SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRAGEDIE

Stare de șoc la Podravka! Antrenorul Zlatko Saracevic a murit după meciul cu Lokomotiva Zagreb

Imagine de la ultimul meci pe care Saracevici l-a condus în carieră FOTO Rk Podravka
Imagine de la ultimul meci pe care Saracevici l-a condus în carieră FOTO Rk Podravka

Articol de - Publicat duminica, 21 februarie 2021 23:39 / Actualizat luni, 22 februarie 2021 09:48

Handbalul croat este în stare de șoc. Duminică seara, antrenorul campioanei Podravka Koprivnica, Zlatko Saracevic (60 de ani), fostul mare internațional al Iugoslaviei, a decedat!

Nimic nu prevestea groaznica veste. Zlatko Saracevic (60 de ani) era bucuros că Podravka a câștigat cu Lokomotiva Zagreb, 32-29, și e aproape de un nou titlu. Se pare că a făcut infarct în mașină și nu a mai putut fi salvat.

Zlatko Saracevic, infarct după meci

Podravka Koprivnica a jucat duminică seara derby-ul campionatului, cu rivala Lokomotiva Zagreb. Echipa la care evoluează portarul României, Iulia Dumanska a învins cu 32-29! Oamenii de la Podravka povestesc că Saracevic era bine dispus și bucuros că echipa sa era din nou favorită la un nou titlu. Numai că, după plecarea de la sală, în mașină, i s-a făcut rău. Era cu antrenorul de portari care a sunat imediat la ambulanță. Se pare că a făcut infarct. A fost dus de urgență la Spitalul din Koprivnica, a fost resuscitat vreme de 40 de minute, fără rezultat însă!

Zlatko Saracevic e campion olimpic la Atlanta 1996

Zlatko Saracevic este o legendă a handbalului croat, câștigând medalia de aur cu echipa Croației la Jocurile Olimpice de la Atlanta 1996. Cu naționala Iugoslaviei, la Jocurile Olimpice de la Seul 1988, a câștigat bronzul, dar și aurul mondial în Elveția 1986. Cu Croația mai are un argint mondial în 1995 și un bronz european în 1994. A jucat pentru echipe importante din handbalul european Medveščak Zagreb, Nimes, Bordeaux, Creteil, Istres, Zagreb, Veszprem și Zamet. În vară, Saracevic fusese anunțat că nu va mai continua la Podravka, urmând să fie schimbat cu antrenorul de la Dunărea Brăila, Neven Hrupec.

Citește mai multe știri din handbal:

Dunărea Brăila s-a calificat în „sferturile” EHF European League și va înfrunta Minaur Baia Mare! România e sigură de semifinale

CSM București, eliminată din EHF European Cup » Minaur Baia Mare merge mai departe

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
maistorkokir
maistorkokir  •  22 Februarie 2021, 03:03

Trist, era usor sa ti-l amintesti pe Saracevic, pt care era chel complet inca de tanar. Sa mai spunem ca in martie 1990, Romania batea Jugoslavia(cu croatul Saracevic) in finala mica a mondialului, ultima zvacnire pe plan mondial al handbalului masculin romanesc.

dobrin
dobrin  •  21 Februarie 2021, 23:53

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează