SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINAL 4 EHF EUROPEAN LEAGUE

Pierdere uriașă pentru Minaur înainte de Final 4! O jucătoare de bază s-a accidentat grav

Cristina Laslo va trebui să joace inter dreapta la Minaur FOTO Dan Potor
Cristina Laslo va trebui să joace inter dreapta la Minaur FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat vineri, 07 mai 2021 13:13 / Actualizat vineri, 07 mai 2021 14:08

Jelena Lavko, interul dreapta de la Minaur Baia Mara și al „naționalei” Serbiei va lipsi 8 luni de pe teren după ce s-a accidentat miercuri în meciul de campionat cu Gloria Bistrița

  • Minaur Baia Mare-Nantes se joacă sâmbătă, de ora 15:45. Partida e în direct pe TV Telekom Sport, LookSport și DigiSport.

Veștile nu sunt bune pentru Minaur Baia Mare înainte de Final Four-ul EHF European League, care se va disputa în acest week-end la Baia Mare. Echipa maramureșeană a pierdut o jucătoare de bază din echipă.

Pierdere uriașă pentru Minaur înainte de Final 4! O jucătoare de bază s-a accidentat grav
Jelena Lavko

Jelena Lavko, out 8 luni

Jelena Lavko, interul dreapta, a doua marcatoare a formației în cupele europene, a suferit o accidentare gravă în meciul de campionat cu Gloria Bistrița. La un banal fault de joc al bielorusei Natalia Vasileuskaia, Lavko a călcat strâmb, iar verdictul a fost unul drastic. 

„În urma efectuării unui RMN, sportiva din Serbia a primit o veste cât se poate de neplăcută: ruptură de ligamente și de menisc. Asta înseamnă că Jelena va pierde toate jocurile rămase până la finalul sezonului, ba mai mult, va pierde și o bună bucată din sezonul viitor", a anunțat Minaur pe site-ul său. Este a treia accidentare gravă la Minaur, în acest sezon, după Mikaella Massing și Helena Rysankova.

Nantes, o nucă tare

Minaur va întâlni în semifinale formația frnceză Nantes Atlantique. Ca și Minaur, Nantes a ajuns în premieră în Final Four-ul unei cupe europene. Locul 6 în Franța în acest moment, Nantes va juca însă finala Cupei Franței. 

Antrenată de fostul jucător al CSM București, Guillaume Saurina, Nantes are în lot câteva jucătoare de mare experiență: campioanele mondiale Camille Ayglon, Blandine Dancette, dar și alte jucătoare internaționale componente ale reprezentativelor Poloniei (Adriana Placzek), Braziliei (Bruna de Paula), Spaniei (Beatriz Escribano) sau Suediei (Nathalie Hagman).

Minaur e cotată cu prima șansă la câștigarea trofeului, mai ales că va juca în sala proprie. De altfel, în actualul sezon, Minaur a câștigat toate meciurile din sala "Lascăr Pană" în EHF European League. Specialiștii văd pentru duminică o finală Minaur-Ikast Herning.

Nu vom avea deloc o misiune ușoară. În Final Four vor fi trei adversare foarte tari. Probabil că Nantes este puțin mai jos în comparație cu Siofok și Ikast, dar și reprezentanta Franței are jucătoare foarte bune, cu experiență la nivel internațional. Dacă am ajuns până aici ne dorim câștigarea trofeului. Ar fi ceva fantastic pentru Baia Mare și pentru clubul nostru
- Costică Buceschi, antrenor Minaur

Tot fără spectatori

Clubul Minaur Baia Mare a făcut înainte de Final Four-ul EHF European League o cerere către Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență ca să se joace cu spectatori. Minaur a dorit ca 30 la sută din capacitatea sălii să poate să fie ocupată. Solicitarea nu a primit însă răspuns favorabil, astfel că se va juca tot fără spectatori în tribună. Federația Europeană de Handbal își dăduse acceptul ca fanii să aibă voie la meci.

Programul Final 4 Baia Mare

Sâmbătă, 8 mai 

  • ora 15:45: Minaur Baia Mare-Nantes 
  • ora 19:00: Siofok KC-Ikast Herning 

Duminică, 9 mai 

  • ora 15:45: Finala mică 
  • ora 19:00: Finala mare

VIDEO Cristina Neagu se gândește la retragere: „Ar fi bine să fac o pauză! Mă gândesc să mă apuc de antrenorat!”

Citește mai multe știri din handbal: 

Sacrificiu de mamă » Povestea suedezei Linn Blohm, cel mai bun pivot din lume, care evoluează la Minaur Baia Mare

Adevărul din spatele retragerii Cristinei Neagu » Ce urmează pentru vedeta de la CSM București

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
446194735563038
Cony Nick  •  07 Mai 2021, 18:23

Scuze....

viorelpreda
viorelpreda  •  07 Mai 2021, 18:15

Astia de sub mine vedeti ca articolul e despre Minaur si Lavko nu are nicio legatura cu Neagu.Doamne fereste!

viorelpreda
viorelpreda  •  07 Mai 2021, 18:13

Astia de sub mine.Vedeti ca articolul e despre Minaur si Lavko nu are nicio legatura cu Neagu.Doamne fereste!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează