SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

Baia Mare e deja în Final 4! Victorie categorică reușită la Brăila

Minaur este în fața unei performanțe în EHF European League, calificarea în semifinale FOTO Dan Potor
Minaur este în fața unei performanțe în EHF European League, calificarea în semifinale FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat sambata, 27 martie 2021 17:07 / Actualizat sambata, 27 martie 2021 17:22

După victoria la scor de la Brăila, 31-24, Minaur Baia Mare nu mai are emoții în privința calificării. Acum, scorul întâlnirilor directe dintre cele două echipe a devenit 12-0.

Dacă Minuar Baia Mare ar juca numai cu Dunărea Brăila, ar fi campioană la pas. Asta pentru că, în ultimele 13 partide dintre cele două formații, maramureșencele au câștigat 12, una singură încheindu-se la egalitate! Brăila a câștigat ultimul meci acum 8 ani, în 2013.

Minaur Baia Mare, ca și calificată în Final 4 în EHF European League

Prima manșă a sferturilor de finală din EHF European League, disputată sâmbătă, la Brăila, a fost una total dezechilibrată. Minaur a controlat jocul de la un capăt la altul și s-a impus clar, 31-24, o diferență liniștitoare pentru calificarea în Final 4. Echipa lui Costică Buceschi a avut o perioadă de degringoladă în joc. După ce a condus cu 10-6, s-a văzut apoi condusă cu 12-11, iar la pauză s-a intrat la egalitate, 12-12.

În partea a doua însă, Brăila nu a mai făcut față ritmului. Minaur s-a apărat excelent. Antrenorul Costică Bucerschi a gândit excelent acea apărare avansată, 5-1 transformată în 4-2, iar gazdele au găsit tot mai greu calea spre gol. Interii Minaurului, sârboaicele Lavko și Kovacevici au fost la înălțime. La fel și pivotul suedez Linn Blohm, care arată la fiecare meci de ce a fost dorită de Gyor.

La brăilence, doar Dmitrovici a jucat la valoarea adversarului, și Alina Czeczi, dar numai în prima repriză. În rest, s-a cunoscut enorm absența Elenei Dache, centrul Dunării care a intrat în izolare după ce a fost descoperită cu virusul SARS COV-2. Returul se va juca sâmbătă viitoare, la Baia Mare, dar e greu de crezut că Brăila mai poate spera la calificare. Minaur poate să înceapă să-și facă socotelile pentru Final 4, mai ales că, de la începutul sezonului, a fost considerată principala favorită la câștigarea EHF European League de către federația europeană.

Dunărea Brăila-Minaur Baia Mare 24-31

  • Dunărea Brăila 24:  Dmitrovici 7, Czeczi 5, Kanaval 4, Zamfirescu 3, Udriștioiu 2, Safta 1, Milici 1, Tiron 1. 
    Antrenor: Neven Hrupec 
  • Minaur Baia Mare 31: Kovacevici 8, Lavko 7, Blohm 5, Fujita 4, Laslo 2, Araujo 2, Tănasie 1, Kerekes 1, Polocoșer 1. 
    Antrenor: Costică Buceschi

Horațiu Pașca, demis de la Gloria Bistrița!

România și-a aflat adversarele din preliminariile Campionatului European din 2022 » Când se vor juca meciurile

Playtech: Veste HALUCINANTĂ despre Anamaria Prodan! Sigur îi pare rău lui Reghe, s-a întâmplat ACUM


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează