SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / CSM BUCUREȘTI-METZ (VINERI, ORA 19:00, DIGI, TELEKOM)

Metz, rateu înainte de meciul tur cu CSM București: ultimele informații din tabăra franțuzoaicelor înainte de șocul din sferturile Ligii

Metz o va înfrunta pe CSM București în sferturile Ligii Campionilor
Metz o va înfrunta pe CSM București în sferturile Ligii Campionilor

Articol de - Publicat miercuri, 03 aprilie 2019 10:55

Metz, campioana Franței, a pierdut marți seara primul meci în campionat, pe teren propriu, 33-36 cu rivala Brest, după ce cu o etapă înainte scosese doar un egal în deplasarea de la Besancon, 34-34. Antrenorul Mayonnade a jucat însă cu multe rezerve.

Metz, adversara CSM București din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, a jucat marți seara ultimul meci în campionat. A fost derbyul cu Brest Bretagne, a doua clasată, echipă care nu-i amenința însă poziția de lider detașat.

După 20 de victorii consecutive în prima ligă franceză, campioana Franței pierduse primele puncte în deplasarea de la Besancon, acolo unde echipa pregătită de Emmanuel Mayonnade a scos doar un rezultat de egalitate, 34-34!

Marți a venit, însă, și primul eșec, 33-36 cu Brest, rivala la titlu. Cu gândul la meciul de la București, tehnicianul pe care CSM l-o ofertat să vină din vară în România, nu le-a folosit pe Smits, Edwidge, Zaadi, Flippes, Di Rocco și Moubon. Dacă ultimele două nu prea contau, primele patru sunt jucătoare de bază pentru campioana Franței.

Orlane Kanor, tânărul inter stânga, a fost principala marcatoare contra Brestului, cu 7 reușite, secondată de extrema Manon Houette cu 6 și jucătoarele de la 9 metri, Alexandra Zych, Gnosianne Niomba și Meline Nocandy, fiecare cu câte 4 goluri.

Surprinde numărul mare de goluri primite de Metz în ultimele două dispute, deși portarul Laura Glauser a apărat foarte bine.

Joacă Zaadi?

Toată lumea se întreabă dacă Grace Zaadi, considerată a fi creierul echipei franceze, va juca în dubla cu CSM București. Accidentată, ea a declinat convocarea la naționala Franței pentru Golden League, și nu a jucat nici în ultimele partide, cu Besancon și Brest.

Zaadi s-a antrenat, se pare cu echipa, după ultimele informații, și are șanse mari să joace vineri la București, dar și în returul de la Metz din 13 aprilie.

Vezi și: După ce a refuzat-o pe CSM București, Ambros Martin a luat primul trofeu în Rusia!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (2)
ceaiuri
ceaiuri  •  03 Aprilie 2019, 14:41

din genul..curaj gaina ca te tai,articol slab(ne-am obisnuit)metz se pregateste sa intre in premiera in F.F. lucru perfect realizabil...si normal in campionat prea putin o mai intereseza rez(sunt pe primul loc iar in play-off nu isi fac pb...in grupa au invins brest la 11 si 13 goluri)asa ca vineri doresc sa evite ce au patit acum 1an

phlorinn
phlorinn  •  03 Aprilie 2019, 13:04

De ce nu se publica si clasamentul sa se vada clar diferenta de 4 puncte in plus pentru Metz . Chiar orice articol trebuie sa fie doar intr-o singura directie si doar in favoarea CSM asta si cind e vorba de campionatul intern

Vezi toate comentariile (2)
Comentează