SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Mesajul Iuliei Dumanska după ce și-a pierdut antrenorul, Zlatko Saracevic

Iulia Dumanska și fostul său antrenor FOTO Facebook
Iulia Dumanska și fostul său antrenor FOTO Facebook

Articol de - Publicat luni, 22 februarie 2021 14:14 / Actualizat luni, 22 februarie 2021 17:36

„Domn profesor, cele două mingi pe care mi-ați cerut să le apăr, ieri la meci, nu credeam că vor fi ultimele...”, a scris Iulia Dumanska

Momente de mare tristețe, duminică, la Koprivnica. La puține momente de la finalul derbyului campionatului croat, Podravka-Lokomotiva Zagreb 32-29, antrenorul echipei gazdă, fostul mare jucător Zlatko Saracevic a decedat. Era în drum spre casă, în mașină, cu antrenorul cu portarii, când i s-a făcut rău. A fost dus imediat la spital, doctorii au încercat 40 de minute să-l resusciteze, dar nu s-a mai putut face nimic! Ar fi împlinit pe 5 iulie 60 de ani.

Iulia Dumanska, portarul „naționalei” României, joacă la Podravka. În meciul de duminică, a avut 11 intervenții salvatoare. Pe rețelele de socializare, Iulia a postat un mesaj: „Domn profesor, cele două mingi pe care mi-ați cerut să le apăr, ieri la meci, nu credeam că vor fi ultimele... Vă mulțumesc pentru tot, a fost o onoare să lucrez cu dumneavoastră. Odihniți-vă în pace!”. 

Iulia Dumanska a vorbit și cu Gazeta Sporturilor. ”Suntem în stare de șoc. Nu pot să cred că Profu' nu mai este! Duminică seara după meci a venit la noi și ne-a spus: <Fetele mele, vă iubesc! Ne vedem marți la antrenament!>”, a povestit Iulia. ”Când căpitanul de echipă a scris pe grup că a murit, mi-a venit rău. Am început să plâng. E incredibil, nu vreau să cred”.  ”Meciul cu Lokomotiva a fost unul greu, dar nu s-a consumat mai mult decât de obicei. Oricum Zlatko era genul de antrenor care trăia foarte mult pe interior”, completează Iulia. 

Podravka trebuia să joace miercuri în Cupa Croației, dar meciul a fost amânat. Zlatko Saracevici va fi condus pe ultimul drum. 

Moartea lui Zlatko Saracevic a făcut înconjurul lumii handbalului

„Am primit vestea morții fostului nostru jucător cu inimi grele. Exprimăm sincere condoleanțe familiei și celor dragi! Zlatko nu era doar un croat, ci un gigant mondial în handbal! Odihnește-te în pace, Zlatko", a transmis clubul maghiar Veszprem, acolo unde Saracevic a evoluat în carieră.

Cotidianul francez L'Equipe a scris: „A fost un jucător legendar înainte de a deveni un antrenor recunoscut. Saračević și-a petrecut șapte ani din carieră în Franța, unde a fost și golgheterul Ligii”. „Azi și-a condus echipa într-un alt meci important pe care fetele l-au câștigat pentru antrenorul lor care a crezut în ele la nesfârșit. El le-a urmat fiecare pas și, timp de aproape trei ani, au trecut prin toate durerile și bucuriile împreună. A fost ultima îmbrățișare cu echipa pe care a adorat-o și cu care a obținut rezultate grozave”, a scris și RK Podravka pe site-ul ei.

Mesajul Iuliei Dumanska după ce și-a pierdut antrenorul, Zlatko Saracevic
Neven Hrupec și Zlatko Saracevic

În România, SCM Rm. Vâlcea, echipă pe care Podravka a întâlnit-o în acest sezon în Liga Campionilor, a transmis condoleanțe familiei și campioanei Croației. Antrenorul Dunării Brăila, Neven Hrupec, cel care urmează să antreneze Podravka din vară, a scris și el pe contul său de Facebook. „Am căzut de acord sî bem o cafea în câteva zile și să vorbim despre orice... Draga Sarac, ne vedem într-un loc mai bun. Odihnește-te în pace, legendă! Odihnește-te în pace, prietene!”

Zlatko Saracevic a fost campion olimpic, campion mondial, unul dintre cei mai respectați interi dreapta în anii 80-90. A jucat până la 41 de ani și a devenit antrenor.

Stare de șoc la Podravka! Antrenorul Zlatko Saracevic a murit după meciul cu Lokomotiva Zagreb

Apare o nouă putere pe semicerc: Rapid București! Cinci lovituri de senzație pentru sezonul viitor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează