SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN HANDBAL

Minaur Baia Mare, calificare în Final Four-ul EHF European League

Bucuria jucătoarelor băimărene de la finalul meciului e nestăvilită 
FOTO: EHF/Kenneth McDowell
Bucuria jucătoarelor băimărene de la finalul meciului e nestăvilită FOTO: EHF/Kenneth McDowell

Articol de - Publicat luni, 04 aprilie 2022 11:48 / Actualizat luni, 04 aprilie 2022 12:32

Minaur Baia Mare s-a calificat între primele patru echipe, după ce duminică a făcut egal în Norvegia, scor 29-29 cu Sola HK, apărând cu luptă și entuziasm avantajul de 8 goluri din tur.

Aproape niciun avantaj nu e decisiv când în joc e calificarea în fazele înalte ale unei competiții importante, așa cum a fost cazul ieri, la Stavanger. Echipa gazdă, Sola HK, a pornit returul cu o primă repriză furibundă, căutând să recupereze cât mai mult din deficitul față de CS Minaur Baia Mare. 

Team-ul român se impusese acasă, poate un pic surprinzător, dar meritat, cu 40-32, într-o partidă în care golurile au abundat la ambele porți. Ieri, după un start echilibrat, norvegiencele au găsit mai des rezolvări eficiente ale fazelor, Seierstad Wiik, Knutsen și Herrem conducând ofensiva. 

Oaspetele au răspuns prin Laslo, cea care avea să fie principala marcatoare, și Tănasie, însă în ultimele minute avantajul gazdelor crescuse periculos.

Revenire senzațională

Burlacenko a înscris al 10-lea gol băimărean în minutul 26, apoi Sola a lovit sec de trei ori consecutiv, prin Deila și Seierstad Wiik, oprind scorul reprizei la 16-10. Toate sirenele de alarmă țiuiau înțepător. La revenirea de la vestiare însă, lucrurile s-au schimbat net în favoarea echipei române. 

Pauza și sfaturile precise ale antrenorilor au avut efect imediat, iar diferența gazdelor s-a topit cu iuțeală. De la 17-11 s-a ajuns la 17-17 în numai 5 minute, Laslo, Burlacenko și Fujita înscriind pe bandă rulantă. Minaur a luat chiar conducerea, 18-17, imediat, tăind clar avântul nordicelor. 

De acolo, din minutul 40, partida a continuat în echilibrul care conserva clipă de clipă calificarea echipei române în Final Four. S-a încheiat 29-29, într-o izbucnire de bucurie a Cristinei Laslo și a colegelor pentru a doua prezență la rând în Final Four. Acolo unde au urcat, de asemenea, Herning-Ikast Handbold, Viborg și Bietigheim.

Citește alte știri din handbal:

Rapid i-a dat o lovitură de proporții lui CSM București: „Nu e păcăleală de 1 aprilie”

Tadici nu-l susține pe Alexandru Dedu la alegerile FRH: „Răspunsul e logic. E nevoie de o schimbare”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
4713803782023191
Sorin Roman  •  05 Aprilie 2022, 09:08

Bravo fetelor. Pentru a doua oara consecutiv in Final Four. Ar fi extraordinar sa organizam noi aceste regal hanbalistic, dar nu cred ca primaria mai are bani. Daca am fi noi gazda, poate am avea speranta la un joc in finala, asta daca si tragerea la sorti ne-ar avantaja (putin). Cu Ikast ar fi ceva sanse. De departe favorita este Bietigheim, care clar este echipa de Champions League!!

nicto
nicto  •  04 Aprilie 2022, 19:50

Bravo Baia Mare....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează