SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

Cum a reușit Minaur Baia Mare să răstoarne rezultatul cu SCM Rm. Vâlcea? Două greșeli flagrante de arbitraj!

Fraga Fernandez în dispută cu Jelena Lavko FOTO Alexandru Nițișor
Fraga Fernandez în dispută cu Jelena Lavko FOTO Alexandru Nițișor

Articol de - Publicat duminica, 02 mai 2021 12:31 / Actualizat duminica, 02 mai 2021 13:40

Vâlcea a primit două goluri în inferioritate numerică pe o eliminare inventată de arbitrul Romeo Ștefan. Cu cuplul Stark-Ștefan, Vâlcea a pierdut în trecut două meciuri decisive, de asemenea cu grave erori de arbitraj

Partida disputată în Sâmbăta Mare, la Bistrița, între Minaur Baia Mare și SCM Rm. Vâlcea s-a încheiat cu victoria la limită a maramureșencelor, 31-30. A fost un meci de foarte bun nivel tehnico-tactic, un joc cu adevărat de Liga Campionilor. Ambele echipe au dat totul pe teren în încercarea de a rămâne în lupta la titlu. Totul s-a decis în ultimele minute. Minaur a avut meritul de a reveni de la minus 5 în prima repriză și a preluat conducerea. Pe final, Vâlcea a fost cea care a condus, părea desprinsă în câștigătoare. A condus cu 29-27 și 30-28. Dar totuși a pierdut.

Două erori grave, pro Minaur

  • Minutul 55.36 Un 7 metri și o eliminare inventate de Romeo Ștefan

În ultimele cinci minute de joc, analizând partida, sunt două greșeli foarte mari de arbitraj. De neconceput pentru valoarea și experiența cuplului Bogdan Stark și Romeo Ștefan. Mai întâi, în minutul 55, secunda 36, acesta inventează o aruncare de la 7 metri pentru Minaur. Scorul era 30-28 pentru Vâlcea! Japoneza Asuka Fujita pătrunde pe extrema dreapta. Trece pe lângă Cristina Florica, pune boltă peste portarul Daciana Hosu, dar mingea se duce peste bară. Pe toate reluările se vede că Florica nici nu o atinge pe Fujita. Ștefan dictează aruncare de la 7 metri și dă și sancțiune disciplinară, două minute de eliminare! O decizie extrem de importantă în economia jocului. Baia Mare marchează și reduce din diferență, 29-30.

Cum a reușit Minaur Baia Mare să răstoarne rezultatul cu SCM Rm. Vâlcea? Două greșeli flagrante de arbitraj!
Florica o evita pe Fujita, lasând-o să treacă FOTO Captură TVR1
  • Minutul 56.20 Eliminare clară de două minute la Burlacenko trecută cu vederea de arbitri

La faza imediat următoare, pe atacul vâlcencelor, Kristina Liscevici pătrunde pe semicerc. Este împinsă în aer de Iaroslava Burlacenko, se redresează și aruncă la poartă. Pe reluări se vede cum pivotul ucrainean al Minaurului o agață din spate de tricou. Se acordă aruncare de la 7 metri, nu însă și eliminarea evidență, în două faze, pentru Burlacenko! Fraga Fernandez ratează aruncarea de la 7 metri și Minaur egalează apoi la 30, profitând de superioritatea numerică!

Cum a reușit Minaur Baia Mare să răstoarne rezultatul cu SCM Rm. Vâlcea? Două greșeli flagrante de arbitraj!
Romeo Ștefan a inventat o decizie care a inflențat rezultatul final FOTO sportpictures.eu

Trecut tumultos cu Stark-Ștefan

Gol neregulamentar care putea decide campioana
În martie 2019, în meciul retur din campionat, la Rm. Vâlcea, CSM a câștigat în ultima secundă, 30-29, printr-un gol marcat atunci de Jovanka Radicevici, direct de la mijlocul terenului. La reluare s-a observat însă că Dragana Cvijici, coechipiera Jovankăi, era în terenul vâlcean, dincolo de linia de centru, și golul ar fi trebuit anulat. În acel sezon, la egalitate de puncte, SCM Rm. Vâlcea a câștigat campionatul, având câștig de cauză la meciurile directe: 22-19 față de 29-30.
Au pierdut cu ei Cupa României
Tot cu Stark-Ștefan, în finala Cupei României disputată la Bistrița, în 2020, CSM București a învins SCM Rm. Vâlcea cu 30-29 după prelungiri! În timpul regulamentar de joc, cei doi "fluierași" au avut trei decizii clare pro București, care aveau să inflențeze decisiv rezultatul partidei. S-a analizat la acea vreme fază cu fază. Fazele incriminate: - ultimul gol al CSM București, înscris de Radicevici din 7 metri, a fost dictat în urma unei faze clare de forțare în atac, Omoregie la Marta Lopez - Omoregie face un procedeu de judo, pe semicerc, pivotului Florentina Craiu, dar arbitrul Bogdan Stark face semn că jocul poate să continue - La ultima fază, este un gol înscris de Fraga Fernadez, în minutul 58:51,la 26-25 pentru CSM. Bogdan Stark fluieră un fault în atac la pivotul Maria Petrovici, insesizabil pe reluările video.

Cum a reușit Minaur Baia Mare să răstoarne rezultatul cu SCM Rm. Vâlcea? Două greșeli flagrante de arbitraj!
Bogdan Stark (foto) și Romeo Ștefan sunt arbitri internaționali

Vâlcea iese din lupta la titlu! Minaur Baia Mare se impune dramatic pe final » Cum arată clasamentul

Dialog incendiar după HC Zalău - CSM București » Declarații tăioase între Tadici și Adi Vasile: „Când joci cu echipa lui, trebuie să fii pregătit pentru handbal-rugby!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
ceaiuri
ceaiuri  •  04 Mai 2021, 18:10

articol de can-can,baimarencele exceptand inceputul meciului au dominat intalnirea(un lot echilibrat,o banca mai lunga)si atunci datorita portarului Batinovic care a aparat destul de bine,Pera inca o data..repetent(fara solutii si fara inspiratie,cand joci la 9m cu 3 jucatoare ,7m poate tb batut de cineva odihnit,lot subtire,schimbari neinspirate...)sa invoci doua greseli pt o infrangere(se intampla la case mari)e prea putin...

1391972634181505
Adrian Popescu  •  02 Mai 2021, 21:35

Departe de mine să trag o concluzie după comentariile la acest material dar pot să spun un lucru...Cuplul Geambașu-Ursescu, editorialistul nr 1 și șeful Secției Sporturi au întotdeauna articole pro Republica Roșie Oltenia indiferent de sport! De la faptul că niciodată, dar niciodată nu au atacat folosirea banilor statului în sportul oltean și până la modul cum au tratat jucătoarele străine de la Rm Valcea și de la CSM. Unii dintre noi nu pot uita ce au auzit: comparația Neagu Gorbitz făcută de un român, gazetar GSP, IMPORTANT

1037972906348855
Emilian Albu  •  02 Mai 2021, 17:53

Un articol clar PROVALCEA. De ce nu se aminteste de meciul Valcea - Bucuresti arbitrat de cele doua din Buzau care au avantajat oltencele tot meciul. Toate fazele la limita au fost judecate pentru Valcea. De ce nu se spune nimic de modul cum s-a terminat campionatul anul trecut. Valcea daca nu era declarata (?!) pe primul loc nu putea sa joace in Liga Campionilor, deoarece nu ar fi primit invitatie, neavand performante la nivel european care sa justifice acest lucru. Si un lucru de necontestat este CU CE AJUTA VALCEA NATIONALA ROMANIEI. Doua (Florica si Hosu) vin la lotul national, iar restul merg la alte nationale, pe bani publici romanesti. RUSINICA !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează