii, 7 înfrângeri, iar un meci s-a terminat la egalitate. Brăila e a patra echipă din România care înfruntă Viborgul. 

Citește mai multe știri din handbal:

CSM București - Rostov 22-27. FOTO Nicio șansă. Rusoaicele, recital la „Polivalentă”! Clasamentul grupei A

CSM București - Rostov 22-27. Adi Vasile, după eșec: „Dacă vreți să găsiți un țap ispășitor, s-ar putea ca eu să fiu acela”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close